Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Μοιραστείτε το Άρθρο

Δήμος Κατερίνης

Γραφείο τύπου

18-05-2016

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 - ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ (5).Η 19η Μαΐου, η οποία έχει καθιερωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αποτελεί μία ουσιαστική ευκαιρία να στρέψουμε με ευλάβεια και σεβασμό την σκέψη μας, μπροστά στην υπόμνηση της θυσίας των 353.000 Ποντίων αδελφών μας.

Ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις και αποτίει τον οφειλόμενο φόρο τιμής και σε όλους τους Έλληνες του Πόντου, οι οποίοι στερήθηκαν τις πατρογονικές τους εστίες και οδηγήθηκαν στο δρόμο της προσφυγιάς. Έλληνες, που κατάφεραν να επουλώσουν τις πληγές τους και να αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας.

Παράλληλα, η επέτειος αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να εντείνουμε τις συντονισμένες προσπάθειές μας, για την διεθνή αναγνώρισή της. Άλλωστε η διεθνοποίηση του ζητήματος δεν αφορά μόνο στον Ποντιακό Ελληνισμό, αλλά κάθε κοινωνία, η οποία σέβεται τους θεσμούς και τη δημοκρατία.

Τη μνήμη αυτή του μαρτυρίου των προγόνων μας, θυμάτων της τουρκικής αγριότητας, οφείλουμε να την κρατούμε άσβεστη στην ιστορική μας συνείδηση, ως πηγή γνώσης για τις νεότερες γενιές και ως υπενθύμιση της αναγκαιότητας ειρηνικής συνύπαρξης και καλής γειτονίας με τους άλλους λαούς.

 

Σάββας Χιονίδης

Δήμαρχος Κατερίνης


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment