Θαλάσσιες Νάρκες Του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Ξεχασμένες Στα Βάθη Της Θάλασσας.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (08-07-2023).

 

Τρόμος στα βάθη της θάλασσας με ξεχασμένες θαλάσσιες νάρκες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στα Μεσάγγαλα στο σημείο Καστρί-Λουτρό της Λάρισας, όπου για δεκαετίες παρέμεναν «σιωπηλές» και έτοιμες να εκραγούν σε συνθήκες ενεργοποίησης τους με απρόβλεπτες καταστροφικές συνέπειες.

Την πρώτη νάρκη την εντόπισε στις 31 Μαΐου 2016 ο επαγγελματίας δύτης Λάζαρος Παπαδόπουλος από την Κατερίνη, όπου και ενημέρωσε το Πολεμικό Ναυτικό και μαζί με τις Ομάδες Υποβρύχιων Καταστροφών (Ο.Υ.Κ) προέβησαν στην εξουδετέρωση της. Τα υποβρύχια πλάνα με την βόμβα είναι του Λάζαρου Παπαδόπουλου την στιγμή που εντόπισε το… «θηρίο».

Ο ίδιος δύτης, ο συντοπίτης μας Λάζαρος Παπαδόπουλος, εντόπισε και δεύτερη νάρκη στην Πλάκα Λιτοχώρου, περιοχή Γκρέμια, ενώ πρίν λίγο καιρό, και συγκεκριμένα στις 10 Ιουνίου 2023, εντόπισε και τρίτη νάρκη στην ίδια υποθαλάσσια περιοχή στα Μεσάγγαλα όπου και πάλι ενημέρωσε το Πολεμικό Ναυτικό.

Με την Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών και παρουσία του Λιμενικού Σώματος, εξουδετέρωσαν και αυτή την νάρκη ενώ τά πλάνα με την έκρηξη είναι αποκαλυπτικά και τραβήχτηκαν από άνδρες των Υποβρύχιων Καταστροφών όπου και δόθηκαν στον Λάζαρο Παπαδόπουλο και τα εξασφάλισε η διαδικτυακή Pieria.tv

Σε δύτες, όπως ο κύριος Παπαδόπουλος, χρωστάμε πολλά για τέτοιου είδους ανακαλύψεις που κάνουν για την δική μας προστασία.

 

Γιώργος Οικονομίδης, Freelance Journalist, Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος

 

www.Pieria.tv ©2023

 

 

 

 

 

 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2023
Μοιραστείτε το Άρθρο