ΦΩΝΤΑΣ ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ: FAKE NEWS ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ «ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ».

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (27-03-2020)

 

Ευρέως κυκλοφόρησε η είδηση ότι 28 νέες δομές λαθρομεταναστών δημιουργούνται στην επικράτεια από την κυβέρνηση, ενώ το δημοσίευμα αυτό το υποστήριξαν και μεγάλες Ιστοσελίδες στην Ελλάδα, όπως το Newsbomb.gr με τίτλο: «Δημιουργία 28 νέων δομών σε όλη την επικράτεια για την εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών και την αποσυμφόρηση των νησιών».

Σχετικό δημοσίευμα φιλοξενήθηκε και στην Pieria.tv (βλέπε ΕΔΩ) σύμφωνα με ότι είδε το φώς τής δημοσιότητας, και περισσότερο η αναφορά μου έγινε λόγω τής δομής που υπάρχει στο Κτήμα Ηρακλή στην Κάτω Μηλιά Πιερίας, όπου ενδιαφέρει τούς Πιεριείς.

Φωτογραφία Μιχάλης Κανταρτζής με ευγενική παραχώρηση στην Pieria.tv

Στο δημοσίευμα μου υποστήριξα ότι, «η κυβέρνηση διατάσσει με ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) να μεταφερθούν λαθρομετανάστες (πρόσφυγες τους αποκαλεί όπου δικαιούνται -λένε- διεθνή προστασία) σε διάφορα μέρη και Δήμους τής Ελλάδας και μάλιστα κρυφά να μην γίνουν αντιληπτοί από τον λαό. Πώς θα μπορούσε άλλωστε από την στιγμή που το σχέδιο τού μαντρώματος στα σπίτια μας σκοπό έχει και την απρόσκοπτη μετακίνηση λαθρομεταναστών σε όχι μία ούτε δύο ούτε δέκα, αλλά σε 28 νέες δομές φιλοξενίας, όπου μεταξύ αυτών είναι και η υπάρχουσα δομή μεταναστών στην Κάτω Μηλιά Πιερίας, …».

Σημειωτέον ότι, η είδηση που δημοσίευσα δεν αμφισβητείται, με την διαφορά ότι εγώ εστίασα στην μεταφορά λαθρομεταναστών εν καιρώ μαντρώματος τών Ελλήνων στα σπίτια μας λόγω Κορωναϊού, αλλά φιλοξένησα και εγώ την λέξη «νέες» για τις 28 δομές, όπως δηλαδή έγραψαν και τόσα άλλα ΜΜΕ. Στην πραγματικότητα είναι 28 υπάρχουσες δομές φιλοξενίας.

Ο βουλευτής Πιερίας με την Νέα Δημοκρατία Φώντας Μπαραλιάκος, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, έκανε -όπως με πληροφόρησαν- αναφορά για Fake News ώς προς τις 28 νέες δομές φιλοξενίες και ότι πρόκειται για διοικητική αλλαγή, δηλαδή από την διοίκηση των διεθνών οργανισμών μεταφέρονται στον έλεγχο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως και η υφιστάμενη δομή της Κ. Μηλιάς.

Και συμπληρώνει ο κύριος Μπαραλιάκος, «Οτιδήποτε άλλο δημοσιεύθηκε περί νέων δομών κτλ είναι Fake news».

Για νέους Διοικητές έκανα και εγώ λόγο και μάλιστα επεσήμανα ότι ο μισθός τους θα είναι 3.000 ευρώ τον μήνα ενώ τις πρόσθετες δαπάνες που θα προκύψουν για τις δομές ανά την Ελλάδα, θα τις επιβαρύνεται το κράτος, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος από το υστέρημα του.

Σε επικοινωνία μου με αντιδήμαρχο τού Δήμου Κατερίνης για το θέμα τής δομής Κάτω Μηλιάς, με πληροφόρησε ότι νέοι «πρόσφυγες» έρχονται στην δομή συμπληρώνοντας τις κενές θέσεις απ’ όσους έφυγαν στο παρελθόν. Αυτό έγραψα και εγώ. Εάν δεν αληθεύει αυτό, ότι έρχονται συμπληρωματικά νέοι λαθρομετανάστες στην Πιερία, τότε ας μας το βεβαιώσει ο κύριος Μπαραλιάκος που μίλησε για Fake news σε δημοσιεύματα για την Κάτω Μηλιά, όπου στην ουσία είναι το δικό μου δημοσίευμα εάν καθ’ υπόθεσιν δεν βρέθηκαν άλλοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι τού Νομού να γράψουν κάτι τέτοιο.

Επίσης, φιλοξένησα στο δημοσίευμα μου και βίντεο όπου δείχνει περί τά 10 λεωφορεία ώς κομβόϊ να ταξιδεύουν στην Βόρεια Ελλάδα συνοδεία αστυνομικών οχημάτων και κλούβας των ΜΑΤ. Υποστήριξε δε ο εικονολήπτης ότι πρόκειται για μεταφορά λαθρομεταναστών, και ερωτώ τον βουλευτή μας εάν γνωρίζει κάτι γι’ αυτό, εάν το βεβαιώνει ή το θεωρεί και αυτό ώς ψευδή είδηση.

Για να τον βοηθήσω όμως, τον κύριο Μπαραλιάκο, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, δήλωσε σήμερα στο κεντρικό δελτίο τού ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ότι «δημιουργήθηκε νέα δομή στις Σέρρες και έγινε επέκταση τής δομής στον Δομοκό». Επίσης νέοι «πρόσφυγες» μεταφέρονται σε υπάρχουσες δομές (στις 28 δομές δηλαδή για αποσυμφόρηση των νησιών).

Το παρήγορο (ή το παράξενο) είναι ότι κανένα κρούσμα Κορωναϊού δεν υπάρχει στους λαθρομετανάστες, από την στιγμή που «θερίζει» μόνο… Έλληνες.

Τέλος, εφόσον σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ότι οι δομές περιέρχονται στο διοικητικό έλεγχο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και εντάσσονται στο οργανόγραμμά του ως περιφερειακές υπηρεσίες, ε’ τότε θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε και «ώς νέες», με νέα διοικητική λειτουργία. Γιατί όχι;;; Δέν μας διαφεύγει άλλωστε ο διακαής πόθος τής κυβέρνησης Μητσοτάκη να δημιουργήσει νέες δομές φιλοξενίας λαθρομεταναστών στά νησιά, όπου και ο πόθος τούτος απετράπη από την σθεναρή αντίσταση τών κατοίκων.

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο