«Φίλη η αγάπη για τον σκύλο, Φιλτάτη όμως η προφύλαξη» από την ανοησία!

Μοιραστείτε το Άρθρο

«Από εκεί που δεν το περιμένεις» λέει ο σοφός(;) λαός μας!

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 24.04.2017)

Η αγάπη (έστω και η φαινομενική αγάπη) για τον σκύλο μας, είναι καλή και για τις δυό πλευρές, και του ανθρώπου, διότι μαθαίνει να αγαπά, και του σκύλου, διότι θέλει να αγαπιέται. Πέραν τούτου όμως, κάποια πράγματα αγγίζουν τά όρια της ανοησίας όταν δεν υπάρχουν μέτρα προφύλαξης, τόσο του ζώου όσο και του ανθρώπου.

Ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρείται στη σχέση σκύλου και ανθρώπου, περισσότερο στις γυναίκες, είναι να αφήνουν τον σκύλο τους να τους γλύφει στο πρόσωπο και περισσότερο (γιατί άραγε;;;) στα… χείλη. Αυτό τις περισσότερες φορές αποφέρει άσχημα αποτελέσματα με την μετάδοση επικίνδυνων βακτηρίων που μολύνουν τον άνθρωπο.

Σύμφωνα με το βίντεο του BUSINESS INSIDER η Dr. Leni K. Kaplan of Cornell University College of Veterinary Medicine, λέει πως: «Ο λόγος που οι άνθρωποι πιστεύουν πως όταν ένα σκυλί γλείφει μια πληγή μπορεί μερικές φορές να επιταχύνει τη διαδικασία της επούλωσης, δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε ωστόσο το γεγονός ότι το στόμα του σκύλου είναι γεμάτο με βακτήρια, και όταν έρχονται σε επαφή με μολυσμένο σάλιο παρουσιάζει κίνδυνο ασθενειών και λοιμώξεων για τον άνθρωπο».

Ναι μεν «Φίλη η αγάπη για τον σκύλο, Φιλτάτη όμως η προφύλαξη» της κάθε ανοησίας αδιάφορων ανθρώπων που ανεξέλεγκτα επιτρέπουν το… γλείψιμο, και μεταδίδουν στον συνάνθρωπο και τις ασθένειες!!!

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο