Τα Δέντρα Πεθαίνουν Όρθια Από Αδιαφορία τού Δήμου Κατερίνης.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

«Κύκνειο Άσμα» για τα δέντρα της Γρέβενης στην Παραλία.

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (04-08-2020).

 

Δεν είναι ότι δεν επεσήμανα στον αρμόδιο -ή αναρμόδιο εάν προτιμάτε- αντιδήμαρχο Πρασίνου τού Δήμου Κατερίνης, ότι η δεντροστοιχία στην Γρέβενη που οδηγεί στην Παραλία Κατερίνης αργοπεθαίνει λόγω πλήρους εγκατάλειψης και αδιαφορίας των υπευθύνων.

Θα θυμηθούμε στο ρεπορτάζ (ΕΔΩ) που έκανα στις 2 Ιουνίου, ακριβώς δύο μήνες πρίν, τα επίμαχα εγκαταλελειμμένα δέντρα που έτειναν να ξεραθούν, όπου συμπεριλαμβάνονται στο βίντεο μου.

Σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, επισκέφθηκα και πάλι την περιοχή για να καταγράψω δημοσιογραφικά την κατάσταση των δέντρων. Αυτό που αντίκρισα είναι λυπηρό και αποκρουστικό! Τα δέντρα ξεράθηκαν και πεθαίνουν όπως το προέβλεψα, εφόσον δεν ποτίζονται και δεν περιποιούνται όπως θα έπρεπε από το αρμόδιο τμήμα τού Δήμου Κατερίνης.

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Ευάγγελος Κήπου, πρίν τον αντικαταστήσει ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος με τον Κώστα Τσιουκάνη -που προήλθε από την αντίπαλη δημοτική παράταξη τού Σάββα Χιονίδη-, φύτεψε πλήθος δέντρων, θάμνων και φυτών στο Παραλιακό μέτωπο, όπου και κόστισαν αρκετές χιλιάδες ευρώ στους φορολογούμενους δημότες. Εύλογο είναι ότι τα δέντρα αυτά, ή αν θέλετε τα χρήματα των φορολογουμένων, θα έπρεπε να πιάσουν τόπο και να βρίσκονται στην υπηρεσία των δημοτών και όχι μόνο. Αντ’ αυτού όμως, η νέα αντιδημαρχία Πρασίνου τα εγκατέλειψε στην μοίρα τους και αδιαφορεί για την περιουσία των δημοτών.

Παντού «κρανίου τόπος» με τα ξερά και νεκρά δέντρα όπου και απεικονίζουν την ανικανότητα τού αρμόδιου αντιδημάρχου!

Η απλούστερη κίνηση θα ήταν με μια υδροφόρα και ένα λάστιχο να πότιζαν έστω και μια φορά τον μήνα τά δέντρα και τά φυτά. Έτσι θα μπορούσε να γλυτώσει το πράσινο από βέβαιο θάνατο. Αυτό όμως μόνο ένας υπεύθυνος θα μπορούσε να το πράξει.

Απαίτηση λοιπόν των δημοτών είναι η σωτηρία τού πρασίνου και των δέντρων αυτών, έστω όσων απόμειναν που θα μπορούν να σωθούν.

Μη ξεχνάτε κύριοι του Δήμου Κατερίνης ότι διαχειρίζεστε χρήματα δημοτών και δεν δικαιολογείται η σπατάλη αυτή και η αδιαφορία σας.

 

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο