ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ – ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Μ.Ε.Θ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΕΝΤΑΣΕΙΣ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Η κάμερα μας κατέγραψε ολόκληρη την επίσκεψη του Παύλου Πολάκη, με τις καταγγελίες, τα ευτράπελα και τις εντάσεις με τους αγρότες, και σας την παραδίδει σε ένα βίντεο 1:30 ώρας περίπου, και τα συμπεράσματα δικά σας.

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 04.02.2017)

Το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης επισκέφθηκε, την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017, ο Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για να εγκαινιάσει την νέα πλήρως εξοπλισμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νέου νοσοκομείου η οποία παρέμενε κλειστή από το 2010.

Ο κύριος Πολάκης έγινε δεκτός από τον διοικητή του νοσοκομείου Ανέστη Μυστρίδη καθώς και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

Πρίν την καθιερωμένη ξενάγηση του Υπουργού στον χώρο του νοσοκομείου έγινε η συνέντευξη τύπου των δημοσιογράφων αντίθετα με το πρόγραμμα που τοποθετούσε την συνέντευξη μετά το πέρας των εγκαινίων. Αυτό εξόργισε δημοσιογράφους μεγάλων καναλιών που δεν παρευρέθησαν στην συνέντευξη και το σχολίασαν αρνητικά στα δελτία ειδήσεων τους.

Ο Παύλος Πολάκης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα εμβόλια κατά της γρίπης και για την επάρκεια που υπάρχει καθώς και την ετοιμότητα των Νοσοκομείων να αντιμετωπίσουν την γρίπη. Πάνω σ’ αυτό, ρώτησα τον υπουργό πώς σχολιάζει την δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τράμπ για τά εμβόλια, όπου τα χαρακτηρίζει απάτη και επικίνδυνα για την δημόσια υγεία. Ο κύριος Πολάκης απαξίωσε τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο και περιφρονητικά απάντησε πως «δεν νομίζω ότι αξίζει σχολιασμού». Αυτό σημαίνει ότι η ίδια η κυβέρνηση απαξιεί τον νέο εκλεγέντα πρόεδρο της Αμερικής ή ότι παίρνει αποστάσεις από την απάντηση Πολάκη;

Τον κύριο Πολάκη τον περίμεναν και μέλη του ΠΑΜΕ Πιερίας με πανό διαμαρτυρίας για την κατάσταση της υγείας θέλοντας έτσι να διαμαρτυρηθούν στον Υπουργό. Το μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης Αστέριος Κλιγκόπουλος, μίλησε στην κάμερά μας.

Την πεποίθηση ότι τον Ιούνιο του 2018 η χώρα θα βγει από το μνημόνιο, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σε δηλώσεις που έκανε.

Ο κ. Πολάκης, δεσμεύτηκε ότι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού του 2017 θα λειτουργήσουν 100 πλήρως εξοπλισμένες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της χώρας, οι οποίες παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο Παύλος Πολάκης τόνισε ότι: «Αυξήσαμε το όριο των δαπανών του συστήματος υγείας αθροιστικά για τα επόμενα μνημονιακά χρόνια, σε σχέση με τους προηγούμενους, κατά ένα δισεκατομμύριο, δηλαδή τα νοσοκομεία μπορούν να αγοράσουν υπηρεσίες άνω του ενός δισεκατομμυρίου από ότι είχαν προβλέψει οι προηγούμενοι».

Ο υπουργός ανέφερε ότι, στον ενάμισι χρόνο της θητείας της η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατάφερε να εξισορροπήσει το σύστημα παρά τα οργανωμένα συμφέροντα, τα μνημόνια, τους δανειστές, τους εκβιαστές αλλά και τις δικές της ανεπάρκειες. Επισήμανε, ότι από τον Ιανουάριο του 2015 αυξήθηκαν κατά 300 εκατομμύρια τα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δημόσια υγεία. Το ποσό αυτό, όπως επεσήμανε, βρέθηκε με μεταφορά πόρων από τον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον δημόσιο τομέα υγείας» και υπογράμμισε πώς: «… ενώ το 2015 νοσοκομεία έκλεισαν με χρέος 935 εκατομμύρια ευρώ, το 2016 έκλεισαν με 35 εκατομμύρια πλεόνασμα, έχοντας ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις που κληρονόμησαν από τους προηγούμενους και μάλιστα τα 110 από τα 140 νοσοκομεία της χώρας χωρίς να δημιουργήσουν νέα ληξιπρόθεσμα με την νομιμοποίηση δαπανών που είχαν κάνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου».

Ο Υπουργός παράλληλα τόνισε, ότι, «ο ΕΟΠΥΥ έχει εκκαθαρίσει οριστικά το 100% των υποχρεώσεών του προς τους ιδιωτικούς παρόχους και ότι μπόρεσε και βρήκε 700 εκατομμύρια ευρώ τα οποία κατευθύνθηκαν στον δημόσιο τομέα υγείας και έτσι εξισορρόπησε το σύστημα».

