ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (15-02-03-2023).

 

Στην κεντρική πλατεία Κατερίνης (Πλατεία Ελευθερίας) έγινε το προγραμματισμένο, για την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 6:30μ.μ., συλλαλητήριο κατά της επαίσχυντης απόφασης, της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ιδιωτικοποίησης του νερού, όπου αποτελεί το βασικότερο κοινωνικό αγαθό και δεν ανήκει σε καμιά κυβέρνηση και σε κανέναν φαυλοκράτη πρωθυπουργό.

Στο συλλαλητήριο καλέστηκαν οι 3 κυβερνητικοί βουλευτές του νομού Πιερίας, η κα. Μάνη Αννα, ο κος. Χιονίδης Σάββας και ο κος. Μπαραλιάκος Φώντας, (βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας), για να δώσουν εξηγήσεις στους πολίτες σε τι θα ωφελήσει η ιδιωτικοποίηση (κοινώς ξεπούλημα) του νερού. Κανένας εξ αυτών δεν έδωσε το παρόν στην συγκέντρωση. Ούτε κάποιος αρμόδιος από τον Δήμο Κατερίνης φάνηκε στον χώρο αν και καλέστηκε ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος όμως, όπως έγινε γνωστό, έλειπε στην Αθήνα. Το Σωματείο Εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Κατερίνης συμμετείχε στο συλλαλητήριο.

Παρά του ότι το ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) εξέδωσε τρείς (3) αποφάσεις που διασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις αποφάσεις αυτές και με τρία (3) νομοσχέδια 263 άρθρων και 357 σελίδων, ανοίγει τον δρόμο στο έγκλημα της ιδιωτικοποίησης του νερού που ανήκει στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ και όχι στην οικογένεια Μητσοτάκη.

  • «Οι εταιρείες ύδρευσης πρέπει να ανήκουν στο Δημόσιο καθώς οι υπηρεσίες τους είναι αναγκαίες για την επιβίωση του πληθυσμού» (Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο).

Οι επερχόμενες εκλογές θα πρέπει να κριθούν σύμφωνα με τις εγκληματικές και απάνθρωπες αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πέραν των τόσων άλλων, και του ξεπουλήματος του νερού όπου θα μας απαγορεύεται μέχρι και το νερό της βροχής να αποθηκεύουμε. ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ, ή ΘΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ;

Αντιπροσωπεία διαδηλωτών με το πανό εισέβαλλε στο Δημαρχείο την ώρα τού τακτικού Δημοτικού Συμβουλίου όπου και ζήτησε εκ μέρους όλων των διαδηλωτών την θέση τού Δήμου κατερίνης για το θέμα της ιδιωτικοποίησης τού νερού. Αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση του νερού δήλωσε ο αναπληρωτής δημάρχου Γιώργος Νταντάμης καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης Αστέριος Μπουσνάκης.

 

Γιώργος Οικονομίδης

 

www.Pieria.tv ©2023

 

 

 

 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2023
Μοιραστείτε το Άρθρο