Το να λες ψέματα είναι επάγγελμα, αλλά το να διαψεύδεις είναι τέχνη

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Αυτός που θέλει να διακρίνει την αλήθεια από το ψέμα πρέπει να ξέρει αρκετά καλά τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα…διότι..

Το να λες ψέματα είναι επάγγελμα, αλλά το να διαψεύδεις είναι τέχνη.

     Πλέον έχει γεμίσει το διαδίκτυο από το συμφερτό, λιβέλους και καταφανή ψέμματα των υποτιθέμενων “ειδικών αυτόκλητων” ιερουργών ανίχνευσης “ψευδών ειδήσεων”.

Οι ταχυδακτυλουργοί των ηλεκτρονικών οθονών, που αριθμούνται στα δάχτυλα της μιας παλάμης, έχουν (όπως και οι εντολοδόχοι τους!) αποκαλυφθεί  για ΠΟΙΟ σκοπό, ΤΙ πράττουν και ΓΙΑΤΙ ορμούν με τόσο μένος εναντίον οποιουδήποτε “εκτροχιάζεται” ή αναδεικνύει κάτι εκτός “συνόρων” συστημικής σκέψης και πράξης.

Στο σύνδεσμο ΕΔΩ (Σημ.: για τα Ελληνικά Hoaxes) υπάρχουν ΠΛΗΘΩΡΑ από “καταρρίψεις” δικών τους “αποδείξεων” και “αποκαλύψεων”.

“Το να λες ψέματα είναι επάγγελμα, αλλά το να διαψεύδεις είναι τέχνη…”

   Το συγκεκριμένο site ανέλαβε να αντικαταστήσει την κριτική σκέψη της κοινής γνώμης, ως προς το τι είναι αλήθεια και τι ψέματα. Έτσι πολλές φορές αρκείται σκόπιμα σε μια αντίφαση ή σε μια εσφαλμένη αναφορά κάποιων στοιχείων, για να σπιλώσει μια ολόκληρη αλήθεια και να παραπλανήσει, βέβαια με το αζημίωτο και προκειμένου να εξυπηρετήσει μια πολιτική συνήθως σκοπιμότητα. 

Κάπου-κάπου το να λες την “αλήθεια” κάνει κάποιους  να σε πιστεύουν όταν λες ψέματα!

    Άλλοτε πάλι, καίτοι μια φερόμενη ως ψεύτικη είδηση δημοσιοποιείται  από περισσότερες πηγές, επιλεκτικά τη χρεώνει σε μια πηγή για να την προσβάλει και για να την δυσφημήσει. Η σκοπιμότητα και εδώ που εξυπηρετεί, δείχνει τον εντολέα του. Με την επανάληψη, κάθε ψέμα γίνεται αδιαμφισβήτητο γεγονός, πάνω στο οποίο οικοδομούνται άλλα ψέματα.

Ο μεγάλος εχθρός της αλήθειας συχνά δεν είναι το ψέμα -εσκεμμένο, πλαστό, ανέντιμο- αλλά ο μύθος -επίμονος, πειστικός και ρεαλιστικός γιατί, Την αλήθεια την «φτιάχνει» κανείς ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμα.

         Δεν είναι τυχαίο πως χρησιμοποιούν συχνά ένα δικό τους φερέφωνο, ένα “όργανο” να προβαίνει σε καταγγελίες, μηνύσεις (εκεί στην Ημαθία..) για να κινητοποιούν τον Κρατικό μηχανισμό δημιουργώντας λαίλαπα εντυπώσεων, που φτάνουν στην μορφή κοινωνικού λιντσαρίσματος, προκατειλημμένων απόψεων και προφανών έριδων… (στη δική μας περίπτωση με όλες τις ανοίκειες και αναληθείς δημοσιεύσεις, τις συνεντεύξεις  ανθρώπων πασχόντων μη δυναμένων να γνωρίζουν την αλήθεια, τη διαπόμπευση, την τρομοκρατική δεισιδαιμονία και την αρπαγή στοιχείων, τη διαστρέβλωση και παραποίηση αυτών).

Να θυμάσαι πως κάθε ψέμα που σου έχουν πει, ακόμα και σκόπιμα, είναι, συχνά, πολύ πιο σημαντικό γεγονός από μια αλήθεια που ειπώθηκε με κάθε ειλικρίνεια.

Η Σημειολογία είναι η επιστήμη που μελετά οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ειπωθεί ένα ψέμα.

Ο κόσμος δυστυχώς αρκετές φορές, αποδέχεται πιο εύκολα ένα απλό ψέμα από μια πολύπλοκη αλήθεια... εξ’ ου και η κατάντια μας στην πολιτική, οικονομική, θρησκευτική, πολιτισμική και εθνική μας υπόσταση…

Ευχόμενος τα κράτιστα,

 

Dr.Konstantinos Mouroutis

Director-New Life Co.

Lux Lucet In Tenebris

φελεν μ βλάπτειν».

Science,Research,Education,Altruism.

Tel.+30 6979811107-6976584960

 Web Page:www.drmouroutis.com


Μοιραστείτε το Άρθρο