ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ «ΒΕΝΤΕΤΑ» ΜΥΡΙΖΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

«ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ»

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(17/03/2018)

 

Η γνωστή υπόθεση τής Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας στην Κατερίνη, με την διαγραφή τού προέδρου Ευάγγελου Κήπου και την τοποθέτηση νέου προέδρου από τον δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, τείνει πλέον να εξελιχθεί σε προσωπική «βεντέτα» μετά και από το συμβάν που έγινε το πρωΐ τής Παρασκευής 16 Μαρτίου 2018.

Συνεργείο τού Δήμου Κατερίνης με δύο άνδρες, έκανε την εμφάνισή του στην πλατεία Καλλιθέας, με πινέλα, ρολά και χρώματα, και άρχισαν να βάφουν τούς στύλους φωτισμού σε χρώμα πράσινο.

Για πολλά χρόνια, όπως μου καταγγέλθηκε, οι στύλοι αυτοί ήταν σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα ο πρόεδρος τής Κοινότητας Βαγγέλης Κήπου να ζητήσει από τον Δήμο Κατερίνης την άδεια και το οικονομικό κόστος για την συντήρησή τους, όπερ και εγένετο, με την διαφορά όμως ότι το γενικό κόστος τής συντήρησης το κάλυψε ο Δήμος Κατερίνης κατά το ήμισυ ενώ το υπόλοιπο κόστος το κατέβαλε ο πρόεδρος Ευάγγελος Κήπου από την τσέπη του, όπως ενημερώθηκα!

Δεδομένου ότι η Καλλιθέα είναι τουριστική και παραλιακή Κοινότητα, αποφασίστηκε ομόφωνα τα κράσπεδα να βαφτούν άσπρα ενώ οι στύλοι φωτισμού, οι στάσεις λεωφορείων, οι ταχυδρομικές θυρίδες και άλλα σημεία να βαφτούν σε γαλάζιο χρώμα, όπου είναι και τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας!

Η όψη του χωριού με αυτά τα χρώματα ομόρφυνε όπως ομολογούν οι κάτοικοι του. Μετά όμως από την διαμάχη τού δημάρχου Κατερίνης με τον πρόεδρο του χωριού Βαγγέλη Κήπου, είδαμε μεταξύ άλλων και το φαινόμενο της αλλαγής χρώματος στους στύλους φωτισμού, από γαλάζιο σε πράσινο. Αυτό ανάγκασε τον σύμβουλο τεχνικής υπηρεσίας Καλλιθέας κύριο Γιώργο Αργυρόπουλο, να καλέσει την αστυνομία καταγγέλλοντας παράβαση εφόσον δεν είχαν καμιά ενημέρωση από τον Δήμο για το συνεργείο που απέστειλε και οι εργάτες δεν είχαν κάποιο στοιχείο ταυτότητας μαζί τους όταν τους ζητήθηκε από την αστυνομία για να πιστοποιηθεί η αποστολή τους.

Για το θέμα αυτό μίλησε ο Γιώργος Αργυρόπουλος στην κάμερα μας.

Στην συνέχεια επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον αντιδήμαρχο τής τεχνικής υπηρεσίας κ. Δημήτρη Ντούρο για να έχω την δική του τοποθέτηση επί του ζητήματος τούτου. Ο κύριος Ντούρος μου δήλωσε ότι «επιστρέφουμε στην κανονικότητα».

Αυτή του την δήλωση ζήτησα από τον πρόεδρο τής Κοινότητας Καλλιθέας Ευάγγελο Κήπου να μου την σχολιάσει στο παραπάνω βίντεο.

Για την οικονομική σπατάλη τής αλλαγής χρώματος στους στύλους φωτισμού, καταγγέλθηκε ότι ο Δήμος απαξιώνει τις πραγματικές ανάγκες τής Καλλιθέας, όπως είναι τα σπασμένα φωτιστικά, τα καπάκια ασφαλείας στους στύλους που λείπουν και τοποθετήθηκαν εκεί πλαστικές ταινίες όπου και βάφτηκαν και αυτές πράσινο, για τα Δημοτικά σχολεία τού χωριού που οι προαύλιοι χώροι είναι επικίνδυνοι για τά νήπια που παίζουν εκεί, και αντί να επενδυθούν εκεί τά χρήματα, ο Δήμος τά πετάει από “γινάτι” σε αλλαγή χρώματος των στύλων, που στην ουσία δέν χρειάζεται αυτή η σπατάλη. Επίσης, το μνημείο τής πλατείας όπου γίνονται καταθέσεις στεφάνων, είναι μαύρο από την βρωμιά και χορταριασμένο δίχως την απαραίτητη φροντίδα τού Δήμου.

 

www.Pieria.tv

©www.Pieria.tv 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο