Υποστελεχωμένος ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού; Τρία Χρόνια Αίτησης Παροχής Νερού Ακόμα Περιμένει.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (30-06-2023).

 

Είναι να απορεί κανείς με την αδυναμία –αν όχι αδιαφορία ή και απαξίωση– του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού να εξυπηρετήσει αιτήσεις νέας παροχής νερού με την δικαιολογία ότι υπάρχει ένας υδραυλικός στον Δήμο που δεν… προλαβαίνει!

Και όμως, υδραυλικός δεν υπάρχει κανείς παρά μόνο εκτελεί χρέη υδραυλικού ο υδρονομέας του Δήμου όπου και καθημερινά «τρέχει» για βλάβες του δικτύου. Βλάβες καθημερινά; Μα είναι δυνατόν; Τόσο σάπιο είναι το δίκτυο ύδρευσης στον Δήμο όπου οι βλάβες πάνε και έρχονται;

Τι κάνετε κύριε δήμαρχε, Αναστάσιε Μανώλα, για τον Δήμο;

Δεν είστε ικανός στα χρόνια της δημαρχίας σας να αποκαταστήσετε ένα τόσο σοβαρό και αναγκαίο, για την διαβίωση των κατοίκων, πρόβλημα νερού όπου είναι το πολυτιμότερο αγαθό;

Έρχομαι στο προκείμενο:

Εδώ και 3 περίπου χρόνια κατατέθηκε ηλεκτρονικά, μέσω του προέδρου του χωριού Αλώνια Πιερίας, αίτηση στον Δήμο για νέα παροχή νερού σε κεντρικό οικόπεδο με νεαρά φρουτόδεντρα και άλλα κηπευτικά που χρίζουν ανάγκης ποτίσματος για την ανάπτυξη τους, καθώς και ότι στο οικόπεδο κτίζεται νέα κατοικία, και έως σήμερα καμιά ενέργεια δεν έγινε από τον Δήμο του κυρίου Μανώλα να παράσχει νερό στον ενδιαφερόμενο πολίτη.

Μετά από 2 χρόνια από την υποβολή της αίτησης, υπήρξε επικοινωνία με τον Δήμο για την πορεία της αίτησης και η απάντηση ήταν ότι δεν την βρίσκουν πουθενά. Καλά μέχρι εδώ, ας δεχθούμε ότι κάπου μπορεί να παράπεσε η αίτηση. Εστάλη και πάλι η αίτηση όπου και την παρέλαβαν αλλά για ένα χρόνο και πάλι σιωπή ιχθύος!

Σε νέα επικοινωνία του αιτούντος με τον Δήμο, του ζητήθηκε να αποστείλει τά σχετικά αποδεικτικά ανέγερσης της κατοικίας, όπως η άδεια οικοδομής, τα σχέδια του σπιτιού, τοπογραφικό οικοπέδου κλπ. όπερ και εγένετο. Εστάλησαν, τά παρέλαβαν από τον Δήμο αλλά η αναμονή έως και σήμερα προδίδει μάλλον, όχι αδυναμία αλλά αδιαφορία και απαξίωση του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού προς τον δημότη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η αγανάκτηση του δημότη είναι εμφανής. Στο διπλανό οικόπεδο, στο οποίον υπάρχει σπίτι ακατοίκητο για δεκαετίες και ετοιμόρροπο, υπήρχε μιά αχρησιμοποίητη παροχή νερού αλλά στην ουσία η παροχή αυτή ήταν μέσα στο οικόπεδο του αιτούντος όπου και πρόσφατο τοπογραφικό απέδειξε ότι το διπλανό οικόπεδο καταπάτησε μεγάλο μέρος του οικοπέδου του αιτούντος.

Για να απαλλάξει ο δημότης τον Δήμο από την «ταλαιπωρία» ανασκαφής του δρόμου για την νέα παροχή, συνέδεσε την υπάρχουσα και επικοινώνησε με τον υδραυλικό-υδρονομέα ενημερώνοντας τον για την ενέργεια που έκανε και ότι αγοράστηκε το απαραίτητο φρεάτιο καθώς και το ρολόϊ νερού και θα έπρεπε ο υδραυλικός να έρθει να το συνδέσει. Τίποτα δεν συνέβη και καλώς που δεν συνέβη διότι η παροχή αυτή έχει -για άγνωστο λόγο- την μισή πίεση νερού από τις άλλες παροχές και αδύνατον θα είναι να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ύδρευσης, όπως να στέλνει νερό στην κατοικία, μπάνιο, κουζίνα κλπ, και συνάμα να ποτίζει τον χώρο του οικοπέδου.

Γι’ αυτό απαιτείται ανασκαφή για σύνδεση σωστής παροχής νερού από τον κεντρικό αγωγό, κάτι που θα πρέπει να σκαφτεί ο κεντρικός δρόμος όπου μάλλον αποφεύγει να κάνει ο Δήμος.

Το ποτήρι της υπομονής ξεχείλισε και η δημοσιοποίηση του προβλήματος μετά από 3 χρόνια είναι αναπόφευκτη μήπως και ευαισθητοποιηθεί ο δήμαρχος Αναστάσιος Μανώλας, ο οποίος οσονούπω θα ζητήσει και πάλι την ψήφο των δημοτών για την επανεκλογή του στον δημαρχιακό θώκο, και να ζητήσει από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να εξυπηρετήσει την αίτηση!

Πέραν τούτου, πληροφορούμαι ότι, και άλλη αίτηση παροχής νερού στο ίδιο χωριό εκκρεμεί εδώ και τρείς μήνες δίχως αποτέλεσμα, παρά τις εύλογες ενέργειες του προέδρου του χωριού να δοθούν στους δημότες οι νέες παροχές.

Τι στο καλό συμβαίνει στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού;

Όπως προανέφερα, δεν υπάρχει υδραυλικός στον Δήμο, παρά μόνον ο υδρονομέας (ήρωας καθώς φαίνεται) εκτελεί τά καθήκοντα του υδραυλικού για να αποκαθιστά καθημερινά τις βλάβες στα παρακείμενα χωριά δίχως να δύναται να βρεί χρόνο για σύνδεση νέας παροχής νερού στους αιτούντες. Αυτό αποδεικνύει ότι ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού υπολειτουργεί…!

Δυστυχώς ο δήμαρχος κύριος Μανώλας μάλλον δεν έχει δείγματα θέλησης εξυπηρέτησης, των εν λόγω κατοίκων εν προκειμένω, και κατά συνέπεια εάν δέν λυθεί το πρόβλημα θα γίνουν άλλες ενέργειες στις αρμόδιες υπηρεσίες κατά του Δήμου εφόσον στερεί ο Δήμος το πολύτιμο αγαθό από τους δύο κατοίκους του χωριού που αιτούνται ύδρευση.

Υ.Γ. Για την ακαταλληλότητα του νερού για πόση στα Αλώνια Πιερίας, θα αναφερθώ σε επόμενο ρεπορτάζ όπου και πιθανόν να αναζητηθούν ευθύνες για την εγκατάληψη της νέας δεξαμενής που κατασκευάστηκε επί δημαρχίας Ευάγγελου Λαγδάρη και απαξιώνεται από τον νυν δήμαρχο Αναστάσιο Μανώλα.

 

Γιώργος Οικονομίδης, Freelance Journalist, Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος

 

www.Pieria.tv ©2023

 

 

 

 

 

 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2023
Μοιραστείτε το Άρθρο