ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΦΡΕΑΤΙΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔ. ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (01-07-2023).

 

Μετά από καταγγελία που μου έγινε για επικίνδυνο φρεάτιο στην σήραγγα του σιδηροδρομικού σταθμού Κατερίνης, επισκέφθηκα το σημείο για να κάνω ρεπορτάζ.

Αυτό που αντίκρισα επαληθεύει την καταγγελία ενώ βλέπουμε στο βίντεο του λόγου το ασφαλές.

Καταστρέφεται σταδιακά το κομμάτι αυτό του φρεατίου με την διέλευση των οχημάτων βαρέων και μη. Σύντομα μπορεί να γίνει και καθίζηση ενώ με τά κτυπήματα από τις ρόδες των οχημάτων, και εφόσον κουνιέται η σχάρα του φρεατίου, υπάρχει και η πιθανότητα της εκσφενδόνισης της σχάρας με ότι αυτό συνεπάγεται για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Την κατάσταση της υπογειοποίησης του Σταθμού Κατερίνης, όπου από επάνω περνούν τα τρένα, μπορεί κάποιος να την χαρακτηρίσει και ως «αμαρτωλή». Δεκαετίες τώρα η παλαιότητα του τούνελ δημιουργεί προβλήματα, με το χειρότερο να στάζουν μέσα νερά με την βροχή και να πλημυρίζει το οδόστρωμα, ενώ παλαιότερα διακόπτονταν και η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω πλημύρας.

Καμιά δημοτική αρχή δεν κατάφερε να ομαλοποιήσει την κατάσταση ενώ τώρα βλέπουμε και το φρεάτιο να καταστρέφεται κυκλικά και τά σίδερα να κάνουν την εμφάνιση τους όπου μπορεί κάλλιστα να τρυπήσουν και κάποιο λάστιχο οχήματος με συνέπεια την εκτροπή και σύγκρουση εφόσον και οι οδηγοί με μεγάλη ταχύτητα διανύουν την σήραγγα, όπως βλέπουμε και στο βίντεο.

Καλείται πλέον η αρμόδια υπηρεσία να δώσει τέλος στα όποια προβλήματα βλάπτουν την ομαλή διέλευση και να προλάβει τυχόν ατυχήματα και πιθανόν δυστυχήματα.

 

Γιώργος Οικονομίδης, Freelance Journalist, Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος

 

www.Pieria.tv ©2023

 

 

 

 

 

 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2023
Μοιραστείτε το Άρθρο