Υπερδιπλασιάστηκαν οι δαπάνες επί Σ. Χιονίδη, κατέρρευσαν τα έσοδα τού Δήμου Κατερίνης

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Κατερίνη 13 Αυγούστου 2019

Σε συνέχεια της ενημέρωσης των δημοτών της Κατερίνης για το ενδεχόμενο «επιτροπείας» (μνημονίου) του Δήμου, λόγω του εκτροχιασμού των οικονομικών του, η ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ο εκλεγμένος δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος ενημερώνουν:

-Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, την Τρίτη (13 Αυγούστου 2019) έστειλε επιστολή (ως όφειλε) στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου παραδέχεται την υστέρηση στην είσπραξη οφειλών. Σύμφωνα με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης η υστέρηση των εσόδων οφείλεται στην ρύθμιση χρεών που είναι σε ισχύ (έως 17 Σεπτεμβρίου 2019) και η οποία «ανάγκασε» τον Δήμο να αναστείλει κάθε μέτρο αναγκαστικής είσπραξης. Ωστόσο σημειώνεται ότι με το πέρας της προθεσμίας για ρύθμιση οφειλών προς το Δήμο, η αρμόδια υπηρεσία θα κινήσει όλες τις διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης (για όσους δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους).

-Η Οικονομική Υπηρεσία ήδη εργάζεται για την άμεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ώστε αυτός να αποτυπώνει όσο το δυνατόν περισσότερο την αλήθεια.

Ωστόσο, η κατάσταση των οικονομικών που παραδίδει η απερχόμενη διοίκηση είναι κάτι παραπάνω από τραγική.

Όπως προκύπτει από τα νεότερα στοιχεία που περιήλθαν στον συνδυασμό μας από τις υπηρεσίες του Δήμου (στο πλαίσιο ενημέρωσής μας και ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων μας) κάθε μήνας του 2019 «φόρτωνε» με χρέη το Δήμο ύψους περίπου 800.000 ευρώ.

Αδιάψευστος μάρτυρας τα (επίσημα) στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ενώ οι οφειλές του Δήμου προς προμηθευτές την 31η Δεκεμβρίου 2018 ανέρχονταν σε 3  εκατομμύρια ευρώ, αυτές την 31η Ιουνίου 2019 «εκτοξεύτηκαν» στα 7,3 εκατομμύρια ευρώ!

Η εκτίμηση για το μέλλον είναι ακόμη πιο δυσοίωνη αφού υπολογίζεται πως σήμερα (13/08/2019) οι υποχρεώσεις του Δήμου έχουν ξεπεράσει τα 8,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ουδείς ακόμη μπορεί να εκτιμήσει σε ποιο ύψος θα «κλείσει» αυτό το χρέος.

Η νέα διοίκηση του Δήμου, δεν θα δεχθεί τετελεσμένα και όπου επιχειρηθεί αυτά να δημιουργηθούν, δεν θα διστάσει να κατονομάσει τους υπευθύνους στους δημότες της Κατερίνης, δήλωσε ο Κώστας Κουκοδήμος. «Θα ζητήσουμε και θα επιμείνουμε σε απαντήσεις από την απερχόμενη διοίκηση, για τους λόγους που την “ώθησαν” να εκτοξεύσει τις δαπάνες (το προεκλογικό 2019), όταν το ίδιο διάστημα τα έσοδα κατέρρεαν υποθηκεύοντας τη βιωσιμότητα του Δήμου», συμπλήρωσε ο εκλεγμένος δήμαρχος.

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο