ΠΑΡΕΛΑΣΗ 16ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΓΙΑ ΤΗΝ 106η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(16/10/2018)

 

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Κατερίνη σήμερα 16 Οκτωβρίου 2018 η 106η επέτειος για την απελευθέρωση τής πόλης από τον Τουρκικό ζυγό τού 1912.

Η Υφυπουργός Προστασίας τού Πολίτη, κα Κατερίνα Παπακώστα, τίμησε την επέτειο με την παρουσία της εκπροσωπώντας την κυβέρνηση. Στην επέτειο παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αφού τελέστηκε η καθιερωμένη δοξολογία στον Ι. Ν. Θείας Αναλήψεως στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα τής Ελευθερίας στην κεντρική Πλατεία τής πόλης.

Η 106η επέτειος πλαισιώθηκε από την παρέλαση τής μαθητιώσας νεολαίας των Δημοτικών σχολείων, των Γυμνασίων και Λυκείων τής Κατερίνης. Οι Πολιτιστικοί σύλλογοι Πιερίας, «έκλεψαν την παράσταση» με τις παραδοσιακές στολές που φορούσαν μικροί και μεγάλοι.

Ένα ατυχές -όσο και αναμενόμενο- συμβάν, θορύβησε τον κόσμο κοντά στην εξέδρα των επισήμων, από την απαράδεκτη στάση τής βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυς Σκούφα όπου στο άκουσμα τού τραγουδιού «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ» από μερίδα μαθητών, παρέμεινε καθιστή στην καρέκλα της από την στιγμή πού άπαντες οι επίσημοι στην εξέδρα σηκώθηκαν όρθιοι από σεβασμό στον ΥΜΝΟ τής Μακεδονίας.

Μέχρι και ο δήμαρχος τού Μόουσμπουργκ τής Αυστρίας (αδελφοποιημένη πόλη με την Κατερίνη) κος Herbert Gaggl πού ήταν επίσημα προσκεκλημένος στην παρέλαση, σηκώθηκε, ενώ η Μπέττυ Σκούφα που υπέγραψε μαζί με τους άλλους 2 κυβερνητικούς βουλευτές τής Πιερίας, Καστόρη και Τζαμακλή, την παράδοση τής Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, έδειξε την απέχθεια της στην ίδια την Μακεδονία και κατ’ επέκτασιν στους μαθητές που κρατούν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην καρδιά τους.

Στο τέλος τής παρέλασης, αγανακτισμένος πολίτης διαμαρτυρήθηκε έντονα με «κοσμητικά επίθετα» στους πολιτικούς για το ξεπούλημα τής Μακεδονίας, όπως τον κατέγραψε η κάμερα μας.

Στην κάμερα και στο μοντάζ ήταν ο Γιώργος Οικονομίδης για την διαδικτυακή τηλεόραση Pieria.tv

Ακολουθούν 230 φωτογραφίες από την παρέλαση.

©www.Pieria.tv – 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο