ΒΟΥΛΩΜΕΝΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΝΩ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (29-10-2021).

 

Μάλλον βιάστηκα σε προηγούμενο ρεπορτάζ να χαρακτηρίσω τον Δήμο μας ως ευαίσθητο στον καθαρισμό των φρεατίων. Κάθε άλλο τελικά…!

Παρόλο που χρηματοδοτούνται οι Δήμοι της χώρας για τον καθαρισμό των φρεατίων τους, και κατά συνέπεια και ο Δήμος Κατερίνης να παίρνει κρατικό χρήμα για τα φρεάτια του, δεν βλέπουμε να χρησιμοποιεί τα χρήματα αυτά εκεί που πρέπει. Φρεάτια βουλωμένα βλέπουμε και μέσα στην πόλη αλλά και λίγο έξω από αυτήν. Τι στο καλό συμβαίνει κύριε δήμαρχε;

Πέραν της ανάδειξης βουλωμένου φρεατίου απέναντι από τον αποχιονιστικό σταθμό (Δ.Ε.Σ.Ε.) όπου φύτρωσε μια συκιά, και αναμενόμενο να βγάλει και… σύκα, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες μου, απαξιώνοντας ο Δήμος με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο το φαινόμενο, έχουμε και φρεάτια μέσα στην πόλη που κοντεύουν και αυτά να γίνουν… γλάστρες!

Συγκεκριμένα, απέναντι ακριβώς από τά παλιά δικαστήρια της οδού Ζαλόγγου, (τώρα EUROMEDICA), τα δύο φρεάτια παραμένουν βουλωμένα ενώ φύτρωσαν μέσα διάφορα φυτά. Εν καιρώ επερχόμενου χειμώνα με βροχές και καταιγίδες, όπου πλημμυρίζουν διάφορες περιοχές ελλείψει καθαρισμού φρεατίων, ο Δήμος αδιαφορεί και χωλαίνει στα καθήκοντα του, ενώ πρώτος είναι σε αποστολές δελτίων τύπου για να προσέχουν οι πολίτες από τα επερχόμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Σχήμα οξύμωρο δυστυχώς.

Πώς θα μπορούσε άλλωστε ο Δήμος να ενδιαφερόταν πραγματικά για καθαρισμό φρεατίων της πόλης από την στιγμή που και τά «δικά του» φρεάτια, αυτά που είναι μπροστά στο Δημαρχείο δηλαδή, τα έχει παρατημένα και βουλωμένα; Δείτε φωτογραφίες.

Και στην οδό Ξηρομερίτου βλέπουμε το ίδιο απαράδεκτο φαινόμενο. Είμαι δε βέβαιος, ότι, εάν διέλθω την πόλη δεν θα αρκέσει ο σκληρός δίσκος του κινητού μου να χωρέσει τα βουλωμένα φρεάτια.

Προτιμώ την… «υπερβολή» μήπως και ξυπνήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ο Δήμος Κατερίνης να πράξει τα αυτονόητα, για τά οποία όπως προ είπα, πληρώνεται με κρατικό χρήμα για τον καθαρισμό φρεατίων ως πρόληψη τυχόν πλημμύρας από βροχές. Δεν ξεχνάμε τις πρόσφατες πλημμύρες στην Παραλία Κατερίνης και Ολυμπιακή Ακτή από τις κακοτεχνίες του Δήμου και τα βουλωμένα φρεάτια.

Πράξτε επιτέλους το καθήκον σας.

 

©www.Pieria.tv – 2021

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο