ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΡΔΕΥΣΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΣΒΟΡΩΝΟ. ΜΟ’ΥΓΚΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (19-08-2020).

 

Παρά του ότι η επώνυμη καταγγελία για αγρότη, που παρανόμως (με διακλάδωση κρουνού) αρδεύει νερό να ποτίσει τα ακτινίδια του στον Σβορώνο Πιερίας, έφτασε στον Δήμο Κατερίνης και στους αρμόδιους αντιδημάρχους, ως και στον ίδιο τον δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο, έως και σήμερα στον Δήμο κάνουν τα… στραβά μάτια!!!

Η “έξυπνη” και παράνομη διακλάδωση (Τ) στον κρουνό άρδευσης προς τον αγρό για πότισμα των ακτινιδίων του αγρότη.

Ο εν λόγω αγρότης, (το όνομα του στην διάθεση μου όπου για τώρα δεν το δημοσιεύσω έως ότου ο Δήμος πράξει τα δέοντα και αν όχι τότε όλα τα ονόματα των εμπλεκομένων θα βγούνε στην δημοσιότητα), τοποθέτησε παράνομα πριν από τον κρουνό άρδευσης και πριν την δικλείδα ρύθμισης νερού του υδρονομέα, μια διακλάδωση (Τ) προς τον αγρό του για πότισμα των ακτινιδίων του πιθανόν δίχως να χρεώνεται την κατανάλωση νερού την οποίαν επιβαρύνεται χρόνια τώρα ο φορολογούμενος πολίτης. Πέραν τούτου, περιέφραξε και τον αγρό του με αποτέλεσμα ο υδρονομέας να μην μπορεί να μπει μέσα να ελέγξει την διακλάδωση. Δηλαδή με την παρανομία του κατάφερε να αποκλείσει και τον υδρονομέα από τον έλεγχο.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι, ο σωλήνας που τοποθέτησε ο αγρότης αυτός ως διακλάδωση, είναι μεγαλύτερος τού κρουνού με αποτέλεσμα να ποτίζει περισσότερο και σε λιγότερη ώρα και να μήν αφήνει αρκετό διαθέσιμο νερό για τους άλλους αγρότες. Αυτός ρυθμίζει και την ροή του νερού εφόσον τοποθέτησε την δικλείδα μέσα στο περιφραγμένο αγρό του μη μπορώντας ο υδρονομέας να παρέμβει.

Γνώστης της παρανομίας είναι και ο πρόεδρος τού χωριού ο οποίος επίσης κωφεύει και εθελοτυφλεί στις όποιες καταγγελίες για τον συγκεκριμένο αγρότη.

Στην καταγγελία που έγινε στον Δήμο, εστάλη η παρακάτω γραπτή και επίσημη απάντηση:

(κλικ στα έγγραφα για μεγέθυνση)


Ο υπογράφων το παραπάνω έγγραφο κος Γεώργιος Παλαιοσελίτης, διευθυντής Δ.Τ.Υ. Δήμου Κατερίνης, σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημότισσα για το εν λόγω θέμα, είπε ότι υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις και απόρησε μάλιστα γιατί να καταγγέλλουν μόνο τον συγκεκριμένο αγρότη και όχι και άλλους!!! Δηλαδή, παρόλο που γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι υπάρχουν πλείστες περιπτώσεις παρανομιών στην άρδευση δέν κάνουν κάτι έως και σήμερα.

Σύμφωνα και με το παραπάνω σχετικό έγγραφο, ενήμεροι είναι ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, οι αντιδήμαρχοι Ι. Συμεωνίδης, Κ. Γραμματικόπουλος και Ε. Κήπου. Δεδομένου ότι ο τελευταίος, ο Ευάγγελος Κήπου, βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, αδυνατεί να παρέμβει και κατά συνέπεια το “βάρος” πέφτει στους έτερους δύο αντιδημάρχους. Γνώση του θέματος έλαβε και το Συμβούλιο Δ.Κ. Σβορώνου με πρόεδρο τον Χ. Κωνσταντινίδη.

Ο κανονισμός Άρδευσης του Δήμου Κατερίνης, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε ιδιώτες “… να επεμβαίνουν κατά οποιονδήποτε τρόπο στις υδροληψίες, βάνες, αντλιοστάσια κλπ. για την ρύθμιση των νερών άρδευσης” με συνέπεια να χαρακτηρίζει παράνομη κάθε έξωθεν ενέργεια, όπως εν προκειμένω του εν λόγω αγρότη.

Την Τρίτη 11 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο αυτοψία στον επίμαχο κρουνό υδροληψίας όπου και διαπιστώθηκε η παράνομη διακλάδωση (Τ) από τον κρουνό προς τον αγρό. Έκτοτε υπήρξε κάποια ενέργεια και παρέμβαση από τους αρμόδιους;;;

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο