ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΤΟ «ΚΥΚΝΕΙΟΝ ΑΣΜΑ» ΤΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copyτου Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 13/09/2017)

 

Μετά από… 70 χρόνια ξύπνησαν οι αρμόδιοι για την προβλήτα τής Παραλίας Κατερίνης και απεφάνθησαν ότι είναι παράνομη, δίχως άδεια λειτουργίας!!!

Δόθηκε εντολή εντός των προσεχών ημερών να κατεδαφιστεί και να απομακρυνθούν όλα τά μπάζα από τον χώρο.

Εύλογα λοιπόν διερωτώνται οι κάτοικοι, είναι αυτό μήπως φόβος για κάτι; Μήπως συμφέροντα; Μήπως εκδίκηση; Τί στο καλό συμβαίνει και μετά από 70 ολόκληρα χρόνια ο κρατικός μηχανισμός δείχνει να… λειτουργεί;

Η προβλήτα (ή ο προβλήτας) υπάγεται στην δικαιοδοσία τής Κτηματικής και του Λιμενικού Ταμείου και πληροφορούμαι ότι την εντολή την έδωσε η Κτηματική στο Λιμεναρχείο για την κατεδάφιση και απομάκρυνσή της.

Φώτο αρχείου

Για τα τόσα χρόνια παράνομης και αυθαίρετης λειτουργίας τής προβλήτας, όπου και φιλοξένησε την πρώτη ιχθυόσκαλα της περιοχής, όλες τις θρησκευτικές τελετές του «αγιασμού των υδάτων», γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν στα σανίδια της και χιλιάδες τουρίστες την περπάτησαν και απήλαυσαν τον ορίζοντα, μήπως θα πρέπει οι εισαγγελικές αρχές να ερευνήσουν την αυθαίρετη και παράνομη λειτουργία της αποδίδοντας ευθύνες όπως κάνουν σε αυθαίρετα κτίσματα φτωχών βιοπαλαιστών; Όταν ο κρατικός μηχανισμός δείχνει να… λειτουργεί, ας λειτουργήσει τουλάχιστον ολοκληρωμένα.

Φώτο αρχείου

Φώτο αρχείου

Υπενθυμίζουμε ότι, ο Δήμος Κατερίνης από πέρυσι κιόλας ενέκρινε κονδύλιο 60.000 ευρώ για την επισκευή και αποκατάσταση των ζημιών τής προβλήτας, και όταν ο υπεύθυνος εργολάβος άρχισε τις εργασίες αποκατάστασης, το Λιμεναρχείο Σκάλας, απέναντι ακριβώς από την προβλήτα, εμπόδισε τον εργολάβο με την αιτιολογία ότι η προβλήτα δεν έχει άδεια λειτουργίας. Έκτοτε το Λιμεναρχείο σφράγισε την προβλήτα (με ελληνικό δηλαδή σφράγισμα) άσχετα που παρά την επικινδυνότητά της την περπατούσαν και πάλι ντόπιοι και τουρίστες υπό το βλέμμα των Λιμενικών εφόσον είχαν και έχουν οπτική επαφή στην προβλήτα.

Φώτο αρχείου

Σε επιστολή που απέστειλε σήμερα 13/09/2017 ο Πρόεδρος τού Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, γράφει μεταξύ άλλων ότι εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του στην απόφαση κατεδάφισης και θεωρεί ότι:

«θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις νομιμοποίησής της και αποκατάστασής της και σε καμία περίπτωση η κατεδάφισή της. Είναι ο κατάλληλος χώρος όπου θα μπορούσε να αναδειχθεί και να παρουσιαστεί η εξέλιξη της οικονομίας και της ιστορίας της περιοχής. Η ανακατασκευή, ο φωτισμός και ο καλλωπισμός της προβλήτας, θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ασφαλή πόλο προσέλκυσης επισκεπτών και τόπο πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων».

Η εν λόγω προβλήτα κατάντησε “μήλον τής έριδος” στην κατάσταση που βρίσκεται.

Κάτοικοι και επαγγελματίες τής Παραλίας δέν ανέχτηκαν περισσότερη κοροϊδία και προέβησαν σε δυναμική διαμαρτυρία την Κυριακή στις 14 Μαΐου 2017 μπροστά από την προβλήτα, όμως δυστυχώς δέν εισακούσθηκαν και σε λίγες ημέρες η 70χρονη προβλήτα θα αποτελεί πλέον παρελθόν “τραγουδώντας” το “Κύκνειον άσμα” της.

Φώτο αρχείου

Φώτο αρχείου

Φώτο αρχείου

Φώτο αρχείου

Φώτο αρχείου

Φώτο αρχείου

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Όλα τα της προβλήτας ρεπορτάζ μου θα τα βρείτε στον σύνδεσμο https://www.pieria.tv

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο