Στο ακροατήριο οι καταγγελίες του Δήμου Κατερίνης για τη ρύπανση της Περιφ.Τάφρου.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γιώργος Νταντάμης: Ο Δήμος δεν πρόκειται να μείνει αδιάφορος σε φαινόμενα υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

«Εάν επιμένεις καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη» ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αναπληρωτής δημάρχου Γιώργος Νταντάμης, με αφορμή τις καταγγελίες από Δήμο και πολίτες για τη ρύπανση της Περιφερειακής τάφρου της Κατερίνης και την έντονη δυσοσμία που καλύπτει κάποιες περιοχές της πόλης.

Η πρωτοβουλία που ανέλαβαν πολίτες και Δήμος από τις αρχές του 2020 είχαν αποτέλεσμα. Μετά από καταγγελίες και καταθέσεις στην Αστυνομία και στον Εισαγγελέα η υπόθεση οδηγείται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης, είπε ο κ. Νταντάμης. Έτσι, την Τρίτη 29 Ιουνίου τρεις ιδιοκτήτες επιχειρήσεων της περιοχής θα είναι κατηγορούμενοι για τη ρύπανση της τάφρου, ενω ως μάρτυρας κατηγορίας έχει κληθεί και ο αντιδήμαρχος Δόμησης.

Να σημειωθεί ότι στις 5 Ιουνίου 2020, ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο αντιδήμαρχος Δόμησης, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης είχαν επισκεφθεί σημεία της τάφρου, όπου η ρύπανση ήταν εμφανής. Άμεσα τότε κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία και ακολούθησε αναφορά του κ. Νταντάμη στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας.

Η πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι πολίτες είχε άμεσο αποτέλεσμα είπε ο κ. Νταντάμης. «Παρά το γεγονός ότι οι περιβαλλοντικοί έλεγχοι είναι αρμοδιότητα άλλων φορέων, ο Δήμος Κατερίνης, δεν πρόκειται να μείνει αδιάφορος σε φαινόμενα υποβάθμισης του περιβάλλοντος που προκαλούν τη δικαιολογημένη αγωνία ή ακόμη και αγανάκτηση των δημοτών» είπε χαρακτηριστικά.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: Από την επίσκεψη στην Περιφερειακή Τάφρο της Κατερίνης, τον Ιούνιο του 2020.

 


Μοιραστείτε το Άρθρο