ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΟ… ΚΑΓΚΕΛΟ!!!

Μοιραστείτε το Άρθρο

του Γιώργου Οικονομίδη.

Οι παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα αποτελούν, ή αποτελούσαν τέλος πάντων, την Εθνική υπερηφάνεια για τις θυσίες των προγόνων μας στο να μπορούμε εμείς να τιμούμε τις θυσίες αυτές γεμάτοι ευγνωμοσύνη στους ήρωες που έδωσαν την ζωή τους για χάρη όλων των Ελλήνων.

ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΟ... ΚΑΓΚΕΛΟ!!! 4

Στα χρόνια μου όντως υπήρχε Εθνική υπερηφάνεια. Στρατός ξηράς, αεροπορία, άρματα μάχης και τόσα σώματα ασφαλείας αναδείκνυαν την παρέλαση στην σωστή της διάσταση. Επόμενο είναι ότι κάτι τέτοιο δέν άρεζε σε ανθέλληνες και εχθρούς της Ελλάδος. Ο στόχος για την σταδιακή κατάργηση των παρελάσεων δέν άργησε να μπεί στο πρόγραμμα τους. Μέ το γάντι μπορούν να καταφέρουν σχεδόν τα πάντα, με τό ζόρι όμως… ακατόρθωτο. Δέν ξεχνούν ότι έχουν να κάνουν με Έλληνες.

Τα τελευταία χρόνια η πάλαι ποτέ δυναμικότητα τής επίδειξης δυνάμεως και αποφασιστικότητας τών στρατιωτικών μας δυνάμεων, άρχισε να φθίνει και κάθε έτος λιγότερα όπλα παρελαύνουν και φτωχότερη επίδειξη δύναμης παρουσιάζουν στον Ελληνικό λαό. Το πρόσχημα;;; η οικονομική κρίση η οποία δέν μας επιτρέπει ούτε καύσιμα για τα στρατιωτικά οχήματα να αγοράσουμε όπου να μπορούν να παρελάσουν μπροστά από τον υπερήφανο λαό, ενώ ελλείψει καυσίμων αδυνατώ να σκεφτώ τί μέλει γενέσθαι σε καιρό πολέμου. Επόμενο όμως είναι ότι αυτή η οικονομική κρίση δέν αγγίζει τους κυβερνώντες που σκορπούν ασύστολα τα εκατομμύρια σε αλόγιστες σπατάλες.

Μαζί με την δικαιολογία της οικονομικής κρίσης, έρχεται και η ένσταση διαφόρων κυβερνητικών παραγόντων να συμπληρώσει το πάζλ, με τις διαμαρτυρίες τους για τα… κάγκελα που τοποθετούνται στις παρελάσεις για την προστασία των επισήμων, όπου αδυνατούν οι γονείς να καμαρώσουν τα παιδιά τους στην παρέλαση. Αυτό της “παρέλασης το… κάγκελο” πολύ δημοσιότητα παίρνει, και η προτάσεις των διαμαρτυρομένων οι γνωστές, ή να καταργηθούν τα κάγκελα ή να καταργηθούν οι παρελάσεις. Κάγκελο δέν καταργείται ούτως ή άλλως, οι επίσημοι νοιώθουν προστατευμένοι έτσι. Μεγαλύτερη όμως προστασία θα νοιώσουν εάν τελικά καταργηθούν οι παρελάσεις όπου και δέν θα είναι ανάγκη να υπάρχουν και τα κάγκελα.
ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΟ... ΚΑΓΚΕΛΟ!!! 2Βολεύει μιά τέτοια προοπτική. Έχουμε και τον Σύριζα να δηλώνει ότι θα καταργήσει τις παρελάσεις και πάει λέγοντας. Η Εθνική μας υπερηφάνεια ταπεινώνεται μέρα με την ημέρα.

Από την άλλη όψη του νομίσματος όμως, οι σημερινές παρελάσεις κατάντησαν πασαρέλα καλλιστείων, με τα κοριτσόπουλα να συναγωνίζονται ποιά θα φορέσει το κοντότερο μίνι για να εντυπωσιάσει σε συνδυασμό με τα ψηλοτάκουνα, όπου εάν σκοντάψουν θα παρελάσουν… οριζόντια.

ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΟ... ΚΑΓΚΕΛΟ!!! 3Έτσι κατάντησαν την Εθνική μας υπερηφάνεια, γι’ αυτό και έγραψα στην αρχή ότι οι παρελάσεις κάποτε: “αποτελούσαν τέλος πάντων, την Εθνική υπερηφάνεια”.

Αδυνατώ να καταλάβω και τό άλλο ευτράπελο, την παρουσία πολιτικών που εορτάζουν το “ΟΧΙ” ενώ αυτοί λένε σε όλα ΝΑΙ.
ΝΑΙ στα Μνημόνια,
ΝΑΙ στην Τρόϊκα,
ΝΑΙ στην βαριά και αντισυνταγματική φορολόγηση των φτωχών,
ΝΑΙ στο αφορολόγητο και στην απαλλαγή φορολογικής δήλωσης των συνταξιούχων καλογέρων και παπάδων,
ΝΑΙ στην φορολόγηση των συνταξιούχων βιοπαλαιστών,
ΝΑΙ στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας για δανειολήπτες που αδυνατούν να πληρώσουν δόσεις,
ΝΑΙ σε όλα τα μέτρα τής κυβέρνησης ενάντια στους πολίτες…
με τόσα, και περισσότερα, Ναί, πώς μπορούν και εορτάζουν το… ”ΟΧΙ”;;;
Από πολιτικούς, όμως, όλα τα περιμένουμε…!

Για να είμαι όμως ακριβοδίκαιος, ψηφίζουν κάποτε και ΟΧΙ, και ένα τέτοιο τρανταχτό ΟΧΙ ακούσαμε από τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙ όταν τέθηκε το ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων στα θύματα πολέμου της Ελλάδος. Ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς των ΑΝ.ΕΛΛ. έθεσε το ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων στην Ευρωβουλή για να εισπράξει ένα βροντερό ΟΧΙ από τους Νεοδημοκράτες, Πασόκους και Ποταμίσιους ευρωβουλευτές.
ΝΑΙ…, λένε και κάποτε ΟΧΙ…!

Μένοντας όμως στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι η μόνη παρέλαση στον κόσμο που γιορτάζει την αρχή ενός πολέμου ενώ στα άλλα κράτη γιορτάζουν ή τιμούν το τέλος του πολέμου, δηλαδή την ανεξαρτησία ενός κράτους. Η 28η Οκτωβρίου του 1940 ήταν η ημέρα που ο πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς είπε το βροντερό ΟΧΙ στα Ιταλικά στρατεύματα με αποτέλεσμα την έναρξη πολέμου των Ιταλών κατά των Ελλήνων.

Πέραν τούτου όμως, πιστεύω ότι δέν θα πάει πολύ και οι παρελάσεις θα μπούνε πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και θα πείσουν τον Ελληνικό λαό ότι έτσι θα είναι καλύτερα και θα εξοικονομηθούν οικονομικοί πόροι από τις σπατάλες των παρελάσεων.

Έτσι δέν θα μας ενοχλεί πλέον “της παρέλασης το… κάγκελο”!!!

Στο βίντεο τής διαδικτυακής sporeas.tv η παρέλαση στην Κατερίνη.

Τα πάντα καταργούνται, οι Έλληνες υποδουλώνονται, Η ΕΛΛΑΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ…!

Ας κόψουμε τον δρόμο σε όσους σπεύδουν να την αγοράσουν.

 

Γιώργος Οικονομίδης
www.sporeas.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο