ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ ΛΕΝΕ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΦΟΣΟΝ ΕΝ ΕΤΕΙ 2019 ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(06-08-2019)

 

Είναι αδιανόητο για έναν Δήμο (Δήμος Κατερίνης) να καυχάται ότι όλα δουλεύουν ρολόι, όπως για παράδειγμα η ύδρευση στα χωριά τού Δήμου και εν προκειμένω στο χωριό Κάτω Άγιος Ιωάννης, από την στιγμή που το χωριό στερείται το νερό για ημέρες ή και μήνες κάποιες φορές. Σημειώνω ότι, ο Δήμος Κατερίνης είναι η προϊσταμένη αρχή τής ΔΕΥΑ Κατερίνης.

Συγκεκριμένα, κάποια κυρία μού τηλεφώνησε σήμερα το πρωΐ (06/08/2019), λέγοντας μου πως είναι εξ Αμερικής και ήρθε στο χωριό της για τις διακοπές της, και για δεύτερη ημέρα δεν υπάρχει νερό στις βρύσες για τις καθημερινές τους ανάγκες. Μου ζήτησε εάν μπορώ, ώς Pieria.tv, να βοηθήσω για την αποκατάσταση τού προβλήματος. Θα το κάνω, είπα, όσο εξαρτάται από τον δημοσιογράφο.

Τηλεφώνησα στον Δήμο Κατερίνης και μου δήλωσαν αναρμόδιοι παραπέμποντας με στην ΔΕΥΑΚ. Στην συνέχεια επικοινώνησα με τις βλάβες τής ΔΕΥΑ Κατερίνης ενημερώνοντας τους για το πρόβλημα. Η απάντηση τους ήταν ότι: «Δεν επαρκεί το νερό για το χωριό αυτό και συγκεκριμένα στην περιοχή τού λόφου (ύψωμα)». Δεν μπορεί δηλαδή να φτάσει μέχρις εκεί το νερό εν έτει 2019, δηλαδή στον 21ο αιώνα!!! Κατά τ’ άλλα ο Δήμος Κατερίνης και η ΔΕΥΑΚ όλα τά βλέπουν ρόδινα και ότι δουλεύουν ρολόι!!!

Όσες ενέργειες και να κάνουμε, όση δημοσιότητα και να δώσουμε, το πρόβλημα παραμένει, και αδυνατεί ο Δήμος με την ΔΕΥΑΚ να το επιλύσουν αναδεικνύοντας την αδυναμία και την ανικανότητα τους. Κατά συνέπεια μέρος των κατοίκων θα λένε το νερό νεράκι και θα στερούνται αυτό το πολύτιμο αγαθό, όσο και να κομπάζει ο Δήμος Κατερίνης πως όλα βαίνουν καλώς. Ντροπή και μόνο ντροπή…! Δικαίως μάλλον ο πρόεδρος τής ΔΕΥΑΚ Φώτης Δρούγκας, “παίρνει πόδι” από τον Οργανισμό.

Ευελπιστούν οι κάτοικοι πως η νέα δημοτική αρχή, με τους Κώστα Κουκοδήμο και Γιώργο Νταντάμη, θα ενεργήσουν για την επίλυση τού προβλήματος δίδοντας νερό σε κάθε κάτοικο, εφόσον ο απερχόμενος δήμαρχος -και νυν βουλευτής Πιερίας με την Ν.Δ.- Σάββας Χιονίδης, απεδείχθη ελλιπής…!

 

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο