ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ΩΣ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv  (05-02-2020)

 

«Την εργολαβική σύμβαση του έργου, «Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου στον οικισμό Πλαταμώνα του Δήμου Δίου–Ολύμπου ΠΕ Πιερίας», προϋπολογισμού μελέτης: 850.000,00 € (με ΦΠΑ 24%), υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου», διαβάζουμε σε Δελτίο Τύπου που μας απέστειλαν.

Χρόνια τώρα ταλαιπωρείται ο «φτωχόκοσμος» στην κόλαση τού… Παραδείσου Κατερίνης (αλήθεια, τί ειρωνεία στην ονομασία) στον Πέλεκα ποταμό, με τις γνωστές καιρικές καταστροφές και κατολισθήσεις που έθεσαν και θέτουν σε κίνδυνο τόσο τις κατοικίες όσο και τις ζωές ανθρώπων.

Από τον Δήμο Κατερίνης, τούς βουλευτές Πιερίας αλλά και από την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, καμιά κίνηση αποκατάστασης, κανένα εμφανές ενδιαφέρον, καμιά ενημέρωση στους πληγέντες κατοίκους για το μέλλον τους.

Οι παράνομες λήψεις αμμοχάλικου κατασκευαστικής εταιρίας από τον ποταμό Πέλεκα για την κατασκευή τού Περιφερειακού δρόμου Κατερίνης (που έμεινε ημιτελής τελικά) έφτασαν σε σημείο καταστροφής την επίμαχη περιοχή τού Παραδείσου δίχως κάποιος εισαγγελέας να προβεί σε έρευνες τού φαινομένου, αν και κατατέθηκαν μηνύσεις για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων από την κατασκευαστική εταιρία.

Έρχεται τώρα ένα Δελτίο Τύπου τής Π.Ε. Πιερίας για την υπογραφή τής Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου για εργασίες αποκατάστασης κατολίσθησης, στο βόρειο τμήμα του οικισμού του Πλαταμώνα, στη θέση «Αγιάσματα», εκεί που υπάρχουν οι… βίλες των πλουσίων!!!

Εύλογος λοιπόν ο προβληματισμός και ο ερωτηματικός τίτλος «ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ΩΣ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ;».

Γιατί τόσα χρόνια ο Πέλεκας και ο φτωχός Παράδεισος εγκαταλείφθηκαν στην μοίρα τους και στην μανία τής φύσης από την αδιαφορία των Αρχών και τής κατασκευαστικής εταιρίας που καρπώθηκε δωρεάν αμμοληψίες εκατομμυρίων ευρώ που δεν πλήρωσε ούτε σέντ, ενώ ο πλούσιος και τουριστικός Πλαταμώνας με τις πλούσιες βίλες τέθηκε σε πρώτη προτεραιότητα αποκατάστασης ζημιών από την Αντιπεριφέρεια μας;

ΠΟΤΑΜΟΣ ΠΕΛΕΚΑΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ

ΒΙΛΕΣ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, Η ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ.

Δηλώνει μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου: Ένα ακόμη μεγάλο έργο μας ξεκινά. Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, είμαστε δίπλα στο συμπολίτη μας, με έργα προτεραιότητας, για την αποκατάσταση προβλημάτων, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους».

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης του έργου «Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου στον οικισμό Πλαταμώνα του Δήμου Δίου–Ολύμπου ΠΕ Πιερίας» από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Κυρία Μαυρίδου, μάλλον λησμονείτε ότι άμεση προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση προβλημάτων τού Πέλεκα και του φτωχού Παραδείσου και μετά ο πλούσιος Πλαταμώνας και οι ζημίες του. Πρώτα οι ΦΤΩΧΟΙ κυρία Μαυρίδου και μετά οι πλούσιοι, και για να μην κατηγορηθώ και εγώ για… «προτεραιότητες», λέω πως προηγούνται οι ζημιές τού Πέλεκα από του Πλαταμώνα, διότι ΠΡΩΤΟΣ ο Πέλεκας υπέστη την καταστροφή των κατολισθήσεων, εφόσον μιλάτε για… προτεραιότητες!!!

 

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου τής Αντιπεριφέρειας:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης του έργου «Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου στον οικισμό Πλαταμώνα του Δήμου Δίου – Ολύμπου ΠΕ Πιερίας» από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Ένα ακόμη μεγάλο έργο μας ξεκινά. Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, είμαστε δίπλα στο συμπολίτη μας, με έργα προτεραιότητας, για την αποκατάσταση προβλημάτων, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους»

Την εργολαβική σύμβαση του έργου, «Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου στον οικισμό Πλαταμώνα του Δήμου Δίου – Ολύμπου ΠΕ Πιερίας», προϋπολογισμού μελέτης: 850.000,00 € (με ΦΠΑ 24%), υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου,

Πρόκειται για έργο- με χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων- ΣΑΕΠ 808-αντιστήριξης πρανούς με συμπληρωματικές εργασίες αποκατάστασης κατολίσθησης, στο βόρειο τμήμα του οικισμού του Πλαταμώνα, στη θέση «Αγιάσματα», της Δημοτικής Κοινότητας Πλαταμώνα του Δήμου Δίου – Ολύμπου σε ένα οικιστικό συγκρότημα ( η περιοχή είχε πληγεί από έκτακτα και έντονα καιρικά φαινόμενα με την κωδική ονομασία “ΕΥΡΥΔΙΚΗ” με  έντονες υδατοπτώσεις).

Αναλυτικότερα, οι κυριότερες εργασίες, που προτείνονται, με την κατασκευή του  έργου αφορούν: άμεση απομάκρυνση των μπαζών και εν γένει προϊόντων της κατολίσθησης και κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, άμεση τοποθέτηση σωλήνων αποστράγγισης στο μέτωπο αποκόλλησης, μπροστά από τις κατοικίες μέσα  στα υδροφόρα στρώματα των νεογενών αποθέσεων και  αποκατάσταση και ανάπλαση του πρανούς κατάντη της κατολίσθησης και ανάντη της κατολίσθησης.

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο