ΣΕ «ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ» Η ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΗ ΜΙΚΡΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Μοιραστείτε το Άρθρο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ…

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 09.02.2017)

Ο άδικος θάνατος της 12χρονης Ανδρομάχης, από αναθυμιάσεις λόγω φωτιάς που ξέσπασε στις 7 Φεβρουαρίου στο μικρό τους διαμέρισμα της οδού Εθνικής Αντίστασης 61 στην Κατερίνη, βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία.

Σήμερα 9 Φεβρουαρίου 2017 έγινε σε βαρύ κλίμα η κηδεία της μικρής μας φίλης, της κόρης μας, της μαθήτριας μας, του κοριτσιού που σκόρπαγε χαρά με το αγαθό γέλιο της και την αγάπη της στον άνθρωπο.

Το σκήνωμα της μικρής Ανδρομάχης τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, είτε αρέσει σε κάποιους ο όρος αυτός είτε όχι. Από τις μία το μεσημέρι έως τις τρείς το απόγευμα, η προσέλευση του κόσμου σταδιακά γέμιζε τον Ναό της Αγίας Άννας.

Η μικρή Ανδρομάχη στο λευκό φέρετρο έμοιαζε να κοιμόταν και υπομονετικά περίμενε τις συμμαθήτριες της και τους συμμαθητές της από το 17ο Δημοτικό σχολείο για να τις πούνε το τελευταίο αντίο πρίν τους αποχαιρετήσει και η ίδια για να αναπαυτεί παντοτινά.

Στον Ναό έφτασε και ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος για να τελέσει την εξόδιο ακολουθία.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας της Ανδρομάχης, ο οποίος έλειπε σε ταξίδι στο εξωτερικό την ώρα του θανάτου της μικρής, όπου και επέστρεψε για να κηδέψει την λατρευτή του κόρη. Ο πατέρας αυτός που άκουσε τα χίλια μύρια από δημοσιογράφους μεγάλων καναλιών, που τον παρουσίαζαν ώς έναν πατέρα αδιάφορο, χωρισμένο από την οικογένειά του, και πολλά άλλα τα οποία δεν ισχύουν.

Να θυμίσουμε, ότι, το βράδυ της 7ης Φεβρουαρίου, ξέσπασε φωτιά στο διαμέρισμα που διέμενε η μικρή Ανδρομάχη με την μητέρα της, και παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειας της μητέρας να σβήσει την φωτιά, δεν τα κατάφερε και οι αναθυμιάσεις επέφεραν τον θάνατο της 12χρονης Ανδρομάχης, ενώ η μητέρα της δίνει μάχη να κρατηθεί στην ζωή στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Κατερίνης.

Η σημερινή ημέρα, αφάνταστα φορτισμένη, έδειξε το μεγαλείο της ψυχής των συμπολιτών μας που ήρθαν να κλάψουν την μικρή Ανδρομάχη. Δεν μπορούσες να μη δακρύσεις στον πόνο και στο πένθος. Και ο δημοσιογράφος που είναι αναγκασμένος να μεταφέρει αυτές τις εικόνες στο ευρύ κοινό, και περισσότερο στους συντοπίτες μας που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στο τελευταίο αντίο, δεν είναι από πέτρα, λύγισα, δάκρυσα προσπαθώντας να το κρύψω, συνέχισα όμως την λήψη, έστω και τρεμάμενος. Καρδιά είναι αυτή, πονάει, δακρύζει, πενθεί με το πένθος του άλλου, πόσο περισσότερο για μια αθώα και καλοσυνάτη ψυχούλα που μας άφησε πρόωρα, που ταξίδεψε μακριά από τον μάταιο και καταδικασμένο στην απώλεια κόσμο.

Η σωρός μεταφέρεται πλέον στην τελευταία κατοικία για να ενταφιαστεί.

Στο νού μας έρχονται τά λόγια του Αποστόλου Παύλου:

«απόκειται τοίς ανθρώποις άπαξ αποθανείν μετά τούτο κρίσις» [Εβραίους, 9:27].

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο