Σημαντική δωρεά από τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο στο Δημοτικό Ραδιόφωνο.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

  • Αθανάσιος Γκούνας: Καλώ τους δημότες να στηρίξουν το Δημοτικό μας Ραδιόφωνο και να δυναμώσουν τη «φωνή» του.

Από την πρώτη ημέρα ως Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης βρέθηκα αντιμέτωπος με σωρεία προβλημάτων και δυσχερειών, οικονομικής και τεχνικής φύσης. Προσπάθησα με τη στήριξη και τη βοήθεια του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, να αντιμετωπίσω τα προβλήματα που την 1η Σεπτεμβρίου 2019 μεταφράζονταν σε:

– Οφειλές ύψους 764.967,65€  από δάνεια της δημοτικής επιχείρησης, προμηθευτές, πνευματικά δικαιώματα, ΙΚΑ, Εφορία κ.α. δαπάνες

– Κακή συντήρηση τεχνικών μέσων, εξοπλισμός πεπαλαιωμένος, απουσία προγράμματος και υποστελέχωση.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2019 η κεντρική κεραία του δημοτικού ραδιοφώνου λόγω βλάβης δεν λειτουργούσε και λόγω της οικονομικής δυσχέρειας του Δήμου υποχρεωθήκαμε να εκπέμπουμε με την εφεδρική. Πριν από μερικές εβδομάδες, κι αυτή τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω σοβαρής φθοράς ασχέτως των προσπαθειών που έγιναν προσωπικά από μένα και εξειδικευμένους τεχνικούς. Αυτή ήταν η εικόνα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης, χωρίς καμία δόση υπερβολής.

Σήμερα, έχουμε προχωρήσει σε ρύθμιση οφειλών και έχουμε αποπληρώσει μέρος των οφειλών μας σε ΙΚΑ και εφορία. Μεγάλος αγώνας δόθηκε στην αποπληρωμή τιμολογίων προηγούμενων ετών ο οποίος και συνεχίζεται. Οι προσπάθειες της προηγούμενης προέδρου ήταν ξεκάθαρα από προσωπικό αγώνα χωρίς καμία υποστήριξη διοικητική.

Ταυτόχρονα, έχοντας τη φιλοδοξία να κάνουμε δυνατό το ραδιόφωνό μας, παρουσιάσαμε ένα εξαιρετικό ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με δεκάδες ραδιοφωνικούς παραγωγούς που έδωσαν την ψυχή τους έως ότου η πανδημία μας υποχρέωσε να περιορίσουμε τις εκπομπές και να είμαστε σύννομοι με τις οδηγίες του υπουργείου και των λοιμοξιολόγων. Είμαστε το πρώτο δημοτικό ραδιόφωνο στην Ελλάδα το οποίο λειτούργησε σε ποσοστό 100% μόνο με εθελοντές παραγωγούς όλων των ηλικιών και μέσα από αυτό το βήμα θέλω να τους ευχαριστήσω πραγματικά.

Σήμερα, μπροστά στο ανυπέρβλητο οικονομικά για εμάς εμπόδιο της αγοράς νέας κεραίας, τη λύση την έδωσε προσωπικά ο Δήμαρχος Κατερίνης, ο οποίος με δική του δαπάνη προχώρησε στην προμήθεια νέας κεραίας εκπομπής την οποία προσέφερε ως δωρεά στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και αναμένουμε σύντομα την τοποθέτηση αυτής. Αισθάνομαι την υποχρέωση να τον ευχαριστήσω δημόσια και να δηλώσω πως τέτοιες προσπάθειες σηματοδοτούν την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα του Δήμου μας. Τέλος, καλώ τους δημότες να στηρίξουν το Δημοτικό μας Ραδιόφωνο και να δυναμώσουν τη «φωνή» του.

Αθανάσιος Γκούνας

 


Μοιραστείτε το Άρθρο