ΠΑΝΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (27-05-2024).

 

Εάν τύχει να μπείτε από την Κατερίνη στον αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη και έχετε σκοπό να βγείτε από την πρώτη έξοδο προς τον Περιφερειακό Κατερίνης, πρέπει να προσέξετε το εξής σημαντικό, αφού πρώτα σας υπενθυμίσω αυτό.

Πολυετής ήταν η ταλαιπωρία της Κατερίνης με την κλειστή είσοδο και έξοδο στον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκης – Αθηνών από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, και ευτυχώς έφτασε στο τέλος της με την παράδοση του στην κυκλοφορία δίδοντας μια «ανάσα» σε ντόπιους και επισκέπτες. Υπάρχει όμως μια επιπλέον έλλειψη που θα πρέπει να τακτοποιηθεί, και αυτό είναι το «σημαντικό» που ανάφερα πρίν λίγο.

Πρόκειται για την πρώτη έξοδο προς τον περιφερειακό Κατερίνης, δηλαδή από Κατερίνη μπαίνοντας στον αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη, η πρώτη έξοδος που γράφει προς Κορινό, οδηγεί στον περιφερειακό όπου στα δεξιά οδηγεί προς Παραλία ενώ στα αριστερά προς την παλαιά εθνική οδό, στον κόμβο Βροντινού.

Στην έξοδο υπάρχει ένας φωτεινός σηματοδότης όπου δυστυχώς η αναμονή του για το πράσινο διαρκεί… διαπαντός! Δηλαδή, την πρώτη φορά που περίμενα στο κόκκινο, με πήρε πάνω από 10 λεπτά όπου προσπαθώντας από αγανάκτηση να «περάσω το κόκκινο» τότε άναψε πράσινο και πέρασα. Δεν θα παρανομούσα εννοείται.

Εχθές κάνοντας την ίδια διαδρομή, εκτός Κατερίνης, αποφάσισα και πάλι να περάσω από το σημείο εκείνο της εξόδου μήπως και ο σηματοδότης ήταν χαλασμένος εκείνη την φορά. Και πάλι όμως περίμενα να ανάψει πράσινο περισσότερο από 10 λεπτά και αποφάσισα να καλέσω το 100 όπου και ενημέρωσα τον αστυνομικό βάρδιας για το πρόβλημα αυτό και αν θα έπρεπε να περάσω με το κόκκινο προσεκτικά. Τελικά βρέθηκε η λύση του προβλήματος. Το κόκκινο φανάρι ανάβει πράσινο, μου είπε στο τηλέφωνο ο αστυνομικός, όταν πλησιάσει το όχημα κοντά στον σηματοδότη, έτσι και έγινε. Πλησίασα στο ένα μέτρο το κόκκινο και αμέσως άναψε το πράσινο. Ευχαρίστησα τον αστυνομικό και συνέχισα τον δρόμο μου.

Στο βίντεο ακούμε την συνομιλία μας που κατέγραψε η κάμερα του αυτοκινήτου μου.

Το πρόβλημα όμως πού είναι;

Δεν θα έπρεπε οι αρμόδιοι για τους σηματοδότες να τοποθετήσουν εκεί μια πινακίδα ή ένα ειδικό σήμα που να ενημερώνει τους οδηγούς ότι πρέπει να σταματούν ακριβώς από κάτω από τον σηματοδότη για να ανάψει πράσινο; Μη γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνουμε, όπως δεν γνώριζα και εγώ δηλαδή, θα περιμένουμε στην συνηθισμένη απόσταση στο κόκκινο ματαίως για να ανάψει το πράσινο και να συνεχίσουμε την διαδρομή μας.

Η ταλαιπωρία που μας επιβάλλεται από αναρμόδιους αρμόδιους φτάνει στα όρια του εκνευρισμού. Φτάνει πια ο εμπαιγμός και η κοροϊδία, ενημερώστε τους οδηγούς για το σκεπτικό σας που μας είναι αδύνατο να το κατανοήσουμε. Άκου να σταματάμε κάτω από το κόκκινο για να ανάψει το πράσινο! Πώς θα το γνωρίζουμε αυτό κύριοι; Φτάνει πια, συνέρθετε ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ και τοποθετήστε την απαραίτητη σήμανση προς γνώση των οδηγών…!

 

Γιώργος Οικονομίδης Freelance Journalist, Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος

 

 

 

 

 

 

 

 

www.Pieria.tv ©2024

 

 


Μοιραστείτε το Άρθρο