Στη συνέχεια ο κύριος Πολάκης έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων της νέας Μ.Ε.Θ.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστη Μυστρίδη, προς το παρόν θα λειτουργήσουν τέσσερις κλίνες της Μ.Ε.Θ. συν μία που θα είναι θάλαμος απομόνωσης, αρχικά με τέσσερις γιατρούς, δύο από τις δομές του ΕΣΥ και δύο επικουρικούς που προσλήφθηκαν για αυτό τον σκοπό, καθώς και με 15 νοσηλευτές.

Έξω από το Νοσοκομείο περίμενε τον Υπουργό αντιπροσωπεία αγροτών και κτηνοτρόφων να του παραδώσουν το ψήφισμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Ο κύριος Πολάκης είπε στους αγρότες ότι και ο ίδιος κατάγεται από αγροτική οικογένεια και σέβεται τον κόπο τους, και υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στην κυβέρνηση κάνοντας ότι μπορεί να βοηθήσει για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Εν τη ρύμη του λόγου του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι «δεν έχουμε τον πλήρη έλεγχο του κράτους» και αυτό σχολιάστηκε από πολλά ΜΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΛΑΦΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΛΑΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ:

Ο υπουργός ερωτηθείς από τους αγρότες πώς βρέθηκαν χρήματα για την υγεία, και αναφερόμενος στην κατάργηση του 5ευρου και την απαίτηση της Τρόϊκας για ισοδύναμα από την κατάργηση, είπε:

«Όταν μαζεύουνε το αίμα κάνουνε κάποιες εξετάσεις, ορολογικός έλεγχος λέγεται για να δείς αν έχει ηπατίτιδα αν έχει έιτζ κ.λ.π. Αυτές οι εξετάσεις για τις μονάδες αίματος που μαζεύουμε στη χώρα, κάνανε πέρυσι 26 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος, με τον διαγωνισμό που κάνουμε κάνει 5.8 (εκατομμύρια ευρώ). Τα πήραμε απ’ αυτούς! Γιατί δεν τους δίνουμε 20 εκατομμύρια στις 4 εταιρίες που μια εξέταση που κάνει 4 ευρώ την πληρώναμε 70. Απ’ αυτούς τά πήραμε και αυτό μπορούμε να κάνουμε τώρα, και απ’ αυτούς τά πήραμε γιατί τά 20 εκατομμύρια ευρώ ήταν το 5ευρο (που πλήρωνε ο ασθενής εισιτήριο το οποίο καταργήθηκε επί υπουργίας Κουρουμπλή). Δεν το κάνουμε παντού; Ναι να το δεχτώ ρε γ@#ώ την πίστη μου, να το δεχτώ ότι δεν το κάνουμε παντού, αλλά δεν είναι δικό μας το κράτος ακόμα, δεν είναι δικό μας».

Τα κανάλια έμειναν και σχολίασαν αυτή την φράση μόνο, ότι ο Πολάκης είπε πως το κράτος δεν είναι δικό μας! Δεν ενδιαφέρθηκαν για την καταγγελία ότι 4 εταιρίες υγείας κατακλέβανε το κράτος με τις εξετάσεις των τεσσάρων ευρώ που τις χρέωναν 70, με συνέπεια το κόστος των εξετάσεων επί προηγουμένων κυβερνήσεων να ανέρχεται στα 26 εκατομμύρια αντί των 5.8 που στοιχίζουν τώρα με τον έλεγχο των διαγωνισμών που έκανε αυτή η κυβέρνηση.

Αυτό αποδεικνύει την μη έντιμη ενημέρωση των καναλιών και την προπαγάνδα που ασκούν σε ευκολόπιστους τηλεθεατές.

Στην Pieria.tv είδηση θεωρούμε αυτή για τις εν λόγω 4 εταιρίες αφαίμαξης που θα πρέπει ο εισαγγελέας να διατάξει έρευνα, και δεύτερη έρχεται η δήλωση ότι «δεν είναι δικό μας το κράτος ακόμα», και πράγματι δεν είναι εφόσον πουλήθηκε και ξεπουλήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (δείτε βίντεο) με συνέχιση του ξεπουλήματος από την παρούσα κυβέρνηση.

Η κάμερα μας κατέγραψε ολόκληρη την επίσκεψη του Παύλου Πολάκη, με τις καταγγελίες, τά ευτράπελα και τις εντάσεις με τους αγρότες, και σας την παραδίδει σε ένα βίντεο 1:30 ώρας περίπου, και τά συμπεράσματα δικά σας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΚΑΜΕΡΑ-ΜΟΝΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: www.Pieria.tv ©2017

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο