ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΣΕ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΕΝΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(19-08-2019)

 

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ- ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

Ο λόγος (προς το παρόν) για την παραθαλάσσια ακτή κάτω από το Κάστρο τού Πλαταμώνα, την ακτή τού «Χότζα Λάκκος» στον Παντελεήμονα τού Δήμου Δίου-Ολύμπου Νομού Πιερίας.

Εκεί, σύμφωνα με καταγγελίες αλλά και με οπτικό υλικό που αποδεικνύουν τις Καταγγελίες, γέμει η ακτή από ομπρέλες και ξαπλώστρες ιδιωτών που κείτονται εκεί μέρα νύχτα και μόνιμα καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο όπου και τις τοποθετούν για να έχουν στην κατοχή τους τον χώρο για να καλοπερνούν μερικοί αδιαφορώντας για τούς υπόλοιπους που έχουν το συνταγματικό δικαίωμα να γεύονται τις παραλίες ελεύθερα και απρόσκοπτα.

Η υπόθεση έχει πολύ παρασκήνιο, αλλά το ρεπορτάζ αυτό θα ασχοληθεί προς το παρόν με τις εν λόγω πακτωμένες ομπρέλες και τραπεζοκαθίσματα καλώντας παράλληλα τον Δήμο, την αστυνομία και το Λιμενικό να πάρουν τά απαραίτητα μέτρα όπως έκαναν εξάλλου και στο παρελθόν αλλά δυστυχώς σε επιλεγμένη ακτή και όχι σε όλες που ανήκουν στην δικαιοδοσία τους.

Με μιά αναδρομή στο παρελθόν βλέπουμε τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Κώστα Δημόπουλο, ο οποίος έχασε τις εκλογές και πλέον σε λίγες ημέρες παραδίδει την δημαρχία, να δρά δυναμικά στο ξήλωμα παράνομων ομπρελών και καθισμάτων, με παρουσία τής αστυνομίας και τού λιμενικού όπου από τις 6 τα ξημερώματα με μηχανήματα τού Δήμου απομάκρυνε όλες τις πακτωμένες παράνομες ομπρέλες που κάποιοι θερμόαιμοι τοποθέτησαν στην ακτή για να απολαμβάνουν την θέση που επέλεξαν δίχως να κινδυνεύουν από άλλους να τους την πάρουν.

Παράνομα τσιμεντώσανε τις ομπρέλες τους στην άμμο, ενώ άλλοι μαζί με τά τραπεζοκαθίσματα τους τίς ασφάλισαν με αλυσίδες και βαρίδια για να μην τις κουνήσει κανείς. Ο δήμαρχος ευτυχώς έβαλε ένα τέλος σ’ εκείνο το χάλι απομακρύνοντας όλη την παρανομία. Δυστυχώς όμως αυτό το έκανε επιλεκτικά. Σήμερα αδιαφορεί και επί τούτου μυωπάζει συνειδητά για την ίδια παρανομία στην ακτή «Χότζα Λάκκος» στον Παντελεήμονα κάτω από το Κάστρο του Πλαταμώνα.

Στο παραπάνω βίντεο μας ακούμε απόσπασμα από τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος σε ρεπορτάζ τού zougla.gr υποστηρίζοντας ότι εφαρμόζει τον Νόμο και δεν θα επιτρέψει παρόμοιες καταστάσεις στις ακτές τού Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Όποιες φωνές διαμαρτυρίας όμως και να ακούστηκαν για την ακτή «Χότζα Λάκκος», όπου κάποιοι φρόντισαν να κάνουν κατάληψη με τίς μόνιμες ομπρέλες και ξαπλώστρες, δεν εισακούστηκαν από τον Δήμο ενώ ο δήμαρχος κύριος Δημόπουλος περί άλλων τυρβάζει.

Σε επικοινωνία μου με το Λιμεναρχείο Πλαταμώνα για τις εν λόγω καταγγελίες περί κατάληψης των ακτών από παράνομες και πακτωμένες ομπρέλες ιδιωτών όπου μέρα νύχτα κείτονται στην άμμο εμποδίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση των λουομένων, μου απάντησαν ότι γνωρίζουν τις καταγγελίες και ενημέρωσαν τον Δήμο αναμένοντας την παρέμβαση του εφόσον το Λιμενικό δεν διαθέτει μηχανήματα απομάκρυνσης των «στερεών αποβλήτων», όπως θεωρούνται οι ομπρελο-ξαπλώστρες, και κατά συνέπεια υπεύθυνος απομάκρυνσης τους είναι ο Δήμος Δίου-Ολύμπου.

Τίθεται λοιπόν το εύλογο ερώτημα: Είναι ο αιγιαλός και η παραλία τού «Χότζα Λάκκος» στον Παντελεήμονα δοσμένη από τον Δήμο σε κάποιον ή κάποιους ιδιώτες για να μήν έχουν δικαίωμα πρόσβασης οι πολίτες ή μήπως ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και τον δήμαρχο Κώστα Δημόπουλο;

Όσον αφορά τις ακτές όπου διάφορα καταστήματα έχουν άδεια να τοποθετούν ομπρέλες και ξαπλώστρες, όπως για παράδειγμα στην Παραλία Κατερίνης, επόμενο είναι ότι θα πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές εφόσον ο Νόμος προβλέπει ελεύθερα κάποια μέτρα από την ακτή για ελεύθερη πρόσβαση των λουομένων. Κάτι τέτοιο όμως δεν το βλέπουμε ούτε στην Παραλία Κατερίνης όπως και αλλού. Απ’ εναντίας βλέπουμε την πλήρη κατάληψη τού αιγιαλού από ξαπλώστρες και ομπρέλες με συνέπεια ο ελεύθερος πολίτης για να διασχίσει τον αιγιαλό θα πρέπει να βγεί στον δρόμο, να περάσει τά εν λόγω καταστήματα και στην συνέχεια, εάν βρεί ελεύθερο πεδίο, να εισέλθει και πάλι στον αιγιαλό. Και όλα αυτά κάτω ακριβώς από την μύτη τού Λιμεναρχείου Σκάλας Παραλίας, εφόσον βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από την καταληφθείσα ακτή.

Μήπως εδώ ισχύει ο ισχυρισμός «κάνω τά στραβά μάτια»; Εκεί που… συμφέρει;

 

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο