Κάλλιο αργά παρά ποτέ! «Συμμορφώθηκε» η Δημοτική Αστυνομία με τις υποδείξεις μας.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(19-09-2019)

 

Το ρεπορτάζ μου με τις κλήσεις και αφαίρεση πινακίδων των δικύκλων στην γωνία τών οδών Ιωάννου Κοσμά και Ανδρούτσου -και όχι μόνον-, όπου εξόργισε τούς οδηγούς και διαμαρτυρήθηκαν μπροστά και μέσα στο Δημαρχείο, καθώς και η τοποθέτηση πολιτών στο εν λόγω ρεπορτάζ φέρνοντας ώς παράδειγμα την τακτική προειδοποίησης τής Δημοτικής Αστυνομίας τού Δήμου των Τρικκαίων, έφερε τελικά αποτέλεσμα και πλέον η δική μας Δημοτική Αστυνομία μιμείται την εν λόγω τακτική και αντί για απ’ ευθείας κλήσεις σε παράβαση, προειδοποιεί και αυτή με τον ίδιο τρόπο τούς παραβάτες αναγράφοντας επάνω στην κλήση ότι:

«Την φορά αυτή δεν θα σου κόψουμε κλήση. Την επόμενη φορά όμως που θα παρκάρεις στον πεζόδρομο, πλατεία, πεζοδρόμιο, θα σου επιβληθεί το πρόστιμο. Βοήθησε και εσύ να ζήσουμε όλοι καλύτερα.

Δημοτική Αστυνομία

Δήμος Κατερίνης»

Ευχάριστο είναι λοιπόν ότι γίνεται πλέον η σχετική προειδοποίηση (κάτι που οι Δημοτικοί αστυνομικοί τό ζητούσαν διακαώς, για να υπάρχει προειδοποίηση πρώτα και μετά η επιβολή προστίμων, αλλά δέν εισακούστηκαν από την προϊσταμένη αρχή), και ενώ –καθώς λέγεται– ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ζήτησε από την Δημοτική Αστυνομία λέγοντας «ξεσκίστε τους», τώρα με στροφή 180ο ζητά την προειδοποίηση πρώτα και μετά την επιβολή προστίμων στους παραβάτες, όπου και θα το αξίζουν, διότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»! Από την άλλη όμως πλευρά, “παίζει” και το εξής, να μήν γνώριζε δηλαδή ο αντιδήμαρχος την κίνηση αυτή των υπευθύνων τής Δημοτικής Αστυνομίας και όλος αυτός ο οργασμός κλήσεων και αφαίρεσης πινακίδων να ήταν πρωτοβουλία τών υπευθύνων τής Δημοτικής Αστυνομίας για να… δείξουν έργο στην νέα διοίκηση!!! Θα “τραβήξει όμως κάποιο αυτί” ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος ή όχι;

Αξίζει εδώ να σημειώσω κάτι που δέν γνωρίζουν πολλοί!

Το σύστημα αυτό τής προειδοποίησης επάνω στις κλήσεις, που εφάρμοσε πρώτος ο Δήμος Τρικκαίων (Τρίκαλα), ήταν μιά -εφαρμόσιμη τότε και στον Δήμο μας- ιδέα τού δικού μας και γνωστού τής Δημοτικής Αστυνομίας μας Γιώργου Διαμαντίδη, όπου το έτος 1992 ταξίδεψε, μετά από πρόσκληση, στα Τρίκαλα και παρουσίασε την ιδέα του εκπαιδεύοντας την Δημοτική Αστυνομία τού Δήμου Τρικκαίων. Έκτοτε κυριαρχεί αυτή η λογική τακτική στα Τρίκαλα, και ενώ ο εμπνευστής Γιώργος Διαμαντίδης είναι της αστυνομίας τού Δήμου Κατερίνης, ο Δήμος μας εξακολουθεί να ακολουθεί βήματα άλλων παρά να πρωτοτυπεί και να πρωτοστατεί γενόμενος παράδειγμα και σε άλλους Δήμους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση τού Δήμου Κατερίνης και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Δήμος Κατερίνης – Δημοτική Αστυνομία: Καμπάνια ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης

«Για να ζήσουμε καλύτερα πεζοί  & ευάλωτες ομάδες πληθυσμού»

Κλήσεις – σε πρώτη φάση – ενημέρωσης και αποτροπής, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης και αντικοινωνικής στάθμευσης των οχημάτων που επιβαρύνουν και παρενοχλούν την κίνηση & μετακίνηση των πεζών, των ατόμων με αναπηρίες (κινητικά προβλήματα κ.ο.κ.), των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας (ηλικιωμένοι, παιδιά, γονείς με παιδικά καρότσια), καθώς και μπροστά στις στάσεις λεωφορείων, σε πεζοδρόμια, πλατείες και ράμπες ΑμεΑ «βεβαιώνει» η Δημοτική Αστυνομία σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Με στόχο τη διαφύλαξη της προστασίας του δημοσίου χώρου και με επίκεντρο την συνεργασία των πολιτών, προκειμένου να αποκτήσει η Κατερίνη ένα πιο ανθρώπινο, λειτουργικό και φιλικό πρόσωπο, η Δημοτική Αστυνομία σε αυτή την εκτεταμένη καμπάνια ενημέρωσης δίνει – όπως προαναφέρθηκε – έμφαση στην αποτροπή και επιδιώκει να δοθεί η αίσθηση στους πολίτες ότι υφίσταται έλεγχος. Στις περιπτώσεις, όμως, κατά τις οποίες οι πολίτες εξακολουθούν την κακή νοοτροπία της αντικοινωνικής στάθμευσης, αδιαφορούν και δεν σέβονται τους πεζούς, σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. θα ακολουθήσει η βεβαίωση παραβάσεων, ενώ θα  επιβάλλονται τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα.

Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γεώργιος Τσιαλός: «Συνιστά ευθύνη όλων μας η ασφαλής και ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών με έμφαση σε μια μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας, όπως άτομα με αναπηρίες, ηλικιωμένοι, μητέρες με καροτσάκια κ.λ.π. Για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα στο Δήμο Κατερίνης οφείλουμε να σεβαστούμε  τους πεζούς. «ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» όπως αναφέρει και το κεντρικό μήνυμα της πρωτοβουλίας μας καλούμαστε όλοι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια».

Η Δημοτική Αστυνομία ζητά τη συνδρομή και τη βοήθεια των πολιτών με επισημάνσεις, παρατηρήσεις και καταγγελίες, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 23510 31000 κατά τις ώρες 07:00 π.μ. έως 22:00.

Τέλος, ο επίλογος που δέν πρέπει να αποφευχθεί στο ρεπορτάζ αυτό, είναι ότι: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ.

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο