72.000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ «ΜΠΟΝΑΜΑΣ» ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης που έγινε στις 5 Φεβρουαρίου 2016, μεταξύ των θεμάτων που ετέθησαν στο τραπέζι, ξεχώρισαν δύο επίκαιρα, για τον λόγο ότι, έχουν να κάνουν με χρήματα φορολογουμένων που καλούνται οι δημότες Κατερίνης να πληρώσουν μέσω των Δημοτικών Τελών και όχι μόνο.

72.000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ «ΜΠΟΝΑΜΑΣ» ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (2).

Το πρώτο αφορά την μηνιαία χρηματοδότηση της Μητρόπολης Κίτρους και Κατερίνης από τον Δήμο Κατερίνης. Το ποσό που αποφασίστηκε να χορηγείται κάθε μήνα ανέρχεται στις 6.000 ευρώ όπου ετησίως αγγίζουν τις 72.000 ευρώ.

72.000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ «ΜΠΟΝΑΜΑΣ» ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (3).Movie_SnapshotΗ δαπάνη αυτή γίνεται στα πλαίσια της ενίσχυσης του φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης για την σίτιση φτωχών και απόρων συμπολιτών μας. Εάν υποθέσουμε ότι το ανάλογο ποσό θα το διαθέτει η ίδια η Μητρόπολη καθώς και σε συνδυασμό με άλλες δωρεές ιδιωτών, υπολογίζουμε ότι περίπου 15 με 20.000 ευρώ θα κυμαίνονται τα μηνιαία έξοδα σίτισης. Κατά συνέπεια εύκολα μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι η μισή Κατερίνη πεινάει και περιμένει την σίτιση από την Εκκλησία.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης κύριος Σάββας Χιονίδης, υποστήριξε ότι θα μπορούσε ο Δήμος να έκανε το φιλανθρωπικό αυτό έργο και να έπαιρνε και τά εύσημα, όμως προτιμά να μένει στο περιθώριο αφήνοντας τους εθελοντές σ’ αυτό το έργο. Τά χρήματα όμως θα τά πληρώνουν οι Δημότες.

72.000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ «ΜΠΟΝΑΜΑΣ» ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (5).Παίρνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» κύριος Νίκος Μακρίδης, έθεσε εύστοχα το ερώτημα αλλά και την πρόταση ότι, εφόσον χρηματοδοτείται η Ορθόδοξη Εκκλησία από τον Δήμο, θα πρέπει με το ίδιο σκεπτικό να χρηματοδοτείται για το φιλανθρωπικό της έργο και η μεγάλη κοινότητα των Ευαγγελικών Κατερίνης και κατ’ επέκτασιν και των Παλαιοημερολογιτών, εάν θέλει ο Δήμος να είναι ακριβοδίκαιος στην επιχορήγηση της οικονομικής βοήθειας για φιλανθρωπικούς σκοπούς τρίτων.

72.000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ «ΜΠΟΝΑΜΑΣ» ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (6).Εμείς με την σειρά μας να υπενθυμίσουμε ότι, και οι Ευαγγελικοί πληρώνουν δημοτικά τέλη, και μάλιστα αρκετά παχυλά, όπου μπορεί ο Δήμος να χρηματοδοτεί την κρατική εκκλησία.

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.sporeas.tv

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

253.000 ευρώ καλείται να επιστρέψει στο ΕΣΠΑ ο Δήμος Κατερίνης για το δωρεάν WiFi που δεν έγινε ποτέ.

 


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment