Η ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΝΟΣΕΙ»! ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΤΟΙΧΟΙ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (13-02-2024).

 

Δεν είναι τωρινό το πρόβλημα της Αστικής Σχολής Κατερίνης, εδώ και χρόνια υπάρχει αυτή η κατάσταση των σοφάδων στους εξωτερικούς τοίχους που σαπίζουν και καταρρέουν.

Με ρεπορτάζ μου ανέδειξα το πρόβλημα παλαιόθεν στην Pieria.tv αλλά δυστυχώς οι εκάστοτε δημοτικές αρχές αγνόησαν και απαξίωσαν την ζημιά όπου συν τω χρόνω χειροτερεύει.

Ευελπιστούμε τουλάχιστον η νέα δημοτική αρχή να μεριμνήσει για την αποκατάσταση του κτηρίου διότι η Αστική Σχολή είναι… Σχολή. Πότε λοιπόν οι αρμόδιες αρχές θα σπουδάσουν πολιτισμό σε μια τέτοια Σχολή;

Για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί Αστική Σχολή, όπου πιθανόν να συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι δημοτικοί «άρχοντες», ας μάθουν ότι είναι κτήριο νεοκλασικής αρχιτεκτονικής όπου κτίστηκε το 1905. Υπήρξε το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κατερίνης έως το 1999. Μετά με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού χαρακτηρίστηκε έργο τέχνης «ειδικής προστασίας».

Μιάς προστασίας όμως, που δυστυχώς στον Δήμο μας, δεν χαρακτηρίζεται ως «ειδική», με συνέπεια να απαξιεί έως και το Υπουργείο πολιτισμού.

 

Γιώργος Οικονομίδης Freelance Journalist, Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος

 

 

 

 

 

 

 

 

www.Pieria.tv ©2024

 

 

 


Μοιραστείτε το Άρθρο