ΣΕΙΡΗΝΕΣ «ΠΟΛΕΜΟΥ» ΘΑ ΗΧΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 02/10 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(01-10-2019)

 

Δελτίο Τύπου τής Π.Ε. Πιερίας μάς ενημερώνει ότι:

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2019, στα πλαίσια της Άσκησης ΤΑΑΣ/ΤΑΜΣ«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2019», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω:

  • Τοπική ώρα 11:00′, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (ήχος διακοπτόμενος, διαφορετικής έντασης).
  • Τοπική ώρα 11:05′, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος, σταθερής έντασης).

Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Φώτο διαδικτύου

ΣΗΜΕΊΩΣΗ: Δεδομένου ότι οι σειρήνες τής Κατερίνης ακούγονται μόνο σε ακτίνα λίγων δεκάδων μέτρων (άρα και άσκοπο), θα πρέπει να μεριμνήσουν οι υπεύθυνοι για την ένταση τού ήχου και την ασφάλεια τών πολιτών σε περίπτωση πραγματικού συναγερμού, κάτι που απευχόμεθα ολόψυχα. Απόδειξη τούτου είναι και το συμβάν τής 25ης Αυγούστου 2017 όπου από λάθος χειριστού ήχησαν οι σειρήνες σε όλη την Ελλάδα όπως και στην Κατερίνη. Σε επικοινωνία μου με τον Δήμο μού δήλωσαν άγνοια και ότι δέν άκουσαν σειρήνες(!!!), την ίδια απάντηση έλαβα και από την αστυνομική διεύθυνση Πιερίας καθώς και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης. Ευκόλως αντιλαμβάνεται ο πολίτης ότι προστασία δέν έχει σε περίπτωση πραγματικού συναγερμού.

Πέραν τούτου, γνωρίζει άραγε ο πολίτης εάν και πού υπάρχουν καταφύγια ή χώροι προφύλαξης εν καιρώ πολέμου ή ακραίων φυσικών καταστροφών στην Κατερίνη ή μήπως αρκούμεθα σε τυμπανοκρουσίες (δοκιμαστικές σειρήνες) δίχως να δίδεται λύση;

Γιατί θα πρέπει όμως κάθε έτος να επισημαίνω το πρόβλημα αυτό και ουδείς να μήν μεριμνά για το αυτονόητο;

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο