ΨΟΦΙΑ ΖΩΑ, ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(20/02/2019)

 

Τραγική η κατάσταση που αντίκρισα, μετά από καταγγελίες κατοίκων Καλλιθέας, στην Μεγάλη Γέφυρα τού περιφερειακού δρόμου Καλλιθέας-Κορινού.

Η γέφυρα βρίσκεται σε άθλια και επικίνδυνη κατάσταση, με σπασμένα τά κάγκελα προστασίας όπου κάποιο όχημα μπορεί να πέσει στο μεγάλου βάθους κανάλι εφόσον δεν υπάρχει σήμανση ούτε φωτισμός.

Το φάρδος τού δρόμου είναι κανονικά 5 μέτρα ενώ η γέφυρα μόλις 2.5 μέτρα.

Το ρεπορτάζ αποκάλυψε και μια υγειονομική βόμβα μέσα στο κανάλι το οποίο καταλήγει στην θάλασσα όταν τά νερά τής βροχής δημιουργήσουν ροή.

Η μόλυνση τού καναλιού είναι δεδομένη με τα μπάζα και τά σκουπίδια που καταλήγουν εκεί. Πολύ δε περισσότερο με τά άψυχα κουφάρια ζώων που κάποιοι ασυνείδητοι πέταξαν και πετάνε μέσα στο κανάλι.

Σκύλος ψόφιος, αλλά και αρνιά ψόφια πετάγονται στο κανάλι κατά καιρούς, εφόσον η εικόνα αποδεικνύει ότι τά κουφάρια των ζώων δεν πετάχτηκαν εκεί την ίδια ημέρα διότι κάποια βρίσκονται σε πλήρη αποσύνθεση ενώ άλλα δείχνουν να πετάχτηκαν πρίν από κάποιες ημέρες ή εβδομάδες.

Πέραν τούτου, γίνεται και παράνομη ξύλευση από κάποιους, και ενώ κρατούν τούς κορμούς των δέντρων τα κλαδιά τά παρατάνε στην άκρη τού καναλιού όπου αναμιγνύονται με διάφορα άλλα σκουπίδια και μπάζα που με την βροχή πέφτουν και αυτά στο κανάλι και στην συνέχεια τα μολυσμένα ύδατα καταλήγουν στην θάλασσα με κίνδυνο στους λουομένους όπου και τούς παρατηρούνται συχνά δερματικές και αναπνευστικές παθήσεις, δίχως να γνωρίζουν από πού προέρχονται.

Σημειώνω ότι, οι ακτές τής Παραλίας παίρνουν Γαλάζιες σημαίες ώς καθαρές θάλασσες, αυτό όμως το φαινόμενο τού συγκεκριμένου καναλιού, αλλά και άλλων καναλιών τής Παραλίας και Ολυμπιακής Ακτής που κατέγραψε η κάμερα μας, δεν συμφωνούν με καθαρά νερά και Γαλάζιες σημαίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μου, το κανάλι αυτό δεν καθαρίστηκε ποτέ από το έτος 2003 έως και σήμερα, ενώ από το 2003 το κανάλι αυτό υπερχείλισε δύο φορές με μεγάλες καταστροφές στα αγροκτήματα και στην γύρο περιοχή εξαιτίας των μπαζών και σκουπιδιών που κείτονται μέσα στο κανάλι.

Η μόλυνση αυτή με τά ψόφια ζώα στο κανάλι, είναι μια υγειονομική βόμβα που θα πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας και να ερευνήσει την κατάσταση που επικρατεί τόσα χρόνια εκεί καθώς και για τους υπαίτιους αλλά και υπεύθυνους της καταστροφικής μόλυνσης.

Ο Δήμος Κατερίνης, καθώς και οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Καλλιθέας και Κορινού αντίστοιχα, θα πρέπει να αφυπνιστούν και να δώσουν ένα τέλος στο έκτρωμα αυτό. Δεχόμαστε ότι δεν γνώριζαν οι αρμόδιοι την κατάσταση αυτή, μετά από το ρεπορτάζ όμως δεν θα έχουν καμιά δικαιολογία αργοπορίας καθαρισμού τού καναλιού και απολύμανσης του. Πέραν τούτου, η κατάσταση αυτή δεν είναι αποδεκτή ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποίαν ανήκουμε και κατά συνέπεια μπορεί να επιβληθούν και πρόστιμα στον Δήμο όταν και εάν λάβουν γνώση αυτής τής απαράδεκτης για τά ανθρώπινα δεδομένα κατάστασης.

Καλείται λοιπόν ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων τού Δήμου Κατερίνης, και οι κοινοτάρχες Καλλιθέας και Κορινού, Κώστας Πολυχρόνης και Φωτεινή Καρασερίδου αντίστοιχα, και κατ’ επέκτασιν να ευαισθητοποιηθεί και ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης να λάβουν τά απαραίτητα μέτρα καθαρισμού και αποκατάστασης τού κεντρικού καναλιού που καταλήγει στην θάλασσα, σεβόμενοι την ανθρώπινη υγεία και ύπαρξη.

Οσονούπω πλησιάζουν οι Δημοτικές Εκλογές, «ιδού λοιπόν η… Ρόδος»!

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο