ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(28/01/2019)

 

Μεγάλη αστυνομική δύναμη και ΜΑΤ έκανε την εμφάνιση της και σήμερα το βράδυ τής Κυριακής 27 Ιανουαρίου 2019 στο κέντρο τής Κατερίνης, για την συνάντηση των νέων στην Πλατεία Ελευθερίας.

Το κέντρο τής πόλης αποκλείστηκε από τους αστυνομικούς και κανένα όχημα δεν εισήρχετο, πολύ δε περισσότερο ο δρόμος που οδηγεί στα γραφεία των τριών βουλευτών τού Σύριζα Πιερίας, Καστόρη, Τσαμακλή και Σκούφα.

Οι νέοι καταγγέλλουν τρομοκράτηση από τους αστυνομικούς με τις συλλήψεις που έγιναν σε συναγωνιστές τους όπου αύριο Δευτέρα θα περάσουν από δίκη με διάφορες και βαριές κατηγορίες στα Δικαστήρια Κατερίνης.

Με διάφορα συνθήματα, οι προσερχόμενοι στην Πλατεία, που σήμερα ήταν λιγότεροι από τους αστυνομικούς, διατράνωναν την θέληση και την απόφαση τους να συνεχίσουν τον αγώνα κατά τής Συμφωνίας των Πρεσπών που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στην Βουλή.

Απ’ ότι μας κατήγγειλαν, η αστυνομία προσήγαγε κάποια άτομα που θεωρήθηκαν υποκινητές των προηγουμένων συλλαλητηρίων, όπου μεταξύ αυτών και γνωστός επιχειρηματίας συνδημότης μας που βάδιζε αμέριμνος με την σύζυγό του στον πεζόδρομο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τον πλησίασε η ασφάλεια και τον προσήγαγε στο Τμήμα. Η σύζυγος του μιλάει στην κάμερα μας.

Μετά από λίγο, ο προσαχθής επιχειρηματίας που αφέθηκε ελεύθερος, έκανε την εμφάνιση του στην Πλατεία συνεχίζοντας τον αγώνα του, ενώ μίλησε και ο ίδιος στην κάμερα μας.

Από μικροφώνου έγινε κάλεσμα των αιρετών τής πόλης μας να έρθουν στην Πλατεία και να στηρίξουν τον αγώνα των παιδιών.

Ο μόνος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα ήταν ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ενώ κανείς υποψήφιος Δήμαρχος ούτε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, λόγω πιθανού κωλύματος, δίχως να γνωρίζουμε εάν ήθελαν ή όχι.

Ακούμε στο παραπάνω βίντεο τον Δήμαρχο Κατερίνης κύριο Σάββα Χιονίδη να συντάσσεται με τους νέους εμψυχώνοντας τους.

Στην συνέχεια ζητήθηκε από τους νέους να μαζευτούν αύριο στα Δικαστήρια Κατερίνης για συμπαράσταση στους συλληφθέντες νέους όπου θα περάσουν από δίκη το μεσημέρι τής Δευτέρας.

Τέλος, η κλούβα των ΜΑΤ αποχώρησε μαζεύοντας τούς άνδρες για να κάνει πιθανή εμφάνιση και αύριο στα Δικαστήρια προς αποφυγήν επεισοδίων.

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο