«ΘΕΑΤΡΟ» ΤΟ ΣΚΕΛΕΤΩΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 13.05.2017)

Επιτέλους μετά από χρόνια κάποιοι ευδόκησαν να «καλλωπίσουν» το εγκαταλελειμμένο στον σκελετό Πολιτιστικό Κέντρο Κατερίνης. Όμως, μόνο εξωτερικά!!!

Συνεργεία του Δήμου καθάρισαν τον χορταριασμένο αύλιο χώρο για την αποφυγή τυχόν φωτιάς στα ξερά χόρτα κατά τους θερινούς μήνες καθώς και την προστασία του χώρου από φίδια και ερπετά.

Ναι μεν η εξωτερική όψη του σκελετωμένου κτηρίου φαντάζει καλύτερη από πρίν, το ίδιο όμως κτήριο που θα εχρηματοδοτείτο με προϋπολογισμό 7.750 εκατομμυρίων ευρώ του ΕΣΠΑ, παραμένει στην εγκατάλειψη και στην αδιαφορία των υπευθύνων να αποπερατώσουν την υποχρέωση που ανέλαβαν εισπράττοντας πακτωλό χρημάτων με την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, όπου και ζητάει επιστροφή πέραν του 1.5 εκατομμυρίου ευρώ από τον Δήμο Κατερίνης για την αδυναμία του να τελειώσει το έργο.

Η υπόθεση του νέου Πολιτιστικού Κέντρου της Κατερίνης, δίπλα ακριβώς από τά ΚΤΕΛ, κατέληξε σε θρίλερ με τον δήμαρχο Κατερίνης κύριο Σάββα Χιονίδη να σύρεται στα δικαστήρια με το υπόλοιπο επιτελείο του που αναμείχθηκε στην κατασκευή του κτηρίου.

Οι κατηγορούμενοι που βρέθηκαν στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Κατερίνης στις 23.11.2016, και ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, μετά από επιμονή της εισαγγελέως της έδρας αθωώθηκαν από την διαμάχη με τους οικοπεδούχους που τους απαλλοτρίωσε ο Δήμος τα οικόπεδα για να στεγάσει το Πολιτιστικό Κέντρο κοντά στα ΚΤΕΛ, όπου πέρασαν τα οικόπεδα αυτά στον Δήμο Κατερίνης από το 2005 δίχως να αποζημιώσει τους δικαιούχους. Το έργο «κόλλησε» λόγω ρυμοτομικών παραβάσεων του Δήμου.

Μετά την δίκη ο δήμαρχος Κατερίνης μίλησε στην κάμερά μας

Σήμερα η εγκατάλειψη παραμένει ίδια, με την διαφορά ότι καθαρίστηκε το οικόπεδο από τά επικίνδυνα χόρτα που το περιέβαλλαν, ουσιαστικά όμως οι δημότες θα αντικρίζουν τον πάντα ερειπωμένο σκελετό που «θρόνιασε» στον χώρο και θα παραμείνει ώς έχει για αρκετά ακόμη χρόνια, εάν όχι δια παντός, για να θυμίζει την αδυναμία του Δήμου Κατερίνης επί δημαρχίας Σάββα Χιονίδη στο να αποπερατώσει το έργο που θα στόλιζε την πόλη.

Επειδή όμως «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία» ευελπιστούμε στο καλύτερο, ούτως ώστε νέες ευκαιρίες να δοθούν και να απολαύσουν οι δημότες περατωμένο πλέον το πολύπαθο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου και το δικαιούνται χάριν της ταλαιπωρίας που υπέστησαν αλλά και της ανοχής που επέδειξαν και δείχνουν στον δήμαρχο Κατερίνης.

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο