Βλάβη Στον Κεντρικό Αγωγό Ύδρευσης Της ΔΕΥΑ Κατερίνης Άφησε Δίχως Νερό Την Πόλη.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (09-05-2024).

 

Από τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα Πέμπτη 9 Μαΐου έμεινε η πόλη της Κατερίνης δίχως νερό λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό στην διασταύρωση των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου και Αβέρωφ.

Περίπου στις 2 τα ξημερώματα διακόπηκε η ύδρευση της πόλης από την βλάβη ενώ για 12 ώρες, έως στις 2 το μεσημέρι, οι κάτοικοι είπαν «το νερό νεράκι».

Συνεργεία της ΔΕΥΑΚ κατέβαλαν προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης όπου και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες το μεσημέρι της ίδιας ημέρας όπου και επανήλθε η υδροδότηση.

Το παράδοξο είναι, ότι, οι πολίτες αδυνατούσαν να επικοινωνήσουν με την ΔΕΥΑΚ εφόσον το τηλέφωνο ήταν συνεχώς κατειλημμένο ή… κατεβασμένο δίχως να υπάρχει απάντηση στο κάλεσμα. Και εγώ δημοσιογραφικά προσπάθησα να επικοινωνήσω για πληροφορίες αλλά στάθηκε αδύνατον.

Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από το δελτίο τύπου της ΔΕΥΑΚ.

Φωτογραφίες μου από το μησημέρι της Πέμπτης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, λόγω της βλάβης πλημμύρισαν υπόγεια παρακείμενων καταστημάτων καταστρέφοντας εμπόρευμα που η αξία των ζημιών τους ανέρχεται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Ποιος τελικά θα πληρώσει την ζημιά; Θα αποζημιωθούν οι καταστηματάρχες; Εάν ναι, που θα πρέπει να γίνει, τότε θα επιβαρυνθούν και πάλι οι φορολογούμενοι δημότες;

Μήπως θα μας ερχόταν «φθηνότερα» εάν ο δήμος αποφάσιζε να αλλάξει το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης;

 

Γιώργος Οικονομίδης Freelance Journalist, Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος

 

 

 

 

 

 

 

 

www.Pieria.tv ©2024

 

 

 


Μοιραστείτε το Άρθρο