ΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΦΙΔΙΑ ΟΧΙΕΣ ΜΕ ΚΕΡΑΤΟ. ΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (22/03/2019)

 

Δεν είναι τελικά τυχαία η εμφάνιση οχιάς με κέρατο στο κεφάλι στην παραλία Κατερίνης όπως δημοσιεύθηκε ρεπορτάζ μου μετά από καταγγελία φίλου ότι τού επιτέθηκε οχιά περνώντας από δίπλα της στους 20 περίπου πόντους.

Και άλλες καταγγελίες σήμερα ήρθαν τηλεφωνικά για εμφάνιση φιδιών οχιάς τής ίδιας ράτσας, με κέρατο στο κεφάλι, όπου είναι άκρως δηλητηριώδη ερπετά και επικίνδυνα για τον άνθρωπο, από την στιγμή μάλιστα που τα Νοσοκομεία έχουν έλλειψη αντίδοτου γι’ αυτό το είδος φιδιού.

Και στην Καλλιθέα Πιερίας έκαναν οχιές την εμφάνιση τους και μάλιστα σε κατοικημένες περιοχές όπου παίζουν και μικρά παιδιά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (ΑΡΧΕΙΟ)

Καταγγελίες μιλούν για οργανωμένες ομάδες που ελευθερώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον αυτά τά φίδια, αλλά δυστυχώς οι τύποι αυτοί μπερδεύουν το φυσικό περιβάλλον των φιδιών -που είναι τά μακρινά δάση- με τις κατοικημένες περιοχές, και αυτό αποτελεί εγκληματική ενέργεια εφόσον θέτει σε κίνδυνο κατοίκους περιοχών. Ζητείται μήπως παρέμβαση εισαγγελέα να ελέγξει τέτοιες ομάδες που ελευθερώνουν δηλητηριώδη φίδια σε κατοικημένες περιοχές; Σίγουρα από άγνοια δεν το κάνουν και κατά συνέπεια μόνο η επί σκοπού ενέργεια τούς βαρύνει. Γιατί όμως το κάνουν αυτό;;;!!!

Εφιστάται η ΠΡΟΣΟΧΗ των κατοίκων για τυχόν επίθεση φιδιών που μπορεί να κρύβονται κάτω από λαμαρίνες, πέτρες, χόρτα και όπου αλλού μπορεί να κριθεί ότι κρύβονται φίδια.

Σημειώνω ότι, στην Ελλάδα όλα σχεδόν τά φίδια είναι ακίνδυνα και αρκετά είναι δίχως δηλητήριο παρεκτός τής οχιάς η οποία όμως επιτίθεται στον άνθρωπο μόνο όταν αισθανθεί κίνδυνο και ποτέ για άλλον λόγο. Πέραν τούτου, όταν έρθει κάποιος αντιμέτωπος με οχιά, καλό είναι με αργές κινήσεις να απομακρυνθεί από κοντά της, διότι τυχόν δάγκωμα οχιάς σε άνθρωπο μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Σε περίπτωση δαγκώματος, δίχως πανικό και τρέξιμο, ειδοποιούμε κάποιον δικό μας να μας μεταφέρει στο Νοσοκομείο ή καλούμε ασθενοφόρο. Ποτέ δέν ρουφάμε το δηλητήριο, όπως κάνανε εσφαλμένα στο παρελθόν, ούτε χαράζουμε με μαχαίρι το σημείο δαγκώματος, παρά μόνο τυλίγουμε όχι πολύ σφικτά με επίδεσμο το σημείο που μάς δάγκωσε η οχιά και έως 10-20 πόντους τύλιγμα του επιδέσμου πάνω καί κάτω από το δάγκωμα να έχουμε το δάγκωμα ακριβώς στην μέση τού επιδέσμου, έως ότου έρθει το ασθενοφόρο. Αυτό γίνεται για να μήν κυκλοφορεί γρήγορα το αίμα και το δηλητήριο να αργήσει την δράση του. Πρέπει δε να γνωρίζουμε το είδος τού φιδιού εάν δηλαδή πρόκειται για οχιά ή όχι και πάντοτε να παραμένουμε ήρεμοι.

Επαναλαμβάνω ότι, οι τύποι που τυχόν ελευθερώνουν φίδια σε κατοικημένες περιοχές, ελευθερώνουν αυτόν τον τύπο οχιάς με το κέρατο στο κεφάλι, όπως οι καταγγελίες μού λένε πως βλέπουν μόνο τέτοιο είδος οχιάς.

Αναμένεται οι Αρχές να παρέμβουν και να εντοπίσουν αυτές τις ομάδες που το «παίζουν» ζωόφιλοι» διότι πέφτουν σε ποινικό αδίκημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΦΙΔΙΑ ΟΧΙΕΣ ΒΟΛΤΑΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΚΑΙ: «ΕΝΣΤΑΣΗ» ΒΙΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο