ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, 22.01.2019

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(23/01/2019)

 

Ραντεβού έδωσαν την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη οι τέσσερις διοργανωτές τού ογκώδους συλλαλητηρίου κατά τής Συμφωνίας των Πρεσπών για το ξεπούλημα τής Μακεδονίας.

Με ώρα έναρξης την 6η βραδυνή, μεγάλο εμπόδιο στάθηκε η καταρρακτώδης και συνεχής βροχή που έπεφτε από το απόγευμα απογοητεύοντας τούς διοργανωτές για την επιτυχία ή όχι τού συλλαλητηρίου. Και όμως, η προσέλευση τού κόσμου ήταν πάνω από την αναμενόμενη. Πληροφορίες αναφέρουν για 5.000 κόσμου που έδωσε το παρών κάτω από την βροχή. Οι Ελληνικές σημαίες αντικαταστάθηκαν αναγκαστικά από ομπρέλες.

Με διάφορα συνθήματα κατά τής Συμφωνίας των Πρεσπών και υπέρ τής Μακεδονίας, έγινε η έναρξη στην κεντρική πλατεία ενώ λόγο απηύθυνε ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος.

Μετά από την Πλατεία η πορεία συνέχισε στον πεζόδρομο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην συνέχεια στην οδό Ανδρούτσου όπου και κατέληξε και πάλι στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στην κάμερα τής Pieria.tv μίλησαν οι συνδιοργανωτές τού Συλλαλητηρίου Θωμάς Αναστασιάδης, Νίκος Κατανάς, Ηρακλής Καρπούζας και Πόλυς Παπαγεωργίου καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου. Ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Χρήστος Λεμονόπουλος ήταν σκληρότερος στις δηλώσεις του μιλώντας για Εθνοπροδότες, Γουδί και κρέμασμα σε όσους υπογράψουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Από την Πλατεία Κατερίνης οι χιλιάδες διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στα γραφεία των τριών βουλευτών Σύριζα Πιερίας, Χάρη Τζαμακλή, Αστέριου Καστόρη και Μπέττυς Σκούφα αλλά συνάντησαν ισχυρή αστυνομική δύναμη στην είσοδο τής οικοδομής. Αρκετή ώρα ακούστηκαν συνθήματα κατά των βουλευτών με την οργή τού κόσμου να είναι εμφανής.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Μετά από την ένταση που δημιουργήθηκε έξω από τά γραφεία και των τριών βουλευτών τού Σύριζα Πιερίας, που στεγάζονται επί της οδού Δημάδη, μέρος των διαδηλωτών κατευθύνθηκαν στην οικία τού βουλευτή τού Σύριζα Πιερίας Αστέριου Καστόρη, ο οποίος όμως έλειπε ενώ δύο γυναίκες βρισκόντουσαν στον χώρο.

Με φωνές και συνθήματα οι διαδηλωτές εξέφρασαν την οργή και την αντίθεση τους ενάντια στον βουλευτή που θα ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών που ξεπουλάει την Μακεδονία στα Σκόπια. Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί, αλλά σύμφωνα με τον συνεργάτη μου που μού έστειλε και το βίντεο, οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά προς την οικία τού βουλευτή και με ρόπαλα κτυπούσαν τις τέντες για εκφοβισμό. Η αστυνομία δεν ήταν εκεί αλλά έφτασε αργότερα όταν ειδοποιήθηκε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση καταδικάζοντας τα όσα εκτυλίχθηκαν σε βάρος του βουλευτή Πιερίας Αστέριου Καστόρη έξω από το σπίτι του ενώ παράλληλα κάλεσε την Νέα Δημοκρατία να καταδικάσει εξίσου την επίθεση.

Στο ρεπορτάζ στην κάμερα και στο μοντάζ τού βίντεο και κάτω από συνεχή βροχή, ήταν ο Γιώργος Οικονομίδης.

©www.Pieria.tv – 2019

 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο