Σκυλόφιλοι που «γαβγίζουν σε ξένο δέντρο»!

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 22.04.2017)

Δεν με ξενίζει η συμπεριφορά κάποιων –δήθεν- ζωόφιλων (σκυλόφιλων), διότι δεν χάνουν την ευκαιρία να δείχνουν την ανοησία τους, όπως έγινε και με το πρόσφατο ρεπορτάζ μου για την επίθεση σκύλου σε άνθρωπο –δίχως ευτυχώς τραυματισμό- στον πεζόδρομο Κατερίνης.

Η σελίδα μου στο Facebook με το επίμαχο ρεπορτάζ, γέμισε από μηνύματα ύβρεων, μίσους και απειλών για την ασφάλειά μου (θα ενημερωθεί η Δίωξη), διότι «τόλμησα» να γράψω την αλήθεια. Χιλιάδες οι επισκέψεις στο άρθρο με την απάνθρωπη τακτική να επικρατεί στους σχολιαστές.

Καμιά συμπάθεια για τον πατέρα που δέχτηκε την επίθεση με την γυναίκα του δίπλα και το παιδί του στο καρότσι όπου αμέριμνος έκανε την βόλτα του στην πλατεία ανάμεσα στους δεκάδες πεζούς. Κανένας λόγος συμπάθειας και συμπαράστασης, παρά μόνον ύβρεις και απειλές στον δημοσιογράφο που «τόλμησε» να δημοσιεύσει το περιστατικό.

Αυτή είναι η «πάστα» των –δήθεν- σκυλόφιλων που καταπατούν τα πραγματικά δικαιώματα των σκύλων, και θα δούμε παρακάτω γιατί.

Όσον αφορά τους πραγματικούς ζωόφιλους που νοιάζονται για τα ζώα και όχι μόνο για τους σκύλους, αυτούς σίγουρα τους βγάζουμε το καπέλο αναγνωρίζοντας τον αγώνα τους για την προστασία των κακοποιημένων ζώων. Δεν συμπεριφέρονται όμως οι δεύτεροι σάν τους πρώτους απολίτιστους «Ζουλού».

Οι –δήθεν- σκυλόφιλοι νομίζουν ότι υπερασπίζονται τά αδέσποτα ενώ στην ουσία δεν κάνουν κάτι τέτοιο. Ζητούν την στείρωση των τετραπόδων αυτών, καταπατώντας το δικαίωμα του ζώου να αναπαραχθεί, όπως είναι φυσικό. Ζητούν το «τσιπάρισμα» τους με microchip αποδεικνύοντας ότι θεωρούν τά σκυλιά ώς κτήμα τους κάνοντάς τα ότι θέλουν και όπως θέλουν.

Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να το κάνουν αυτό; Είναι καταπάτηση του δικαιώματος της ελευθερίας του ζώου ή δεν είναι; Ένα το κρατούμενο!

Δεύτερον, ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να ζητούν δικτατορικά να συνυπάρχουν τά αδέσποτα ζώα ανάμεσα στους ανθρώπους, με ότι κινδύνους συνεπάγει αυτή η συνύπαρξη; Το ζητούμενο δεν είναι η συνύπαρξη (όταν γίνεται νόμιμα και ομαλά) αλλά η αιτία που καταντά το ζώο να συνυπάρχει ώς ΑΔΕΣΠΟΤΟ. Γιατί αδέσποτο; Δεν καταπατούν έτσι το δικαίωμα του σκύλου να έχει φροντίδα από το αφεντικό του, εφόσον αυτός επέλεξε να έχει σκύλο και να τον φροντίζει;

Αντί να εναντιώνονται οι σκυλόφιλοι στους ανόητους ιδιοκτήτες που παρατούν τα σκυλιά στον δρόμο διότι τα βαρέθηκαν ή πλέον δεν τους κάνουν ή (και η συνήθης δικαιολογία) δεν μπορούν να τα θρέψουν, εναντιώνονται και απειλούν κάθε δημοσιογράφο που αναδεικνύει περιστατικά επίθεσης σε ανθρώπους αποδεικνύοντας ότι είναι επικίνδυνα κάποια από αυτά τά σκυλιά να συνυπάρχουν με τον άνθρωπο ώς αδέσποτα. Ναι μεν πολύ καλός φίλος του ανθρώπου ο σκύλος, αλλά αρκετές φορές κάποια είδη αυτών γίνονται οι χειρότεροι εχθροί του ανθρώπου που τραυματίζουν και θανατώνουν το θύμα τους.

Ο λόγος που η Ε.Ε. χρηματοδοτεί την φροντίδα των αδέσποτων ζώων, δεν είναι για να παραμένουν αδέσποτα, αλλά είναι αυτός που αναδεικνύουμε, δηλαδή να μην είναι αδέσποτα. Τα χρήματα όμως που οι υπεύθυνοι λαμβάνουν για την φροντίδα τους, δεν καταναλώνονται εκεί που πρέπει για να έχουν και αυτά τά παρατημένα ζώα την πρέπουσα φροντίδα και αγάπη.

Κάποιοι σκυλόφιλοι όμως, που το παίζουν και πολιτισμένοι, προτιμούν τα σκυλιά αυτά να είναι αδέσποτα ανάμεσα στους ανθρώπους και να υπόκεινται στην κάθε κακουχία της φύσης δίχως σπίτι, δίχως φροντίδα, δίχως τροφή, και με την άθλια και ανόητη έχθρα κάποιων ανεγκέφαλων που με το παραμικρό τα κακοποιούν και τά δολοφονούν κάποιες φορές.

Αυτά φυσικά στην Ελλάδα γίνονται, διότι η Ελλάς είναι ξέφραγο αμπέλι με τέτοιους Έλληνες που οι μέν (ιδιοκτήτες) δεν αγαπούν το σκυλί τους και το παρατούν στον δρόμο, και οι δε (δήθεν σκυλόφιλοι) δεν τά αγαπούν διότι επιμένουν να θέλουν το σκυλί παρατημένο στον δρόμο ώς αδέσποτο, κάτι που δεν θα δούμε σε ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ διότι εκεί υπάρχουν νόμοι που τηρούνται.

Η Αυστραλία π.χ. που έχω την τιμή να είμαι και υπήκοός της, είναι η πλέον ζωόφιλη χώρα του κόσμου. Έτυχα σε περιστατικό διαφυγής σκύλου από την οικία του ιδιοκτήτη όπου κτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στον δρόμο. Αμέσως περιπολικό της αστυνομίας απέκλεισε τον δρόμο και ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ (ναι, ασθενοφόρο!!!) κατέφθασε για την περίθαλψή του, ενώ ο ιδιοκτήτης του θα έπρεπε να πληρώσει και ψυχική οδύνη στον οδηγό που κτύπησε κατά λάθος τον σκύλο. Αυτός είναι ο πολιτισμός κύριοι σκυλόφιλοι, που τον αγνοείτε, διότι ποτέ δεν τον ζήσατε, και μάλλον δεν θα τον δείτε στον αιώνα.

Στην «μπανανία» Ελλάδα οι σκυλόφιλοι εξακολουθούν να «γαβγίζουν σε ξένο δέντρο» απειλώντας και υβρίζοντας τον κάθε πολίτη που διαμαρτύρεται για τά αδέσποτα, ενώ όταν τους ζητήσεις να πάρουν το αδέσποτο στο σπίτι τους, οι δικαιολογίες άρνησης περισσεύουν!!!

Ας δούμε κάποια snapshots από τις απειλές που δέχτηκα για το ρεπορτάζ μου:

Η ανοησία (να μη πώ κάτι χειρότερο) και η τύφλα που διακρίνει κάποιους, αποτυπώνεται και στο παρακάτω μήνυμα που δέχτηκα στο Facebook για το ρεπορτάζ μου, όπου έγραψα τελείως διαφορετικά από αυτά που διάβασε (αν διάβασε) μια «διαμαρτυρόμενη» και ζητά να πληροφορηθεί.

Εγώ έγραψα για την επίθεση του σκύλου σε άνδρα, υπογραμμίζοντας ότι: «ο άνδρας αντιλήφθηκε τον σκύλο που γαυγίζοντας του επιτέθηκε, και φώναξε με συνέπεια να μην προλάβει ο σκύλος να του αρπάξει το πόδι», και η φίλη μας ζητάει «φωτογραφίες από τις πληγές του παιδιού (που το δάγκωσε ο σκύλος!!!) και ιατρική γνωμάτευση του γιατρού που εξέτασε το παιδί». Για τέτοιους σκυλόφιλους μιλάμε με τέτοιο επίπεδο, που ενώ ΔΕΝ διάβασαν σωστά το ρεπορτάζ εκφέρουν και γνώμη…!

Το προκείμενο είναι ότι τα αδέσποτα αυτά δικαιούνται φροντίδα και μέριμνα των Δήμων για να έχουν ένα φυσικό περιβάλλον και να μη περιπλανώνται στο αβέβαιο και στον κίνδυνο. Ευθύνη των Δήμων είναι αυτό όπου και θα πρέπει να έχουν σύγχρονα κυνοκομεία με ιατρική περίθαλψη και δίδοντας την ευκαιρία σε κάθε έναν που θέλει να υιοθετήσει ένα τετράποδο να το κάνει νόμιμα και με μεγάλη ευθύνη. Όλα τά άλλα είναι απλώς πρόσφορο έδαφος για διαμάχες και διαπληκτισμούς μεταξύ των πολιτών με κεντρικά θύματα ανθρώπους και ζώα.

Δέν είναι όμως όλες οι φωνές των «γαυγιζόντων» ενάντιες. Υπάρχουν και μυαλά που δουλεύουν και παίρνουν διαφορετική θέση στην ίδια ανάρτηση στην σελίδα μου στο Facebook:

Φώτο από το ελεύθερο διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα από το γλύψιμο του σκύλου.

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο