ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ & ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Μήπως Χύνονται Κροκοδείλια Δάκρυα Για Τον Αγαθόνικο;

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (12-06-2024).

 

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ.

Κοιμητήριο Αγίου Λαζάρου στην Κατερίνη,… εδώ και πολλά χρόνια ο κάθε επισκέπτης μπορούσε να δεί στην αριστερή πλευρά, κοντά στο οστεοφυλάκιο, έναν τσιμεντένιο άδειο τάφο μη γνωρίζοντας οι πολλοί σε ποιόν θα μπορούσε να ανήκει.

Και όμως, προοριζόταν για το σκήνωμα του τέως μητροπολίτη Κίτρους Αγαθόνικου.

Φωτογραφία Αρχείου.

Ο Αγαθόνικος για πάνω από μια δεκαετία, λόγω της ασθένειάς του, ήταν κλινήρης σε υπόγειο δωμάτιο της Μητρόπολης Κατερίνης. Πρίν λίγες ημέρες, στις 10 Ιουνίου 2024, άφησε την τελευταία του πνοή όπου και έγινε γνωστό από το φειδωλό δελτίο τύπου της Μητρόπολης, γράφοντας τά εξής:

«Από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοινώνεται μετά θλίψεως αλλά και Αναστάσιμης ελπίδας ότι εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρώην Κίτρους Γέροντας Αγαθόνικος. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Γέροντας Αγαθόνικος, έπειτα από πολυετή ασθένεια, άφησε ειρηνικά την τελευταία πνοή του το πρωί της Δευτέρας 10 Ιουνίου, νοσηλευόμενος κατ’ οίκον στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης. Το σκήνωμα θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης».

Μετά τον θάνατο του πρώην Μητροπολίτη Κίτρους Αγαθονίκου ακούμε και διαβάζουμε πάμπολλες θλιμμένες ανακοινώσεις από προύχοντες, και όχι μόνο, του Νομού μας. Δεν γνωρίζω όμως πόσοι από όλους αυτούς επισκέφθηκαν έστω και μια φορά τον Αγαθόνικο στην 10ετή ασθένειά του όπου κείτονταν σε δωμάτιο υπογείου του Μητροπολιτικού μεγάρου για να εκφράσουν την λύπη τους και την συμπαράστασή τους στον γέροντα.

Μήπως λοιπόν όλα αυτά τα… «δάκρυα» που χύνονται «κατόπιν εορτής» είναι… κροκοδείλια;

Στον Ναό Θείας Αναλήψεως έγινε η νεκρώσιμη ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη όπου και ακολούθησε ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο Αγίου Λαζάρου Κατερίνης όπου και παρακολουθούμε τά πλάνα.

Δηλώσεις στην κάμερα έκανε ο νυν μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος.

Πέραν τούτου, ως μητροπολίτης ο Αγαθόνικος, εκτός από την καλή παρακαταθήκη που άφησε στον λαό της Πιερίας, όπου και αγαπήθηκε όσο κανείς άλλος μητροπολίτης, άφησε –καθώς ακούγεται- και κάποια περιουσία πίσω του καθώς και αξιόλογες τραπεζικές καταθέσεις. Για τον λόγο ότι συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού που υπάρχει στην ζωή είναι μια πρώτη εξαδέλφη του η οποία και αόκνως τον υπηρετούσε στα χρόνια της ασθένειάς του, όσο μπορούσε δηλαδή λόγω κάποιων κωλυμάτων, εύλογα ερωτώ, πού θα καταλήξει όλη αυτή η περιουσία εάν όχι στους κατά σάρκα κληρονόμους;

Θα επανέλθω…

 

Γιώργος Οικονομίδης Freelance Journalist, Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος

 

 

 

 

 

 

 

 

www.Pieria.tv ©2024

 

 


Μοιραστείτε το Άρθρο