ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ. ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(20-06-2019)

 

Πώς να σταματήσω τα ρεπορτάζ όταν αυτά… έρχονται σ’ εμένα;

Αδύνατον να μην το δεί κάποιος περαστικός αυτό το ανήκουστο έκτρωμα τής εγκατάλειψης τού αύλειου χώρου τής Αστικής Σχολής Κατερίνης.

Δεν πάει πολύς καιρός όπου ο απερχόμενος δήμαρχος Κατερίνης -και νύν υποψήφιος βουλευτής Πιερίας με την Ν.Δ.- Σάββας Χιονίδης, έπλεκε το δικό του εγκώμιο για την συντήρηση τής Αστικής Σχολής και την πολύτιμη προσφορά του στον Πολιτισμό.

Έβαλε μηχανήματα να σκάψουν, να γκρεμίσουν, να καλλωπίσουν με λουλούδια, θάμνους και γρασίδι, και μπράβο του για όλα αυτά διότι οφείλω να του το αναγνωρίσω. Δήλωσε δε με υπερηφάνεια για το έργο του στην Αστική Σχολή, ότι: «Σχεδιάσαμε και ξεκινήσαμε την υλοποίηση μετατροπής των δύο ιστορικών μνημείων στην καρδιά της Κατερίνης, σε έναν τόπο καλαίσθητο […] Ένα όμορφο πάρκο πέριξ […]θα συνδέει και θα αναδεικνύει αυτό το ξεχωριστό και ιστορικό κομμάτι της πόλης». Εκτός τούτων, με υπερηφάνεια δήλωνε ότι:«ξεκινούμε την πλήρη αναβάθμιση της Αστικής Σχολής ως προς τον περιβάλλοντα χώρο…»!

Όμως…! Στις 25 Μαΐου 2019, έκανα ρεπορτάζ για την αρχή τής εγκατάλειψης (δείτε το ΕΔΩ) μήπως και ιδρώσει κάποιου υπευθύνου το αυτί και από ντροπή τουλάχιστον να ενεργήσει για τον καθαρισμό τού χώρου. Η σημερινή εικόνα αποδεικνύει ότι ούτε ντροπή υπάρχει ούτε ευαισθησία σ’ αυτούς τους ανθρώπους.

Ώς συνήθως, ο Δήμος Κατερίνης και δη ο υπεύθυνος τού χώρου τής Αστικής Σχολής, γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το έργο συντήρησης τού χώρου που ξοδεύτηκαν χρήματα φορολογουμένων. Το χάλι αυτό που παρατηρείται στον αύλειο χώρο, με τά χόρτα σχεδόν στο ύψος ανθρώπου και η εγκατάλειψη, δεν κολακεύει ούτε τον Δήμο ούτε τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο και εύλογα παρατηρούμε ότι μετά που έχασε τις εκλογές το επιτελείο τού Σάββα Χιονίδη παράτησαν τά πάντα στην μοίρα τους να μαραζώνουν και να καταστρέφονται. Αυτοί είναι οι κύριοι τού Δήμου Κατερίνης.

Όλα σχεδόν τά προεκλογικά έργα που διατυμπάνιζε ο απερχόμενος δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, εγκαταλείφθηκαν και δεν συνεχίζονται, αφέθηκαν δε για την επόμενη Δημοτική αρχή τού Κώστα Κουκοδήμου και Γιώργου Νταντάμη, και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουν και θα αποπερατωθούν ζητώντας όμως και τυχόν ευθύνες από τους απερχόμενους, είτε για πιθανή παράβαση καθήκοντος είτε για ενδεχόμενες ατασθαλίες, σύμφωνα με όσα βλέπουμε δηλαδή στα έργα, όπως στα Καταφιώτικα, στο νέο Πολιτιστικό Κέντρο, και ουκ έστιν αριθμός όπου πρέπει να σταθούμε!!!

Ο κύριος Σάββας Χιονίδης, ο ηττημένος και απερχόμενος δήμαρχος Κατερίνης, μετά από τις… «επιτυχίες» του με τά έργα του αυτά, έθεσε υποψηφιότητα και για βουλευτής Πιερίας με την Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον αποδέχθηκε μη λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ετυμηγορία τού λαού τής Κατερίνης. Ας είναι.

Τέλος, έως ότου κύριοι τού Δήμου παραδώσετε την σκυτάλη στους νέους δημάρχους, φανείτε τουλάχιστον ευαισθητοποιημένοι και αποτελειώστε ότι αρχίσατε για να ρίξετε στάχτη στα μάτια μας ότι κάνετε έργα για να πάρετε την ψήφο μας. Επειδή ο λαός πλέον δεν μασάει απαιτεί με την υποχρέωση πού έχετε να καθαρίσετε και την Αστική Σχολή καθώς και κάθε άλλο έργο που μπορεί να τελειώσει σύντομα. Μη ξεχνάτε ότι όλοι σας θα ελεγχθείτε από την νέα Αρχή από την 1η Σεπτεμβρίου.

 

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο