Χάος στο κέντρο της Μελβούρνης, τρελό αυτοκίνητο πέφτει στο πλήθος, αφήνοντας πίσω νεκρούς και τραυματίες. Έλληνας ο δράστης.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Το αυτοκίνητο που έσπειρε τον τρόμο και τον θάνατο στο κέντρο της πόλης λίγο μετά την ακινητοποίησή του από τους άνδρες της Αστυνομίας

Τρεις νεκρούς και είκοσι τραυματίες άφησε πίσω του ένας οδηγός ο οποίος εφόρμησε με το αυτοκίνητό του στον πεζόδρομο της Bourke Street, στην διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης. Συγκεκριμένα το όχημα έπεσε με ορμή προς την γωνία των οδών Bourke και Queen, στο κέντρο της Μελβούρνης, παρασύροντας ομάδα περαστικών, μεταξύ αυτών και τέσσερα παιδιά, ένα από τα οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μετέδωσε το ABC, ο οδηγός είναι ελληνικής καταγωγής και είναι ο δράστης μαχαιρώματος που έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στο Windsor.  Η αστυνομία τον εντόπισε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στο κέντρο της πόλης, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Flinders, από όπου και ξεκίνησε η καταδίωξη, ύστερα από την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Η αστυνομία θεωρεί ότι η πρόσκρουση με τους περαστικούς δεν ήταν τυχαία, αλλά ο οδηγός, αφού έκανε μερικούς κύκλους, εσκεμμένα κατευθύνθηκε προς το πλήθος.  Ανάμεσά τους βρισκόταν και η πρώην επίτροπος της αστυνομίας της Βικτώριας, Christine Nixon, η οποία είδε το αυτοκίνητο να παρασύρει ένα παιδικό καρότσι, πετώντας το νήπιο στον δρόμο, ενώ η μητέρα του το αναζητούσε απεγνωσμένα μέσα στο πλήθος. 

Η Αστυνομία και περαστικοί παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματία

Όπως φαίνεται από το οπτικό υλικό που έχει διαρρεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οδηγός βρισκόταν εμφανώς σε αλλόφρονα κατάσταση εκείνη την ώρα, και σχεδόν κρεμόταν έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου του, φωνάζοντας προς το πλήθος και την αστυνομία. 

Στην περιοχή συνέρευσε ακαριαία μεγάλη δύναμη της αστυνομίας που κατάφερε να συλλάβει τον άνδρα στην γωνία των οδών William και Bourke. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο δράστης φορούσε μόνο το εσώρουχό του.

Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον δράστη να έχει διαφύγει, ύστερα από την δολοφονική απόπειρα, επιβαίνοντας σε κλεμμένο αυτοκίνητο κι έχοντας μαζί του μία γυναίκα ως όμηρο, αλλά η αστυνομία δεν έχει αναφέρει κάτι τέτοιο. “Ο δράστης βρίσκεται υπό κράτηση και δεν υπάρχει κάποια απειλή για το κοινό αυτήν την στιγμή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η περιοχή πάντως παραμένει αποκλεισμένη καθώς συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας. 

Από το κέντρο άμεσης βοήθειας Ambulance Victoria επιβεβαιώθηκε ότι οι τραυματιοφορείς μετέφεραν 20 άτομα από την περιοχή, πολλά εκ των οποίων με σοβαρούς τραυματισμούς. 

Το αυτοκίνητο του τρόμου  στην καρδιά της Μελβούρνης με τον οδηγό που έσπειρε τον θάνατο εκτός ελέγχου.

πηγή: neoskosmos.com

επιμέλεια: www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο