ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (14-12-2023).

 

Nan Tien Temple, Wollongong NSW, Australia.

Ο Βουδιστικός ναός Nan Tien βρίσκεται στο Berkeley – ένα προάστιο του Wollongong στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία.

Ο ναός ιδρύθηκε το 1967 από τον Hsing Yun, ο οποίος κατέχει πάνω 200 ναούς παγκοσμίως.

Ο ναός Nan Tien σημαίνει στην Κινεζική γλώσσα «ο παράδεισος του Νότου» ενώ αυτός ο βουδιστικός ναός είναι ο μεγαλύτερος στο νότιο ημισφαίριο.

Τα εγκαίνια του ναού έγιναν τον Οκτώβριο του 1995 και λειτουργεί ως σημαντικό πολιτιστικό κέντρο που γεφυρώνει διαφορετικούς πολιτισμούς ενώ αποτελεί χώρο για ντόπιους και διεθνείς τουρίστες.

Με την κάμερά μου κατέγραψα κάποια κύρια σημεία του ναού όπου μας δίνουν μια μερική εικόνα του μεγαλειώδους χώρου.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ

Το 1990, ο δήμαρχος του Wollongong υποστήριξε την ιδέα της οικοδόμησης ενός βουδιστικού ναού και στην συνέχεια δώρισε την έκταση 26 στρεμμάτων για την οικοδόμηση του ναού. Το έργο ξεκίνησε το 1992 και κατασκευάστηκε μέσα σε 2 χρόνια.

Ο ναός Nan Tien στο κύριο Ιερό του έχει 5 μεγάλους γαλήνιους Βούδες που περιβάλλονται από 10.000 μικρότερους Βούδες.

Στον ναό οι άνθρωποι μπορούν να εξασκήσουν και να κατανοήσουν το «Ντάρμα», δηλαδή τις διδασκαλίες του Βούδα. Μπορεί ο καθένας να έρθει στο κύριο Ιερό για να προσευχηθεί και να υποβάλει τα σέβη του στον Βούδα.

Γεμάτη από βουδιστικά αγάλματα η έκταση αυτή προσφέρει ανάπαυλα στους επισκέπτες ενώ τα κτήρια είναι φαντασμαγορικά με την Κινεζική τέχνη.

Η Βουδίστρια ιέρεια, πρόκειται εδώ για γυναίκα με ξυρισμένη την κεφαλή της, προσκυνάει στον ναό για να προετοιμαστεί στην παραδοσιακή εκτέλεση του τυμπάνου.

Σήμερα, οι περισσότεροι βουδιστικοί ναοί και τα μοναστήρια τους χρησιμοποιούν τύμπανα στην πρακτική του διαλογισμού.

Το τύμπανο βρίσκεται παντού σε όλες τις σχολές του Βουδισμού.

Αφήνω πίσω τον ναό και επιστρέφω στην βάση μου ελπίζοντας η σύντομη αυτή περιήγηση μου να σας έδωσε έστω και μια μικρή εικόνα της Βουδιστικής θρησκείας που έχει κάποιες ομοιότητες με την Χριστιανική θρησκεία, επαναλαμβάνω, την θρησκεία, ενώ είναι αντίθετη με τον Βιβλικό Χριστιανισμό όπως υπάρχει στην Καινή Διαθήκη του Ιησού Χριστού.

 

www.Pieria.tv ©2023

 

 

 

 


Μοιραστείτε το Άρθρο