ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. «ΑΣΤΑΚΟΣ» ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(28/01/2019)

 

Για σήμερα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 ορίστηκε η δίκη για τούς 13 συλληφθέντες από τά συλλαλητήρια τής περασμένης εβδομάδος στην Κατερίνη όπου και συμμετείχαν στις επιθέσεις κατά των ΜΑΤ κοντά στην οικία τής βουλεύτριας τού Σύριζα Πιερίας Μπέττυς Σκούφα.

Μεγάλη ομάδα νέων και μαθητών συμπαραστάθηκε στους κατηγορουμένους με πορεία διαμαρτυρίας από την Κεντρική Πλατεία τής πόλης έως το Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης, φωνάζοντας τά γνωστά συνθήματα υπέρ τής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο κάποιων κατηγορουμένων, οι συλληφθέντες πελάτες του βαρύνονται με κατηγορίες, όπως, η κατοχή υδροχλωρικού οξέος, με σκοπό να το ρίξουν σε πρόσωπα αστυνομικών, καθώς και κατοχή πιστολιού ρίψης φωτοβολίδων.

Η πρώτη δίκη έξι ατόμων με εισήγηση τού εισαγγελέα αναβλήθηκε για τις 30 Ιανουαρίου.

Στην δεύτερη δίκη των εννέα κατηγορουμένων έλειπαν οι αστυνομικοί μάρτυρες κατηγορίας και μετά από συνεννόηση με τους συνηγόρους υπεράσπισης ανεβλήθη η δίκη και μεταφέρθηκε η ημερομηνία για τις έξι (6) Φεβρουαρίου 2019. Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι έως την νέα ημερομηνία διεξαγωγής τής δίκης.

Υπενθυμίζω ότι, λόγω τού Μακεδονικού ζητήματος, όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στα Σκόπια το όνομα Μακεδονία, Μακεδονική γλώσσα και Εθνότητα, όλη σχεδόν η Ελλάδα βρίσκεται σε αναταραχή και οργισμένη συμπεριφορά κατά των προδοτών, όπως τους αποκαλούν, που ξεπούλησαν την Μακεδονία. Στην Πιερία που έχουμε τρείς βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούνται εξίσου προδότες, όπως ο λαός τούς αποκαλεί, εφόσον δίχως να ερωτηθούν οι ψηφοφόροι υπάκουσαν στις εντολές τού πρωθυπουργού και υπέγραψαν την Συμφωνία των Πρεσπών για την παράδοση τού ονόματος τής Μακεδονίας.

Αυτό είχε ώς αποτέλεσμα τά έκτροπα στην πόλη με τα μεγάλης έκτασης επεισόδια που έγιναν πρό ολίγων ημερών μπροστά από την οικία τής κυρίας Μπέττυς Σκούφα με αστυνομικούς καθώς και κλούβες με διμοιρίες ΜΑΤ να περιφρουρούν το σπίτι τής βουλεύτριας όπου αρκετοί την θεωρούν ηθική αυτουργό στα επεισόδια λόγω των δηλώσεων της από το βήμα τής Βουλής περί φασιστών και ακραίων εγκληματιών τής Κατερίνης.

Τέλος, να σημειώσουμε για την κυρία Σκούφα, ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός τής χώρας δεν γνωρίζει το επίθετο τής βουλεύτριας του, και από το βήμα τής Βουλής, αναφερόμενος στα επεισόδια τής οικίας τής κυρίας Σκούφα, την αποκάλεσε Σκουφά, ενώ ο Νίκος Δένδιας τής Νέας Δημοκρατίας στην κοπή τής Βασιλόπιτας στην Κατερίνη την αποκάλεσε κυρία Σκούρα.

Σκούρα μάλλον τά πράγματα με την βουλεύτρια που δεν την γνωρίζει ούτε ο πρωθυπουργός και αρχηγός τού κόμματος της ενώ ασφυκτικά μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ με κλούβες που πληρώνονται από τους φορολογούμενους, φυλάττουν την οικία τής Μπέττυς Σκούφα με συγκρούσεις ΜΑΤ και διαδηλωτών με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χρήση δακρυγόνων και χημικών σε πυκνοκατοικημένη περιοχή με τους κατοίκους να βγαίνουν στα μπαλκόνια τους και να εκλιπαρούν τα ΜΑΤ να σταματήσουν τά χημικά διότι έχουν παιδιά στο σπίτι.

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο