ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (06-04-2024).

 

Εδώ υπάρχουν τά γνωστά θεραπευτικά λασπόλουτρα. Γνωστά σε λίγους όμως διότι οι πολλοί ούτε κάν γνωρίζουν ότι υπάρχουν αυτά στην πόρτα τους, και μάλιστα εντελώς δωρεάν.

Οι λίμνες αυτές που βλέπετε στον δέκτη σας, εμπεριέχουν τόσο αλάτι, εξ’ ού και η ονομασία της περιοχής ως Αλυκές, που μπαίνοντας μέσα δεν βουλιάζεις αλλά επιπλέεις στην επιφάνεια όπως στην Νεκρά Θάλασσα του Ισραήλ.

Η λάσπη είναι θεραπευτική για το σώμα αλλά και τον οργανισμό μας και καθώς λένε κατάλληλη για θεραπεία ή ανακούφιση τέλος πάντων των αρθριτικών μας.

Έτσι και εγώ βρέθηκα επί τόπου για να πειραματιστώ την περιβόητη αυτή λάσπη.

Η διαδικασία είναι απλή.

Αλείφεις το σώμα σου με την λάσπη, περιμένεις να ξεραθεί επάνω σου σχεδόν μια ώρα, ή όσο την αντέξεις στο δέρμα σου, μετά μπαίνεις στο νερό να ξεπλυθείς και απολαμβάνεις το μπάνιο σου αν θέλεις επιπλέοντας επάνω στο νερό και στο αλάτι.

Στο τέλος, ακριβώς απέναντι από τις λίμνες αυτές, υπάρχει η καταγάλανη θάλασσα των Αλυκών όπου και μπορείς να απολαύσεις το θαλάσσιο μπάνιο σου με περιεκτικότητα αλατιού στο 11% σε αντίθεση με το 20% των λιμνών, όπως τουλάχιστον μας πληροφόρησαν.

Κάποιοι προσπαθούν να κρατήσουν μυστικό το μέρος αυτό, δίχως την σχετική δημοσιότητα, διότι καθώς λένε εάν το μάθει ο κόσμος θα γεμίσει ο χώρος και θα δυσκολευτούν οι ίδιοι να απολαύσουν την δωρεάν αυτή φυσική απόλαυση.

Τα καλά και συμφέροντα δηλαδή, όταν σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας.

Τέλος, να σας πούμε ότι η περιοχή αυτή ανήκει πλέον σε ιδιώτες και όχι στο κράτος ή στον Δήμο που υπάγονται οι Αλυκές.

Στο ρεπορτάζ από τις αλυκές Κίτρους και τον λασπότοπο, ήταν ο Γιώργος Οικονομίδης για την διαδικτυακή www.Pieria.tv

 

Γιώργος Οικονομίδης Freelance Journalist, Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος

 

 

 

 

 

 

 

 

www.Pieria.tv ©2024

 

 

 


Μοιραστείτε το Άρθρο