ΣΙΥΝΠ «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» καταγγέλλει: «Ο αυταρχισμός δε θα περάσει».

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Η Διοίκηση του ΣΙΥΝΠ «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» καταγγέλλει στους εργαζόμενους και στο λαό της Πιερίας την απαράδεκτη και αυταρχική στάση της αστυνομίας, η οποία κατά πάγια παραγγελία της κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών, προσπάθησε να τρομοκρατήσει και να φιμώσει τη φωνή των εργαζομένων και των συνδικάτων που προετοίμαζαν τη διαδήλωσή τους με αφορμή το φόρουμ της ΔΕΘ, το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στις αντεργατικές, αντιλαϊκές εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη, μέλη του Συνδικάτου μας, δέχτηκαν απειλές για σύλληψη και πρόστιμο από αστυνομικούς της Κατερίνης, επειδή έκαναν το έγκλημα να αναρτούν αφίσες που καλούσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη διαδήλωση. Με πρόσχημα την τραγελαφική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης περί αφισορύπανσης, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τις διαφημιστικές καμπάνιες των επιχειρήσεων και τη φωνή των συνδικάτων, η επικεφαλής του αστυνομικού κλιμακίου προχώρησε σε καταγραφή των στοιχείων των εργαζομένων και εντολή να «κατέβουν» όλες οι αφίσες, σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσε σε έκθεση προς το Δήμο Κατερίνης προκειμένου να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις στο ΣΙΥΝΠ.

Κάνουμε καθαρό προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η φωνή των εργαζομένων και των συνδικάτων τους δε φιμώνεται όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσες αποφάσεις και αν πάρει η δημοτική αρχή. Η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, ο καθημερινός αγώνας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα θα γίνεται ολοένα και πιο μαζικός, σε πείσμα όλων όσων επιχειρούν να μας πετάξουν στην άκρη.

Δεν τους χαρίζουμε το δικαίωμα των συνδικάτων να επικοινωνούν με τους εργαζόμενους. Η προσπάθειά τους να μας χτυπήσουν με οικονομική αφαίμαξη και τρομοκράτηση δε θα περάσει. Τα έσοδα των Συνδικάτων από τις συνδρομές των εργαζομένων, από το υστέρημά τους, προορίζονται για τη λειτουργία και τη δράση τους και όχι για να γεμίζει τον κουμπαρά της καμία Δημοτική Αρχή.


Μοιραστείτε το Άρθρο