«Το σκυλί φύλακας δεν διαφέρει σε τίποτα από μια οπλισμένη καραμπίνα»

Μοιραστείτε το Άρθρο

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΣΙΘΙ, ΕΝΑΣ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΛΑΓΩΝΙΚΩΝ Κ-9 ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

Το σκυλί φύλακας δεν διαφέρει σε τίποτα από μια οπλισμένη καραμπίνα

Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει γνωστά πολλά περιστατικά επιθέσεων σκύλων σε μικρά παιδιά, με αποκορύφωμα την τραγική υπόθεση στην Κοζάνη την Κυριακή του Πάσχα (01/05/2016), όπου ροτβάιλερ κατασπάραξαν ένα 5χρονο αγοράκι, αλλά και το περιστατικό της περασμένης Κυριακής (24/07/2016) στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, όπου ένας σκύλος της ίδιας ράτσας δάγκωσε και τραυμάτισε σοβαρά ένα κοριτσάκι 20 μηνών.

Επιμέλεια – Ρεπορτάζ: Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κλινική κατάσταση της μικρής είναι καλή και το κάταγμα ινιακού οστού αντιμετωπίζεται ωστόσο οι γιατροί εκφράζουν ανησυχία για το αριστερό μάτι της μικρής, πάνω από το οποίο δέχθηκε ένα μεγάλο και βαθύ τραύμα από το σκυλί, που περνά από το αυτί και καταλήγει πίσω από το κεφάλι. Την ίδια ώρα η αστυνομία στον Άγιο Νικόλαο σχηματίζει αυτεπαγγέλτως δικογραφία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε η μικρή, ενώ έχει ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας.

Λαμβάνονται καταθέσεις με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το σκυλί, το οποίο πρόσφατα πήρε η οικογένεια στο σπίτι και είχε κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια, κατά τη διάρκεια της βόλτας, επιτέθηκε στα καλά καθούμενα στο παιδί, πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι γονείς του.

Ωστόσο, με αφορμή και το τελευταίο αυτό περιστατικό, άνοιξε για τα καλά πλέον η συζήτηση για το ζήτημα της εκπαίδευσης των σκύλων. Τελικά, ποιος έχει την ευθύνη; Ο ιδιοκτήτης του σκύλου ή το ίδιο το ζώο;

ροτβάιλερ-Rottweilerd

Το Newsbomb.gr συνομίλησε με τον Γιάννη Ζαφειρόπουλο, στρατιωτικό, ο οποίος εδώ και 25 χρόνια ασχολείται με τους σκύλους-φύλακες και θεωρείται ένας ιδιαίτερα έμπειρος χειριστής λαγωνικών Κ-9.

Όπως ο ίδιος καταγγέλλει, ο περισσότερος κόσμος επιλέγει τα σκυλιά φύλαξης, χωρίς να έχει την παραμικρή γνώση για αυτή καθαυτή τη φύση και τη συμπεριφορά του ζώου, ενώ αμελεί να ελέγξει σημαντικά στοιχεία, όπως την εκπαίδευσή του.

Εκτιμά πως πολλοί από εμάς έχουμε μέσα στο σπίτι μας ένα εν δυνάμει όπλο, το οποίο δεν διαφέρει σε τίποτε από ένα πραγματικό όπλο, όπως μια οπλισμένη καραμπίνα. Εξηγεί, άλλωστε, ότι φταίει και η κακή νοοτροπία του Έλληνα, ο οποίος δεν μπαίνει καν στον κόπο να ρωτήσει κάποιον ειδικό για το τετράποδο που θέλει να αποκτήσει, ενώ συχνά συγχέει τον σκύλο-φύλακα με τον σκύλο συντροφιάς.

«Και τότε», όπως ο ίδιος επισημαίνει, «οι συνέπειες είναι οδυνηρές», ιδίως όταν ο συγκεκριμένος τύπος ζώου αποκτιέται με σκοπό τη… μόστρα και τη φιγούρα.

Ακούστε τι δήλωσε στο Newsbomb.gr 

 

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment