Προς τη δημοτική αρχή Κατερίνης: Ολυμπιάδα Κορινού. Θα δώσετε λύσεις; Θα μείνετε στα ευχολόγια;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Οι ιδιοκτήτες αγωνιούν και ζητούν απαντήσεις!

Θανάσης Λιακόπουλος, Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης.

Πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019 ο συνδυασμός μας ήταν ο μόνος που ανέδειξε το θέμα της Ολυμπιάδας στον Κορινό, με συγκεκριμένες ερωτήσεις για τον κ. Χιονίδη, τον κ. Κουκοδήμο και τον κ. Νταντάμη. Επίσης καταθέσαμε προτάσεις και ζητήσαμε να καθίσουμε στο τραπέζι για να συζητήσουμε σοβαρά και να βρούμε λύσεις. Μην έχοντας σοβαρό πρόγραμμα για το θέμα, οι περισσότεροι εκ των συνυποψηφίων μας κατέφυγαν τότε απλώς σε προσωπικές επιθέσεις, ανεπιτυχώς.

Πέρασε το φθινόπωρο, τελειώνει και ο χειμώνας και η σιωπή συνεχίζεται…

Οι εκλογές τελείωσαν, οι δημότες του δημοτικού διαμερίσματος Κορινού ψήφισαν συντριπτικά υπέρ της αλλαγής φρουράς στον Δήμο Κατερίνης και η νέα διοίκηση σε λίγο συμπληρώνει 6 μήνες από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του Δήμου. Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Κουκοδήμος είχε αναφέρει πως το φθινόπωρο θα οργάνωνε συγκέντρωση – ενημέρωση στον Κορινό. Ο αντιδήμαρχος του κ. Κουκοδήμου, κ. Γιώργος Νταντάμης, με αρμοδιότητες Πολεοδομίας (μεταξύ άλλων), είχε δηλώσει πως σύντομα θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για το ζήτημα.

Πέρασε το φθινόπωρο, τελειώνει και ο χειμώνας σε 15 μέρες και η σιωπή συνεχίζεται επί του συγκεκριμένου θέματος…

Ο αποτυχημένος αντιπερισπασμός με την παλιά δικαστική απόφαση

Πριν λίγο καιρό, και ενώ οι πιέσεις των δημοτών εντείνονται προς τη νέα δημοτική αρχή, οι υπεύθυνοι προχώρησαν σε έναν αποτυχημένο αντιπερισπασμό: Ξαναπαρουσίασαν τη δικαστική απόφαση που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο έργο, κατηγόρησαν την πρώην διοίκηση του κ. Χιονίδη και… αυτά!

Ο κ. Χιονίδης απάντησε πως το θέμα μπορεί να λυθεί, μάλωσαν μεταξύ τους, οι «αντικειμενικοί δημοσιογράφοι» που πρόσκεινται στη σημερινή δημοτική διοίκηση προσπάθησαν να στρέψουν αλλού την προσοχή του κόσμου και… πάμε παρακάτω!

Όχι, δεν πάμε παρακάτω! Ο αντιπερισπασμός αυτός ήταν αποτυχημένος!

Όχι, τα ευχολόγια τύπου «θα προσπαθήσουμε / θα εξετάσουμε» κλπ δεν είναι αρκετά!

Ο κ. Χιονίδης κρίθηκε από τους δημότες στις εκλογές και σήμερα στη θέση του κάθεται ο κ. Κουκοδήμος, έχοντας στο πλευρό του τον κ. Νταντάμη. Από αυτούς περιμένουν οι πολίτες να λύσουν τα προβλήματά τους.

Περιμένουμε ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ από τη δημοτική διοίκηση

Αγαπητοί κύριοι της σημερινής δημοτικής διοίκησης, περιμένουμε από εσάς απαντήσεις και λύσεις για το πρόβλημα της Ολυμπιάδας του Κορινού. Συγκεκριμένες λύσεις και όχι αόριστες. Πρακτικές και όχι θεωρητικές. Για το σήμερα και το αύριο, όχι για «κάποια στιγμή στο μέλλον, αν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν».

Θα μας παρουσιάσετε τις λύσεις και το πρόγραμμά σας για το πρόβλημα αυτό;

Θα μείνετε στα ευχολόγια και την αδράνεια;

Θα επιλέξετε τη μέθοδο του αντιδημάρχου,  που βρίζει στα δημοτικά συμβούλια και στο Facebook, όποιον του ασκεί κριτική και ζητά απαντήσεις; 

Ή μήπως θα επιβεβαιώσετε όσους θεωρούν πως σκόπιμα θα αφήσετε το θέμα της Ολυμπιάδας να «ξεχαστεί», μην κάνοντας τίποτε;

Τι προτείνει ο συνδυασμός μας: Συγκεκριμένο πλάνο δράσεων

Ο δημοτικός μας συνδυασμός δεν είναι εδώ απλά για να καταγγείλει, αλλά για να προτείνει λύσεις, να βοηθήσει τον τόπο να πάει μπροστά και τους δημότες να ευημερήσουν. Δεν θα μείνουμε στο παρελθόν και τις εύκολες κατηγορίες. Κοιτάμε το μέλλον και το καλό των πολλών.

Στην παρούσα φάση, οι προτάσεις μας για το θέμα της Ολυμπιάδας είναι:

  • Άμεση δημιουργία ενημερωτικού υλικού από τον Δήμο Κατερίνης, που θα μοιραστεί σε όλους τους οικοπεδούχους και όλους τους ενδιαφερόμενους δημότες. Σε αυτό να περιγράφονται με λεπτομέρειες όλες οι δικαστικές αποφάσεις και εκκρεμότητες, καθώς και η σημερινή πραγματική κατάσταση του έργου (κάτι που ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν γνωρίζουν!)
  • Σύγκληση γενικής συνέλευσης των οικοπεδούχων και των δημοτών Κορινού, για να συζητηθεί το πρόβλημα, αφού πρώτα παρουσιαστεί το ενημερωτικό υλικό και θα μπορούν όλοι να είναι ενημερωμένοι
  • 7 μέρες πριν τη γενική συνέλευση ο Δήμαρχος κ. Κώστας Κουκοδήμος, ο αντιδήμαρχός του κ. Γιώργος Νταντάμης και κάθε άλλος αρμόδιος για το θέμα να παρουσιάσουν τη συγκεκριμένη πρόταση του Δήμου Κατερίνης και της δημοτικής επιχείρησης «Ολυμπιάδα» για την επίλυση του προβλήματος.
  • Ως και 3 μέρες πριν τη γενική συνέλευση, ο σύλλογος των οικοπεδούχων, κάθε δημόσιο πρόσωπο ή ενδιαφερόμενος να καταθέσει την πρότασή του επί του ζητήματος.
  • (Άρα να πάμε σε γενική συνέλευση με όλες τις προτάσεις κατατεθημένες και μελετημένες εκ των προτέρων, όχι να κάνουν εκεί σόου οι πολιτικοί που θα μαλώσουν μεταξύ τους)
  • Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αυτής να παρουσιαστούν οι προτάσεις και οι παρευρισκόμενοι να ψηφίσουν επί αυτών.
  • Ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχός του να δεσμευτούν ότι θα υλοποιήσουν τις αποφάσεις της συνέλευσης ή έστω να παρουσιάσουν και να δεσμευτούν σε ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα δράσεων, με ορατούς στόχους, αποτελέσματα και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
  • Να ξεκινήσουν άμεσα οι συναντήσεις στην Αθήνα με υπουργούς και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες για την επίλυση του θέματος, εφόσον τμήματά του εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους.
  • Κάθε 2 μήνες να έχουμε δημόσιο απολογισμό και ενημέρωση για την πρόοδο της δουλειάς τους.

Στη διάθεσή σας, για να βρούμε λύσεις που θα μας επιτρέψουν να κτίσουμε στην Ολυμπιάδα τα επόμενα 3 χρόνια

Η δημοτική μας παράταξη ενδιαφέρεται για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων των δημοτών. Είμαστε εδώ για να εργαστούμε για το κοινό καλό, για να προλάβουμε καταστάσεις και να διορθώσουμε κακώς κείμενα.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για να βρούμε λύσεις, που θα μας επιτρέψουν να ξεκινήσουμε να κτίζουμε στην Ολυμπιάδα Κορινού τα επόμενα 3 χρόνια, με νομιμότητα, σεβασμό στο περιβάλλον και προστατεύοντας τις περιουσίες των οικοπεδούχων. Αν το πετύχουμε αυτό, θα είναι χαρά μας να δώσουμε συγχαρητήρια στον κ. Κουκοδήμο, τον κ. Νταντάμη και όποιον άλλον συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή.

Οι εκατοντάδες ιδιοκτήτες-οικοπεδούχοι, οι δημότες του Κορινού και όλοι οι δημότες Κατερίνης δεν ενδιαφέρονται για την προσωπική κόντρα του κ. Κουκοδήμου με τον κ. Χιονίδη, ή τις ύβρεις του κ. Νταντάμη. Περιμένουμε από όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων για να λύσουν τα προβλήματα των πολιτών.

Είμαστε εδώ, για να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών.

 

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης


Μοιραστείτε το Άρθρο