«ΠΟΛΕΜΟΣ» εν καιρώ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΑ ΜΑΛΓΑΡΑ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

ΜΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙ Η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ»

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(05/07/2018)

 

Από τις εργασίες επέκτασης στα διόδια Μαλγάρων όπως τους συνέλαβε ο φακός τής www.Pieria.tv

Δεν αρκεί η απόφαση τού Υπουργείου Περιβάλλοντος και της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ» με την -πιθανώς- παράνομη αύξηση των διοδίων στα Μάλγαρα, όπου από την 1η Ιανουαρίου 2019 μεταπηδά το «χαράτσι» από τα 1.20 ευρώ στα 3 ευρώ για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, την στιγμή μάλιστα που ο δρόμος από Μάλγαρα έως την Θεσσαλονίκη και αντιστρόφως είναι γεμάτος λακκούβες και μπαλώματα (όπως μας ειρωνεύτηκε και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μιλώντας για λακκούβες στους Ελληνικούς δρόμους), έρχεται τώρα η είδηση ότι η εταιρία κυκλώνει τα Μάλγαρα με πλευρικά διόδια!!!

Τί σημαίνει αυτό;

Αυτό σημαίνει, ότι, καταπατείται το συνταγματικό δικαίωμα τού ελεύθερου πολίτη να επιλέξει δημοκρατικά την διαδρομή του, εάν θα περάσει από τα διόδια ή θα παρακάμψει από τα Μάλγαρα προς Κύμινα και Χαλάστρα (αλλά και αντιστρόφως) για να βγεί και πάλι στην «Εθνική» Οδό.

«Εθνική Οδός» τρόπος του λέγειν, διότι η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα στον ΠΛΑΝΗΤΗ που δεν διαθέτει Εθνικούς δρόμους εφόσον τους χάρισε στους μεγαλοκαρχαρίες εργολάβους και εισπράττουν διόδια πριν ολοκληρώσουν τα έργα τους.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος δεν αρκούσαν τα 43 πλευρικά διόδια για την Εγνατία Οδό, αλλά αδειοδότησε άλλα τέσσερα πλευρικά διόδια με δικτατορικό τρόπο εγκλωβίζοντας τούς πάντες στις ορέξεις αισχροκέρδειας από τα διόδια που θα κατασκευαστούν από την εταιρία «Ακτωρ», δύο στον κόμβο Μαλγάρων και δύο στον ημικόμβο Χαλάστρας. Και η αισχροκέρδεια προκύπτει από τις δηλώσεις πολιτικών περί «παράνομων και ληστρικών διοδίων».

Με τα επί πλέον πλευρικά διόδια, Μαλγάρων και Χαλάστρας, αποσκοπούν να ανακόψουν την έξοδο των οχημάτων προς στην παλαιά εθνική οδό για την μη καταβολή διοδίων, όπως είναι αναφαίρετο Συνταγματικό δικαίωμα του καθενός.

«Διότι, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι δυνατόν να επιβαρυνθούν οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι ψαράδες στις καθημερινές τους μετακινήσεις ούτε με μισό ευρώ, είναι αδιανόητο αυτό και απαράδεκτο»

δήλωσε ο δήμαρχος τού Δήμου Δέλτα Ευθύμης Φωτόπουλος, ενώ παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον σχεδιασμό της για την τοποθέτηση πλευρικών διοδίων στους κόμβους Νέων Μαλγάρων και Χαλάστρας.

Για την εφαρμογή έναρξης και καταβολής διοδίων η εταιρία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ» βιάζεται να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μελέτες της και να λάβει έγκριση περιβαλλοντικών όρων αναμένοντας την έγκριση των νέων συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Σύμφωνα με την εταιρία η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί πριν τις αρχές του χειμώνα, σύμφωνα με δημοσίευμα τής “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ”, και για να μπεί και σε εφαρμογή η αύξηση κατά 180% των διοδίων Μαλγάρων.

“ΜΟΥΓΚΑ” ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το λυπηρό για τον Νομό μας, είναι η σιγή ιχθύος των βουλευτών μας (όπως κάνουν και για την Μακεδονία μας) όπου αρέσκονται και επαναπαύονται στον παχυλό μισθό τους δίχως να κάνουν κάποιες εύλογες ενέργειες για την αποτροπή τού κατάπτυστου αυτού σχεδίου τού υπ. Περιβάλλοντος και της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ» με τον εγκλωβισμό μας, απαιτώντας να πληρώσουμε χαράτσι για να περπατήσουμε τους δρόμους που εμείς πληρώσαμε όλα αυτά τά χρόνια.

Μας κήρυξαν τον ΠΟΛΕΜΟ και με ΠΟΛΕΜΟ θα τους αντιμετωπίσουμε.

Όλοι μαζί όμως ενωμένοι, διότι: «η ισχύς εν τη ενώσει», και όχι μεμονωμένα όπως ο άνεργος πλέον αρχαιολόγος Γιώργος Θεοφάνου, ο οποίος πίστεψε στο κίνημα «Δεν πληρώνω», που υποστήριζε ο Τσίπρας, και δεν κατέβαλλε το αντίτιμο των διοδίων ενώ διέσχιζε την Εγνατία οδό και τώρα, για 178 παραβάσεις που έπρεπε να πληρώσει στα διόδια 427,2 ευρώ, η εταιρία τού ζητάει 21.787,2 ευρώ απειλώντας τον με κατάσχεση της περιουσίας του.

Αυτοί είναι οι ληστές με την ανοχή του κράτους!!!

Επειδή όμως ο λόγος γίνεται για τα διόδια Μαλγάρων, η απαράδεκτη ταλαιπωρία που επικρατεί έως και σήμερα με τον συνωστισμό (μποτιλιάρισμα) των αυτοκινήτων για να περάσουν τα διόδια τα οποία και πληρώνουν, φανταστείτε τί πρόκειται να συμβεί με τα πλευρικά διόδια όπου προκειμένου να πληρώσουν και εκεί οι οδηγοί μπαίνοντας στην Παλαιά Εθνική Οδό διανύοντας περισσότερα χιλιόμετρα, θα προτιμήσουν να περάσουν κανονικά από τα κεντρικά διόδια με συνέπεια την αύξηση των οχημάτων και την επί πλέον ταλαιπωρία των οδηγών.

Συνηθισμένος συνωστισμός στα διόδια Μαλγάρων

Ο μόνος τρόπος να συνετίσουμε τούς δικτάτορες δυνάστες μας, είναι η μη καταβολή διοδίων και το άνοιγμα τής μπάρας, από ΟΛΟΥΣ όμως τούς οδηγούς, διότι αδύνατον τόσα εκατομμύρια οδηγούς να μας σύρουν στα δικαστήρια με καταβολή προστίμου που δεν θα εισπράξουν. Αυτό δεν έλεγε ώς αντιπολίτευση και ο φερόμενος ώς πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας με το κίνημα «Δεν πληρώνω»;

 www.Pieria.tv – 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο