«Εθισμοί και εξαρτήσεις στη σύγχρονη κοινωνία» και η αντιμετώπιση τους.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (08-04-2024).

 

Εκδήλωση για την μάστιγα των ημερών μας, που είναι οι εθισμοί και οι εξαρτήσεις που δεν έχουν να κάνουν μόνο με ναρκωτικές ουσίες αλλά και με το διαδίκτυο, την πορνογραφία και ένα σωρό άλλα πράγματα, έγινε την Κυριακή 7 Απριλίου στο Σχολικό Κτήριο της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης, στην οδό Νικομηδείας 38.

Τους ομιλητές παρουσίασε ο ποιμένας της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης Νίκος Σταμούλης.

Την εκδήλωση την διοργάνωσε η διακονία του «Κεραμέα-Φιλήμονα» με κύριο θέμα «Εθισμοί και εξαρτήσεις στη σύγχρονη κοινωνία» και η αντιμετώπιση τους.

Την εκδήλωση την συντόνισε η κα. Σοφία Πορτινού, Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια και Επιστημονική Συνεργάτης της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ-Αιγινήτειο Νοσοκομείο, καθώς και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι ομιλητές και τα θέματα τους:

Γιώργος Μπράουν, Κλινικός Ψυχολόγος, Επιστημονικός Δ/ντής «Φιλήμων»: Εθισμός/εξάρτηση: Ορισμός, στάδια, αιτιολογικοί και παράγοντες διαιώνισης, είδη εξαρτήσεων, θεραπεία.

Μιχάλης Μυλωνάς, Ειδικός Θεραπευτής, Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης, που εργάζεται στο Κρατικό Ανοιχτό Πρόγραμμα Απεξάρτησης «ΑΡΓΩ»: Εθισμός/εξάρτηση: Προφίλ του εθισμένου σήμερα.

Κώστας Χατζόπουλος, Εθισμός/εξάρτηση: Λειτουργικά εξαρτημένοι. Η παγίδα.

Κώστας Τριανταφυλλίδης, υπεύθυνος «Κεραμέα»: Εθισμός/εξάρτηση: Η σταδιακή παρείσφρηση στους χώρους της Εκκλησίας. Αντιμετώπιση.

Χορηγός επικοινωνίας: www.Pieria.tv

 

Γιώργος Οικονομίδης Freelance Journalist, Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος

 

 

 

 

 

 

 

 

www.Pieria.tv ©2024

 

 

 


Μοιραστείτε το Άρθρο