Τον ατελείωτο έχουν οι διακρίσεις των Οίνων Πιερίας (Π.Γ.Ε.)

Μοιραστείτε το Άρθρο

Τον ατελείωτο . . . έχουν οι διακρίσεις των Οίνων Πιερίας (Π.Γ.Ε.) ! ! !
Τον ατελείωτο έχουν οι διακρίσεις των Οίνων Πιερίας

Μια ακόμα εξέχουσα τιμητική διάκριση απέσπασαν οι τοπικοί οίνοι Πιερίας (Π.Γ.Ε.) στον μεγάλο διεθνή διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles 2016 που φέτος πραγματοποιήθηκε στο Plovdiv της Βουλγαρίας. Στον διεθνή διαγωνισμό μέρος πήρε το οινοποιείο «Αφοί Χρυσοστόμου» από την Πύδνα (Κίτρος) Πιερίας, οι οίνοι των οποίων κατάφεραν να κατακτήσουν ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο.

Συγκεκριμένα, χρυσό βραβείο απέσπασε στον διεθνή διαγωνισμό το κρασί «Κυδωνιές», που είναι οίνος λευκός ξηρός, παραγωγής 2015, ενώ με αργυρό τιμήθηκε το κρασί «Μουσαίος», που είναι οίνος ερυθρός ξηρός, παραγωγής 2012.

Τα γνωστά κρασιά των αδελφών Χρυσοστόμου, με τα βραβεία που απέσπασαν, έδωσαν τη δυνατότητα στην Ελλάδα να κατακτήσει συνολικά 8 χρυσά και 16 αργυρά μετάλλια. Αξίζει να σημειωθεί πως στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερα από εννέα χιλιάδες κρασιά και αποστάγματα, προερχόμενα από 51 χώρες παραγωγής.

Οι βραβεύσεις των τοπικών οίνων της Πιερίας σε διεθνείς διαγωνισμούς πιστοποιούν την τεράστια πρόοδο του Πιερικού κρασιού, αναδεικνύοντάς τους σε οίνους υψηλής ποιότητας και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΚΑΣ


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment