“Στέλνει Ασθενείς Στον Θάνατο Και στην Αναπηρία” ο Πλεύρης;

Μοιραστείτε το Άρθρο

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (12-10-2022).

 

Και ενώ ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι μπορούσαν να πάρουν συνταγογράφηση για φάρμακα από ιδιώτες ιατρούς, το κατήργησε ο υπουργός υγείας (δικηγόρος και όχι ιατρός) Θάνος Πλεύρης με συνέπεια να μη μπορούν πλέον κάποιοι ασθενείς να παίρνουν τα φάρμακα τους θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και την ζωή τους.

Αυτό που απόμεινε είναι να συνταγογραφούν μόνο τα νοσοκομεία και ιατροί του δημοσίου (ΙΚΑ) με την –απαράδεκτη- διαφορά ότι συνταγογραφούν μόνο σε όσους είναι εγγεγραμμένοι σε προσωπικό ιατρό. Όσοι δεν έχουν προσωπικό ιατρό, για παράδειγμα όσοι δεν πρόλαβαν να εγγραφούν ή δεν επαρκούν οι ιατροί που θέλουν να μπούνε σε αυτό το σύστημα, δεν θα έχουν τα φάρμακά τους.

Πήγα προσωπικά στο ΙΚΑ Κατερίνης, μετά από σημείωμα για φάρμακο που μου έδωσε ο ιατρός μου εφόσον μέχρι τώρα με συνταγογραφούσε ο ίδιος, και ζήτησα την συνταγή. Δεν μπορούμε να σου δώσουμε –μου είπαν στο ΙΚΑ- διότι δεν έκανες εγγραφή σε προσωπικό ιατρό και κατά συνέπεια για να πάρεις συνταγή πήγαινε και γράψου. Έφυγα λυπημένος για την κατάντια του συστήματος και του ίδιου του Πλεύρη που καταστρέφουν την υγεία βάσει σχεδίου. Αυτό μόνο μπορεί ο απλός πολίτης να υποθέσει.

Έως και σήμερα στερούμαι το απαραίτητο φάρμακο εφόσον δεν έχω συνταγή να το πάρω με κίνδυνο της υγείας μου. Κατά τ’ άλλα συνεχίζω να φορολογούμαι.

ΝΤΡΟΠΗ σου κύριε Πλεύρη που σε έκαναν υπουργό υγείας και δεν έχεις ιδέα και σχέση με την υγεία. Και πάλι ΝΤΡΟΠΗ σ’ εσένα, στο κόμμα σου και στον αρχηγό σου Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

www.Pieria.tv ©2022

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2022
Μοιραστείτε το Άρθρο