ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΜΠΕΤΤΥΣ ΣΚΟΥΦΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(13/02/2019)

 

Η τρίτη κατά σειρά αναβολή δόθηκε στην δίκη των συλληφθέντων για τα επεισόδια με τα ΜΑΤ έξω από την οικία τής βουλεύτριας Σύριζα Πιερίας Μπέττυς Σκούφα την 25η Ιανουαρίου 2019 με αιτία την υπογραφή τής Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πρωτόδικα στις 28 Ιανουαρίου 2019 δόθηκε αναβολή στην δίκη για τις 30 Ιανουαρίου λόγω της μη προσέλευσης των αστυνομικών μαρτύρων κατηγορίας. Και πάλι οι μάρτυρες αστυνομικοί δεν προσήλθαν στην δίκη στις 30 Ιανουαρίου επικαλούμενοι υπηρεσιακούς λόγους και η έδρα αποφάσισε αναβολή τής δίκης για σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2019 με την εντολή να γίνει προσέλευση των κατηγόρων αστυνομικών.

Σήμερα 13 Φεβρουαρίου άρχισε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η αναβληθείσα δίκη των εννέα κατηγορουμένων αλλά και πάλι(!) οι αστυνομικοί μάρτυρες κατηγορίας δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο λόγω… «αυξημένων αναγκών»!

Στην αίθουσα σχολιάστηκε η συνεχόμενη απουσία των αστυνομικών όπου τις συγκεκριμένες ημερομηνίες τής δίκης, και τις συγκεκριμένες ώρες, οι αστυνομικοί μάρτυρες κατηγορίας για τρείς συνεχόμενες φορές απασχολούνται με «αυξημένες ανάγκες τής υπηρεσίας» με αποτέλεσμα να μην δύνανται να παρευρεθούν στην δίκη. Το γιατί το γνωρίζουν καλύτερα οι αξιωματικοί που απασχολούν τους μάρτυρες κατηγορίας ενώ γνωρίζουν ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου έδωσε εντολή να βρίσκονται οι μάρτυρες στην δίκη.

Τελικά η πρόεδρος τού δικαστηρίου με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα αποφάσισε την τρίτη αναβολή τής δίκης για τις 04/11/2020 δίχως κλήση των κατηγορουμένων.

Τα αδικήματα που βαρύνουν τους κατηγορουμένους, είναι, για μεν τους δύο σε βαθμό κακουργήματος ενώ οι άλλοι επτά κατηγορούμενοι με βαριά πλημμελήματα.

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο