Αθωώθηκε Ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος Κατηγορούμενος Για Παράβαση Καθήκοντος.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (30-03-2024).

 

Νωρίς το πρωΐ της Παρασκευής 29 Μαρτίου 2024 βρεθήκαμε στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσουμε στο Εφετείο την δίκη του Μητροπολίτη Κίτρους Γεωργίου, κατά κόσμον Γεώργιος Χρυσοστόμου, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος επί της προεδρίας του στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Λίγο πριν τις 9π.μ. έφτασε και ο μητροπολίτης με το αυτοκίνητο της μητρόπολης όπου και στάθμευσε ο οδηγός του μπροστά στο δικαστικό μέγαρο.

Μετά από την πολύωρη ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο η αγόρευση της κυρίας εισαγγελέως πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για τον λόγο ότι, ευσταθούν οι κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος εφόσον διαπιστώθηκε παράνομη Ε.Δ.Ε., δηλαδή Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε από μη εξουσιοδοτημένο άτομο, δηλαδή από τον συγκατηγορούμενο του μητροπολίτη, εφόσον ο νόμος αναγνωρίζει μόνο μόνιμους υπαλλήλους για διεξαγωγή μιάς ΕΔΕ. Κατηγορήθηκαν ότι την παράνομη ΕΔΕ την έκαναν για να κατηγορήσουν τις ενάγουσες, να τις ταλαιπωρήσουν και να τις διώξουν ποινικά για πειθαρχικά παραπτώματα που δεν στοιχειοθετήθηκαν και συμπέρανε η κυρία εισαγγελέας ότι εντέχνως υπήρξε δόλος στην πράξη αυτή.

Ο μητροπολίτης Γεώργιος στην απολογία του αναγνώρισε το λάθος του να υπογράφει έγγραφα εν λευκώ και αυτό το απέδωσε στον καλό του χαρακτήρα.

Ρωτήθηκε από την κυρία εισαγγελέα εάν στο παρελθόν είχε καταδίκη για πλαστογραφία και ομολόγησε ο κύριος Γεώργιος ότι κατηγορήθηκε για πλαστογραφία το έτος 2019.

Επίσης αναγνώρισε ο Γεώργιος ότι ήταν παράνομο που άφηνε μη εξουσιοδοτημένα άτομα να τηρούν τα πρακτικά της σχολής και απέδωσε την πράξη του αυτή στην απουσία της γραμματέως που είναι και μια από τις ενάγουσες στην δίκη.

Ο μητροπολίτης δήλωσε ότι υπάρχει σωρεία καταγγελιών εις βάρος του αλλά ανώνυμες με συνέπεια να υπάρχει κάποιο αδικαιολόγητο μένος εις βάρος του.

Ο συνήγορος του μητροπολίτη στην αγόρευση του μεταξύ άλλων είπε ότι, ένα πόρισμα ΕΔΕ δεν μπορεί να προκαλέσει ζημία στις ενάγουσες υπαλλήλους και κατά συνέπεια η κατηγορία δεν ενέχει αξιόποινες πράξεις και ζήτησε την απαλλαγή αμφοτέρων των κατηγορουμένων.

Μετά από διακοπή για σύσκεψη της έδρας βγήκε η απόφαση όπου και μονολεκτικά η πρόεδρος του δικαστηρίου απάλλαξε τους κατηγορουμένους με την λέξη «ΑΘΩΟΙ» δίχως περαιτέρω αιτιολόγηση της αθωωτικής απόφασης.

 

Γιώργος Οικονομίδης Freelance Journalist, Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος

 

 

 

 

 

 

 

 

www.Pieria.tv ©2024

 

 


Μοιραστείτε το Άρθρο